torstai 4. kesäkuuta 2015

Kolmen hevosen päivä

Eilen, tiistaina heräsin (jälleen kerran) aikaisin, sillä päivään piti sisällyttää kaksi tallia, jotka ovat kaiken lisäksi vielä eri paikkakunnilla. Muuten päivän ratsuista/tapahtumista ei ollut varmuutta, paitsi Rassen ratsastus sitten joskus illalla. 

Aamu alkoi tuholaisten(varsan/varsojen) tekemän jäljen ihmettelemisellä, sittemmin saadessani vähän apuja hevosten paikkojen vaihtamisessa niin Hallan ratsastuksella. Parhain valkoinen omisti jälleen sen upean pilkullisen kesäkarvansa, tokikin vasen puoli koristettuina keltaisilla suurilla läikillä.. Yritin niitä pestä, että kehtaamme lähetä kotipihasta ja olla vielä kuvattavina. Ehkä ne pahimmat lähti, mutta ei se nyt siistin näköinen vieläkään ollut. Leirillä tuo valkoinen väri saattaa tuottaa vähän harmaita hiuksia! 
Laitoin Hallalle sen ihanan koulusatulan, vaikka suunnitelmana oli mennä maastolenkki alkuun ja mennä pientä puomitehtävää lopuksi. Mutta se satula on niin mahtava <3 Varsinkin "tuettomalla" estesatulalla päivittäin mennessä koulusatula on kuin sohva. Istuessani selkään sinne koulupenkkiin olo oli kuin 200senttisen työhevosen selässä. Ennen Zindiä ja Rassea Halla tuntui selästäkin sirolta, mutta nykyään on aina yhtä järkytys istua niin korkealla ja "tukevasti". Pieni suuri hevonen <3 Tosiaan mentiin se meidän peruslenkki, ravipätkiä pohjan ollessa vähemmän kova. Siellä oli yllättävän kovaa teillä, me ollaan menty nyt kotona paljon metsässä ja siellä on se pehmeys ollut ongelma paikottain.

Halla oli kivan rento ja säikähti kerran jotain, mutta muuten kaikki oli aika normaalisti. Kentällä aloin heti työskennellä ravissa. Varjot oli ihan kamalan pelottavia ja niihin ei voinut astua. Niistä pätkistä olisi tullut varmasti mielenkiintoista materiaalia! Halla oli vähän reippaampi mitä se on ollutkin viime aikoina. Sitä ei tarvitse enää ratsastaa jokaisella askeleella vaan muutaman kerran tehokkaasti  ja sillä se "toimii" pari kierrosta. Jäin alkuun vähän vain ajelemaan ilman tehtävää, sillä H oli taas niin kiva. Laukkakin meni ilman suunnitelmaa pyöristäen kulmat laiskuudesta.. Sen jälkeen kylläkin aloin ihan työskennellä, keskittyen istuntaan ja käsiin. Mun pitäisi saada jotkut apuvälineet siihen Rasselle ja erityisesti Hallalle, sillä H alkaa tahdittaa ja heiluttaa päätään todella herkästi käsien epätasaisuudesta. 

Avoissa oikeaan ja kaikessa oikeaan kaikki meni vähän huonommin, se suunta on niin paljon vaikeampi kuin vasen ruunalle. Vasemmassa piti tavallaan vain ajatella avoa ja meni tosi hyvin, oikeassa vaikka miten yritin niin riittävää taipumista ei tapahtunut. Laukoissa välillä yritin vähän koota, mutta silti pitää siitä tahdista kiinni. Ravipuomeille tulin muutaman kerran suuntaansa ja ehkä kaksi kertaa meni siedettävästi. Välit olivat hyvät, en vaan osannut ratsastaa ilman valmentajan ohjeita. Rassen kanssa se kyllä onnistuu jo nykyään, mutta Hallalla en tiennyt mitä tehdä. Mutta pieni mies yritti kovin!
 Halla pääsi ratsastuksen jälkeen vähän vihreälle ja sitten juoksemaan vielä Humpan kanssa kentälle. Astetta pienempi ratsu Hiili oli seuraavaksi vuorossa ja menin laittamaan ponia kuntoon. Sen pää oli jälleen vaalentunut edelliskerrasta, en vaan voi vieläkään uskoa, että siitä voi tulla valkoinen. Pikkuinen käyttäytyi taas hyvin kuntoon laittamisessa myöskin kentällä. Kysyin apua jo Anulta oikeaan kierrokseen, sillä Hiili punkee todella paljon sisäpohjetta vasten, sillä sen tasapaino ei ihan riitä laukkaamaan suoraa ilman ratsastajan tukea. Sain hyvät vinkit ja sitten mentiinkin ihan suoraan. Siirtymiset vaan paranevat kerta kerralta, ravi tuntui osittain vähän tikittämiseltä, vaikea sanoa näyttikö.

Väinö ja Häjy pääsivät vielä vähän riekkumaan kentälle, poni parka, kun isompi suokki juoksee perässä yrittäen napata polvesta kiinni.. Kello alkoi jo tässä vaiheessa näyttää siltä, että oli pakko lähteä ratsastamaan se kolmaskin.

Rassen kanssa teimme Zindin kävelytyksen jälkeen puomitreenin ulkokentällä. Raahasin niitä puomeja Zindi toisessa kädessä n.20min maneesista ulos ja kun kaikki oli valmista alkoi piskotella. Muutaman minuutin päästä kaatamalla vettä.. Päätin, että muuten mennään ulkona koska vaiva oli aika suurehko vielä säpäkkä Z mukana. Hain sadetakin ja se päällä mentiinkin koko aika.. Rasse oli ihan kiva, mutta ei parhaimmillaan. Se kävi kevyempänä treeninä seuraavan päivän estevalmennuksekseen, josta tulossa postausta heti ehtiessäni. Valmennuksen jälkeiset fiilikset ovat vähän ristiriitaiset, onneksi ei mennäkään ensi viikolla kisoihin vaan saadaan vielä toivottavasti kesän ensimmäinen ulkoestevalmennus alle ja varma fiilis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti