tiistai 16. syyskuuta 2014

Tupsujalalla pomputtelua

Moikka! Eilen mulla oli jälleen tunti Cavallolla. Meillä oli nyt estetunti, vähän jännitti kuinka hyvin osaa katsoa paikkoja, kun en piitkään aikaan ole hypännyt. Toiveissani ajattelin, että menen jollain puokilla, esimerkiksi Pandalla. Mutta. Moni varmasti olisi halunnut nähdä ilmeeni, kun taululta luin kenellä menen. Ratsuksi sain siis ic-ruuna Pollen (luultavasti ensi mielikuvanne hevosesta on sama mitä se oikeastikin.) Polle on kovin hauska tapaus, muttei ollenkaan minun tyylinen heppa. Se menee volteilla sisälapa edellä ja kulmissa oikoo heti tilaisuuden tullen. Ensimmäinen koulutunti sillä meni _erittäin_ huonosti. Toinen tunti muutti jo vähän käsitystäni tupsujalasta, sillä vastalaukat sujui kivasti ja  muutenkin hevonen oli jo aika hyvä. Silti toiveajatteluni Pandasta Polleen oli niin radikaali, että odotin "innolla" mitä tuleman pitää. 
Kuvat ovat screenshotteja videolta ja laatu myös sellaista..

Alkuverkassa Polle kuitenkin oli aika kiva. Sain työstettyä hevosta aika hyvin, kulmien tekemiseen keskityin ihan kokoajan ja yritin tehdä Pollelle sopivimmat tiet; laakeita, ei nopeita&jyrkkiä. Tulimme alkuverkaksi omasta mielestäni kivaa tehtävää molempiin suuntiin (alempana piirros). Laukat saimme tehdä itse pääty-ympyrällä toisessa päädyssä ja nekin sujui kivasti, kun tarpeeksi aktiivisuutta löytyi. Emme hirveästi saaneet moitteita mistään, näissäkin mun piti olla vain tarkkana ettei sisälapa kaadu. Vaihdoimme vielä kerran suuntaa ja aloimme tulla ravipuomeja keskilinjalla ravissa, ja jälkimmäisen kasan jälkeen piti nostaa terävä laukka ja säilyttää se kulman läpi. Polle oli niin hauska, kun se odotti ennen puomeja hyvin, mutta puomeilla se kurotti oikein askeltaan ja liisimme(onko tuo sana:D) niiden yli. Laukkoja nostanut heti puomien jälkeen, sillä odotin että Polle rauhoittuu puolipidetteellä. Tästä sainkin kehuja ja pidätteen jälkeen nosto olikin hyvä ja vain kerran tuli vastalaukka, en muista tähän syytä. Saattaa olla että itse olin jälleen liikaa vasemmalla ja Polle ymmärsi sen niin. 
Alkuverkka vas.kuva ja oikealla rata, jota menimme lopuksi.

Tämän jälkeen aloimme tulla keskilinjalla ristikko-kaksi laukkaa-puomi tehtävää. Mun oli alusta lähtien tosi vaikea nähdä paikka. Olen niin paljon mennyt puoliverisillä, että niillä näen paikan automaattisesti ja olihan hyppytaukoa kertynyt reippaasti. Aluksi Polle hyppäsi liian kaukaa ja väli jäi ahtaaksi. Toisella kertaa aloin miettimään ja säätämään paikkaa liikaa ja hyppy tuli aivan pohjaan. Toinen este nostettiin pieneksi pystyksi ja yleensä toiselle esteelle paikka tuli ok, mutta ristikolle kaukaa tai liian läheltä. Tässä olisi saattanut auttaa se, että en olisi kauheasti miettinyt ja laskenut vaikka tahtia, mutten luota Polleen esteillä vielä niin paljon. Tehtävään lisättiin alkuverkan sama kaarre, mutta puomin tilalla oli kavaletti. Tuolle sain paikan lähes jokakerta onnistumaan. Sitten lisättiin vielä yksi pysty ja sille tulimme kerran hyvin ja toisen kerran pohjaan. Olin kuitenkin tuntiin tyytyväinen, sillä sain pidettyä Pollen ohjan ja pohkeen välissä. Polle on oikein ratsastettuna vaikea. Polle oli positiivinen yllätys siis.  


Loput video pätkät tunnista ovat kadonneet äitini puhelimesta ja "kiehuin" raivosta. Sentään video edes alkuverkasta löytyi...

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :) Miten ssat ton videon noin isoksi? Kiitos jos vastaat.

    VastaaPoista
  2. Kiitos!:) Ensin lataat videon youtubeen, sitten menet sen linkkiin ja selaat videon nimen alle ja siinä on "Jaa" nappi. Painat siitä ja valitset "Upota" kohdan. Siihen aukeaa valikko josta valitse haluamasi videoruudun koon.(Valitsin nyt 853x480) sitten kopiot linkin ja menet bloggeriin html-kohtaan ja laitat sinne omalle rivilleen haluamaasi kohtaan :)Anteeksi kun vastaamiseni kesti!

    VastaaPoista