torstai 24. heinäkuuta 2014

Estevalmennuksessa!

Eilen olimme Hallan kanssa meidän ensimmäisessä yhteisessä estevalmennuksessa! Kokonaisuudessaan kaikki meni tosi hyvin ja Hallalla oli sopivasti "säpsyjä", jotka pitivät kuskin hereillä 30c kuumuudessa. Itsehän en ole koko kesänä päässyt hyppäämään, kun ratsastuskoulu missä käyn lomailee aina kesän. Ja verrattuna siihen, että molemmilla oli vähän hyppytaukoa alla niin saan olla erittäin tyytyväinen. 

Postausta täydentävät edellispäiväiset kuvat, sillä en saanut valmennusta ketään kuvaamaan.

 Anun valmennuksissa verkataan aluksi aina itsenäisesti, jonka jälkeen aloitetaan yhdessä ravipuomeilla. Näin teimme eilenkin, menemällä molemmilla lävistäjillä olevia 2-3 puomia. Nämä sujuivat meillä ihan ok, minun piti olla tarkkana, että hevonen suora ja avuilla. Jatkoimme tuosta tehtävästä menemällä keskihalkaisijalla olevaa kahta kavalettia ravissa (itseasiassa en muista menimmekö myös laukassa niitä:D).
Kun tämä alkoi sujua kaikilla, nostimme lyhyellä sivulla laukan ja laukkasimme pitkälläsivulla olevan puomikasan yli. Tässä mun piti muistaa tulla oikeasti reippaassa tempossa sisään ja pitää alapohje Hallan kyljissä kiinni. Muutaman kerran Halla hyppäsi aivan järkyttävän kaukaa, kun tulin liian laiskasti sisään. Silloin ne hypyt kyllä vain nauratti, kun toinen hyppää ihan korvat hörössä mistä paikasta vain.

 Anu nosti yhden lävistäjällä olevat puomit ristikoksi ja aloimme tulla sitä ravissa. Tämä sujui meiltä yllättävän hyvin, sillä ravilähestymiset on mulle kaikista vaikeimpia. Aika nopeasti lisäsimme tehtävään pitkälläsivulla olevan puomikasan. Ristikolle tultiin siis ravissa ja hypyssä nostettiin laukka ja jatkettiin laukassa kasalle. Halla tuli aina väärälle laukalle esteeltä alas, vaikka johdin sisäohjalla. Toki tuo voi johtua Hallan hyppytauosta tai sitten en itse kuitenkaan "auttanut" tarpeeksi.

Piirrän ensimmäistä kertaa tehtäviä tällälailla, mutta saatte edes jotain käsitystä selostuksistani niin ehkä tämä kannattaa:D
Tehtävää jatkettiin lisäämällä rataan lisää esteitä ja korkeutta nostettiin kertakerralta. Ensimmäinen "rata" jonka menimme oli joku 30-40cm ja lopuksi 2.este oli n.60cm ja muut 50-55cm. Silloin harmitti, että miksi näin pientä, kun koko tunti oli mennyt hyvin. Nyt jälkeenpäin kun miettii, niin molemmille jäi hyvät fiilikset hyppytauon jälkeen niin ehkä se oli hyvä, että esteet pysyi minimissä. 
Rata sujui kokonaisuudessaan hyvin, eikä nyt kun muistelen niin tullut edes mitään suurempia ongelmia. Kerran Halla viimeisellä esteellä laski päänsä alas niin, että kompastui melkein puomiin. Mutta tultiin tuo heti uudestaan ja kaikki meni ok (kun kuski oli tarpeeksi skarppina.)
Tunnin jälkeen oli hieman kuuma ja vielä turvaliivi päällä, mutta hyvät fiilikset voitti kaiken tuon. Ehdottomasti haluan mennä uudestaan, kun siihen on mahdollisuus!

Tänään muuten kävin Hallalla maastossa ja poika oli ihana! Ei sätkyillyt mitään ja oli jotenkin kiva mennä vaan käyntilenkki rauhassa. Tämän jälkeen tallille päästyäni sain alle heti vähän pienemmän ratsun, Hiilen siis. Tätini hyppäsi Hallan selkään tueksi ja turvaksi ja Anu talutti meitä hetken. Anu päästi meidät hetkeksi yksin, että kokeiltaisiin ravaamista liinassa. Hiili kuitenkin tuntui heti rauhalliselta niin kokeilimme kävellä ja lopuksi ravata yksin Hallan kulkiessa kokoajan vierellä. Lopuksi menimmekin 3 kierrosta ravia yhtäjaksoisesti ja Hiili näytti niin onnelliselta ja hienolta "Katsokaa mä osaan!".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti