maanantai 9. maaliskuuta 2015

Se ei pelaa joka pelkää

Lauantaina kävin pyörähtämässä hirmuisen jännityksen jälkeen 1-tason koulukisoissa Cavallossa. Hevosena tietenkin se ainoa oikea Fandango <3 Menestystä ei tullut, mutta  päivän ajatusten jälkeen mottoni taitaa olla "se ei pelaa joka pelkää". Otin ratsukseni sekuntiakaan epäröimättä tallin vaikeimman hevosen, jolla menee hyvin tai häviää- ns. välimuotoa ei ole. Viime kisat meni superhyvin, ja juurikin kovien odotusten takia harmitti paljon. Loppu viimein prosentteja tuli 59,72 ja 8.sija/17. Saisin olla tyytyväinen, mutten ole. Jälleen seura/1-tason koulukisat meni alle 60%, jokin kirous tai jotain? Opetuksellisesti tämä oli kuitenkin jälleen tärkeä kokemus.
 
Lähdimme kotoa jo kahdeksan aikaan ajamaan kohti Seinäjokea. Mun verkka alkoi 10.16, mutta Panda kengitettiin aamusta ja laitettuani sykeröt valmiiksi kello oli vaikka kuinka paljon ja mulla oli 20 minuuttia olla selässä kentällä. Ylimääräistä aikaa ei todella jäänyt eikä myöskään aikaa jännittämiseen.
 
Kävelin kentällä pyöritellen hevosta eteenalas parikymmentä minuuttia kunnes menimme odottamaan maneesiverkan alkamista. Meitä oli ryhmässä kuusi ratsukkoa, joista yksi hyppi aika rajusti pystyyn sekä sinkoili joka suuntaan. Panda ei lähtenyt siihen mukaan, mutta otti selvästi itseensä herkkänä hevosena. Se oli todella jännittynyt ja tähyili ympärilleen. En lähtenyt sitä enää ratsastamaan "muotoon" vaan keskityin siihen, että hevonen suorittaa asettamani tehtävät kuuliaisesti. Meno meni vähän pyörimiseksi, sillä varoin sitä kuumana käyvää sekä en keksinyt mitä voisin tehdä. Oli mulla vielä ennen rataa suunnitelma, mutta se unohtui luonnollisesti..
 

 

 
Verryttely jäi kesken, en vaan saanut ajatuksia kokoon eikä hevonenkaan ollut hyväntuntuinen. Me siis startattiin ensimmäisenä meidän ryhmästä. Heti sisääntulossa kääntäessäni se teki sivuloikan, joka videolta näkyykin hyvin. S-kiemuraan lähdin liian hätäisesti, josta tulikin maininta, mutta niin, että molemmat oli pieniä eikä hevonen taivu. Luulin vielä tehneeni liian ison jälkimmäisestä.. Keskiravi meni hyvin, mutta saatiin siitäkin vain 6. Sitten tulikin eka moka, mietin jo lävistäjällä et ei hitto mitä oli seuraavaksi. Olin jo varma siirtäessäni käytiin, että nyt muuten tuli unohdus. Olihan se sittenkin käyntisiirtymä, mutta tein vaan sen paaaljon myöhässä. Laukka meni hyvin siitä saatiinkin pöytäkirjan ainoat positiiviset kommentit. Keskikäynti ihan ok.
 
En tiedä miksi video näkyy nopeutettuna, itsellä vielä editointivaiheessa oli normaali. Radiosta kisoissa tuli taustalla musiikkia, jonka Youtube poisti tekijänoikeuksien takia videosta niin tästä tuli näköjään mykkäkin... Pahoittelen.
 
Pöytäkirjassa oli huomautusta ohjien pituudesta, välillä minulla ei ollut ollut ollenkaan tuntumaa. Viimeinen lause: "Tämän ohjelman energisyys, lyhyempi ohja ja hyvä ohjastuntuma->hyvä tulee :)"
 
Soitin Monnalle heti ratani jälkeen. Kyyneleet valuivat poskia pitkin kertoessani radasta. Monna kuitenkin sanoi heti, että "hei kukaan ei edes halua kisata Pandalla, olit jälleen ainut. Et mene voittamaan helpolla hevosella vaan haluat haasteen. Haluat voittaa tehtyäsi kovan työn, et tyydy vaan mukavaan rataan helpolla hevosella." Tätä Annika, ystäväni äiti sekä oma äitini yritti jo sanoa, mutta Monna sai vasta tajuamaan ja aloin vain hymyillä puhelun loppua kohti. Joskus vielä kova työni, päätökseni ja hidas edistyminen palkitaan. Myöhemmin on aikaa kyllä hankkia ruusukkeita, koko elämä edessä.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti