keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Kuulumiset ja postausta maanantain ratsastustunnista

Moikka! Sain jopa aikaiseksi tehdä tämän postauksen, sillä nyt mikään paikka kropassa ei kestä liikkumista.. Meillä oli syysliikunta-päivä koulussa ja se aloitettiin kävelemällä 13km (tämä ei ole tarkka matka, sillä jotkut sanovat sen olevan 6km, toiset, 8-13km), mutta pitkä se on silti aina. Vaikka tänä vuonna lenkkiseura olikin mahtavaa ja lenkki ei läheskään tuntunut niin mahdottomalta, kun seiskalla. Sain takaisin vanhan eskarikaverini viikko sitten ja olemme nyt uudestaan hyvät kaverit- onneksi<3.  Minut siis vaihdettiin viikkoa ennen kouluun tutustumispäivää eri kouluun ja "kasvoimme vain erillemme".
Lenkin jälkeen kävimme syömässä ja lähdimme n. kilometrin päässä olevalle urheilukentälle. Osaltani  kisat eivät mahtavasti menneet, pääsin vielä 115cm korkeudessa yli, mutta 120cm en saanut vaan enää voimaa hyppyyn ja pienin hipauksin rima tippui kolmesti ja tipuin kisasta. Kävin työntämässä tuon jälkeen kuulaa ja vaivaiset 5m ja jotain sain tulokseksi. Mutta päivä oli silti mukava ja sain tutustua jälleen mukaviin ihmisiin ja tsempata muita. Tuossa tämän päivän kuulumiset ja nyt kerron jonkin verran maanantaina tunnista.
Mun istunta on jotain järkyttävää, mutta Fabe on aika hyvän näköinen!

Menin puoliveriruuna Fabella. Huomasin sillä heti harjatessani kohdan, jonka satulavyö oli hinkannut auki. Etsin siihen lampaankarva pehmusteen ja venytin etujalat pariin kertaan. Alkukäynneissä hevonen oli vielä ihan normaali hidas enkä tiennyt ollenkaan mitä on luvassa.. Heti nostettuani ravin se oli niin tahmeaa ja sain käyttää raippaa. aika aktiivisesti. Mutta mielestäni on parempi näpäyttää raipalla eikä pyydellä ja pyydellä pohkeilla miljoonasti. Välillä tuli ihan ok pätkiä, mutta suurin energiani meni pelkästään edes ravin ylläpitämiseen. Joka todella näkyi jaloissani->istuntaani. Olin etukenossa ja jalat takana. Tein todella töitä urallakin ja sinne sainkin jopa aktiivista ravia.

Teimme piirroksessa olevaa tehtävää niin, että tulimme uralta keskihalkaisijalle, voltti ulospäin ja voltilta suoralla hevosella loppuun. Tämä meni muuten hyvin, mutta ravin laatu voltilla varsinkin oli niin matalaa ja hidasta. Tuota tulimme molemmista suunnista, jonka jälkeen otimme laukkaa pääty-ympyröillä. Faben laukka on helposti nelitahtista ja sitä pitää työstää kauan (ja oikein), että selässä on helppoa istua ja ylläpitää laukka. Alkuun laukka oli nelitahtista ja se ei vaan pyörinyt. Parhaani tein, mutta tuossa kohtaa olin jo aika väsynyt.

Laukkojen jälkeen tulimme samalla linjalla, kun alkutunnista, mutta voltin jälkeen jatkoimme avoa. Mulla oli avon idea ihan hukassa ja aluksi aloitin sulkutaivutuksella, mutta huomautuksen jälkeen muistin taas miten avoa mentiinkään! Näissäkin itse avot sujuivat välillä hyvinkin, mutta tahti oli yhtä surkea kuin aiemmin ja valuimme aina keskilinjalta ulos. Otimme muutamat ravin pidennykset lävistäjillä. Näissä sain aika hyvin jopa ruunan liikkumaan ja sain olla edes johonkin tyytyväinen. Teimme vielä uudestaan laukat samoilla pääty-ympyröillä ja nyt nekin alkoivat sujua paljon paremmin ja laukka oli aika kolmitahtista ja sujuvaa. Varsinkin toiseen suuntaan laukka oli jopa kivan tuntuista ja välillä sai fiilistelläkin. Mun päätä särki paljon tunnin jälkeen ja talliin päästyäni pyysin Essiä tuomaan vettä, koska mua alkoi pyörryttää yht'äkkiä. Olin tehnyt niin paljon töitä sen hevosen kanssa ja välillä nesteytys olisi ollut paikallaan. Arvelen, että Fabea oli sattunut siihen haavaan ja ei liikkunut sen takia mihinkään. Laitoin siihen rasvaa ja veimme hepat ulos.
Kaikkensa antaneet.

Anteeksi, kun tästä tuli tälläinen valitus-postaus. Ajattelin olla kirjoittamatta tunnista ollenkaan, mutta ei näitä kovin paljoa täällä blogissa ole ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti