lauantai 2. elokuuta 2014

Maastakäsin

Tänään menin jälleen heti aamusta Mairen luo. Päästyäni Mairen laitumen portille huomasin, ettei sen riimu ja naru ole tavallisella paikallaan. Noh, arvelin niiden olevan tallissa, joten ei siinä auttanut kuin ajaa skootteri tallin pihaan(jätän sen yleensä laitumien päähän) ja kävellä sieltä hakemaan Maire.

Tein kaiken tallilla todella rauhassa, sillä olen koko päivän kotona yksin niin aikaa riitti. Kokeilin tehdä erilaisia lettejä, harjasin kunnolla ja rapsuttelin joka välissä. Päädyin menemään maneesiin, sillä toisella kentällä oli yksityis kouluvalmennus ja toiselle kentälle oli päästetty hevonen irti. Taluttelin vain aluksi, jonka jälkeen teimme pysähdyksiä niin että hevonen pysähtyy heti kun minä pysähdyn. Maire kuuntelee tälläisissä tehtävissä aina hyvin ja en kauaa jatkanut tuota harjoitusta.

Tästä jatkoimme (apua oikosulku) ... varmaankin menemällä pitkänsivun ravissa ja lyhyellä sivulla pys. Maire juoksi vierellä aika reippaasti, mutta siirtyi käyntiin yhtä mielellään lopussa. Päästin tamman irti ja se huomasi pelottavan mörön hetkenaikaa etsittyään ruokaa maneesin toisesta päädystä. M käveli ihan puhisten vähitellen sinnepäin, mutta ennen puoltaväliä teki täyskäännöksen ja heitti muutaman pukin :D. Talutin sen pari kertaa vähän kauempaa siitä ohi, mutta aina se oli yhtä pelottava. Ja sen jälkeen kaikki äänet oli hurjan kamalia..

Huomenna minulle tuleekin vähän pidempi päivä, nimittäin menen hevosenhoitajaksi yksipäiväisiin kenttäkisoisin Alavudelle. Lähtö kuuden aikaan aamulla ja illalla takaisin, jäiks! Mutta kisahoitajan hommat on kyllä aina kivoja ja seurakin hyvää sekä hoidettava hevonen aina yhtä hauska, niin odotan innolla!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti