maanantai 23. kesäkuuta 2014

Hyvän mielen ratsastelut

 Moi!
Tänään kävin Mairen luona heti aamupäivästä, sillä tulin nyt Ilmajoelle hoitamaan viikoksi Anun heppoja hänen ollessaan reissussa.
Tein aluksi vain keskiympyrällä käyntijuttuja, vähän tempon muutoksia ja tavoittelin letkeää, rentoa käyntiä.
Huomatkaa miten sävysävyyn ollaan :D


Kun käynti alkoi olla rentoa jatkoin ravissa ympyrällä ihan eteenalas-tyylisesti. Askel oli vähän ep, mutta parani kokoajan vertyessään. Ympyröiden jälkeen jäin kokouralle ja tein ravissa siirtymisiä ravi-käynti ja myöhemmin ravi-pys.-ravi. Maire pysyi hyvin kuulolla ja pysähdykset sujui hyvin. Tästä kuvasta mä tykkään eniten; Maire astuu hyvin alle ja "paketti on kerrankin kasassa". Ainoastaan mun kädet häiritsee.
Annoin Mairen hetken aikaa kävellä, jonka jälkeen tein avoja käynnissä. Ne sujuivatkin yllättävän hyvin, kun yleensä varsinkin käynnissä Maire kiemurtelee tai on ihan mutkalla. Laukat aloitin ympyrällä ja tamman rauhoittuessa urallakin. Edelleen vauhtia oli vähän liikaa, mutta silti tasapaino ja rytmi parani paljon.


Mullahan on ongelmana Mairen kanssa, että mulla ei ole vielä taitoa pitää ns. paketti kasassa. Joko ratsastan Mairea kaula kaarella ja askel lyhyenä ja etupainoisena tai niska&kaula enemmän ylhäällä, mutta takaosa hyvin alla ja askel rytmikkäänä. Tänään yritin jälkimmäistä ja sehän onnistui. Maire oli hyvin alla ja ratsastin kunnolla, en jäänyt vaan matkustelemaan ja tyytymään kaula kaarella menoon. Pätkittäin molemmat jopa yhdistyi, Maire oli rehellisessä peräänannossa ja sellaista hevosta oli mahtava ratsastaa. Ehkä vielä joskus kuljemme kokoajan kauniisti, tarvitsemme vain toistoja sekä terveen jalan ja kuskin(antibiootin voimalla mennään..:D)
Itse olen ollut koko viikon välillä kuumeessa, välillä paremmassa kunnossa ja en jaksanutkaan enää laukkojen jälkeen tehdä oikein mitään vaan ravailin vähän ja äiti tulikin loppukävelemään.

Loppukevennykseksi kuva, jolle nauroin kauan aikaa :D

      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti