lauantai 7. helmikuuta 2015

Estevalmennuksen uusia juttuja

Moi! Keskiviikkona olimme estevalmennuksessa, jota odotin koko päivän. Minut on käännytetty estekuskiksi, sillä olen Rassen kautta alkanut rakastamaan lajia, missä olen vielä niin raaka, onneksi ihania ihmisiä ympärillä auttamassa ja parhain hevonen opettamassa <3

Kentällä oli jälleen paljon esteitä, tällä kertaa vain erinäköisiä. Nimittäin muuri, portti, "hauta" ja kapea este. Mielenkiinnolla ja samalla vähän jännittäen odotin mitä tuleman pitää...

Alkuverkkasimme itsenäisesti, itse tein aluksi ravissa ympyröitä ja muutamia temponlisäyksiä, laukassa myöskin temponmuutoksia. Yhteisessä verkassa tulimme kahta innarikavaletteja, joissa oli pitkät välit huomioon ottaen tiukan linjan ja sille sai tulla reippaassa ratatempossa. Meillä alkutakkuilun jälkeen alkoi sujua tosi hyvin ja sain tehtyä hyviä teitä. Seuraavaksi tulimme innarit ovelta päin, joista jatkoimme kaarevalla uralla ristikko-okserille. Väliin piti saada neljä laukkaa, meille aluksi tuli huono viisi parikertaa. Vähitellen oikeasti rentoutumalla itse ja laskemalla käsiä alemmas saimme innareilta asti sujuvaa laukkaa ja väliin tuleva neljä tuntui hyvältä.



Alusta asti aina uusi tehtävä oli todella takkuista, en vain osannut päättää mitä tehdään. Näin kävi okseri-muuri linjallakin. Esteet oli jo sen verran "isoja", joilta minulla ei ole vielä rutiinia, siihen lisättynä vielä muuri niin se ei vaan sujunut. Kieltoja ei tullut pienellä kannustamisella, mutta linjaan tuli aina viisi, sillä jo okserillekin tulo oli hankala. Jälkeenpäin mietittynä mun olisi pitänyt antaa tilaa enemmän edestä, mutta pyörittää laukkaa kääntämisessä okserille sekä myödätä sillä. Näin olisi ollut helpompi saada neljä laukkaa väliin.

Tajutessani antaa Rassen liikkua ja itse olemalla rento, linja sujui monien toistojen jälkeen. Seuraavaksi tulimme pikkuisena ratana, innarit, okseri, innarit, okseri, muuri. Linjat meni jo ihan kivasti ja ratsastus sai vähän sujuvuutta. Tämän radan jälkeen viimeistään alkoi olla vähän huonompi olo, ei vain pystynyt keksittyä enää täysin, mutta onneksi ratsukoita oli neljä niin sain huilia aina. Kaikkien tultua tämän radan tulin yksittäisenä portin ja kapean sekä "hauta" sarjan. Seuraavaan rataan koostui kaikki radan esteet ja sen näette videolta. 



Rata meni suht'sujuvasti, linjat oli hienot! Hauta-sarjalla mokasin itse, kun en nähnyt paikkaa sekä myös lopuksi portti-pysty sarjalla sekä kapealla. Siinä vaiheessa olin jo niin väsynyt eikä ajatus vain kulkenut. Sain tulla vielä uudelleen sarjan, joka nyt meni vähän paremmin mutta sen jälkeen ei enää jatkettu mun kunnon sekä Rassen kevyemmän takia. Pahoittelen epäselvää ja takkuista kirjoitusta en vain saanut ideaa miten kirjoittaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti