lauantai 28. marraskuuta 2015

Vanha guru, joka yllättää yhä uudelleen

Meillä oli viime viikonloppuna koulurataharjoitukset tallilla, ei tiukkoja sääntöjä, rentoa meininkiä ja hyväntuulista porukkaa. Ja uskomaton hevonen <3 

Mietin useamman kerran, että lähdenkö edes koko harkkaan. Keksin lukemattomia tekosyitä miksi en lähtisi. Ajattelin kuitenkin, että olisi tyhmää perua omat starttini muutenkin pienistä (8start.) "kisoista" ja saisin sen sinisen pikkuruusukkeen, josta olen haaveillut. Toki takana oli kolmen päivän kuumeilut ja skootterilla kaatuminen (vasen jalka yllättäen mustelmilla ja kipeä) jne.

Lähdin kuitenkin 1,5h ennen starttiani paikalle. Tallilla fiilis alkoi nousta koko ajan enemmän ja selkään päästessäni olin jo ihan terveen oloinen ja pirteä. Puunasin Rassen kiiltäväksi ja hain valkoisen huovan, en ollut ajatellut laittavani mitään kamoja, mutta kun tuttuni laittoi hevoselleen niin pakkohan se oli. Minä, joka letitän, puunaan, vaatteet ja varusteet viimeisen päälle hienona.. Mutta varusteet ehdin kyllä sopivasti putsata edustuskuntoisiksi ;)

Menin jo ajoissa kävelemään ja verkkaamaan. Lauantain pikkuhyppelöt tekivät varmasti hyvää ja Rasse oli letkeän ja notkean oloinen alusta asti. Aluksi meinasin taas vaan sooloilla siellä mennen vaan uraa, mutta lähdin onneksi vaatimaan kummaltakin enemmän väistöjen, taivutusten ja kaarevien urien avulla. Väistöt sujui tosi hyvin, vähitellen jopa avot.. Tein muutamia A:n ohjelman juttuja, takaosakäännöksiä, keskilaukkoja, laukka-seis. Kaikki onnistui hyvin, Rasse olisi saanut olla vähän rennompi niin kaikki olisi helpottunut vielä entisestään. Starttasin ekana verkkaryhmästäni, joten jäin maneesiin. Aika nopeasti sain luvan aloittaa. Rata oli tasainen, olisin voinut vähän työstää Rassea enemmän, sillä se meni kovin jännittyneesti. Muutama 7 saatiin paperiin, mutta prosenteiksi 59,4%. Yli 60% oltaisiin saatu, jos olisin muistanut, että ohjelmassa EI ole alkutervehdystä..


Mä jotenkin ajattelin, että mulla on paljon aikaa siinä välissä ja kelin ollessa hyvin liukas ja kostea vein Rassen hetkeksi karsinaan. Olihan se siellä 5min kunnes tajusin, että toinen verkkaryhmä tietenkin alkaa jo ajoissa. Jouduttiin hetki lipsua pihassa ennen maneesiin pääsyä. Rasse lähes käyttäytyi hyvin joutuessaan seistä tai kävellä, mutta voi luoja miten upea se oli. Se oli pyöreä niskasta, herkkänä pohkeelle ja kaikki oli helppoa. Keskiravit jäi vähän vaisuiksi (meidän bravuuri..), sillä pappa rikkoi sen laukalle kerran ja jäin vähän hissuttelemaan. Se oli sopivan pörheänä liikkuakseen laadukkaasti. Verkan jälkeen käppäilimme hetken ulkona ja pääsimme valmistautumaan maneesiin tuttuni ohjelman ajaksi. Kun jouduin seistä hetken papan etupää alkoi keventyä tai peruutusvaihde jäi päälle..:D Ajattelin, että mitäköhän tästä kuumuttavasta ohjelmasta tuleekaan, mutta <3 Jälleen pari seiskaa, muutama nelonen, mm. siitä kohdasta, joka oli kertoimella 2.. Se siis rikkoi keskikäynnin ja takaosakäännökset meni miten meni. Silti se oli uskomattoman upea. Keskiaskellajit olisi voinut näyttää vielä paljon näyttävämmin ja laukka-käyntisiirtymiset tarkemmin, siitä kun joka kohdassa huomautettiin. Mä hymyilin silti koko ohjelman ajan ja varsinkin muutaman seuraavankin päivän.

Näillä sanoilla oli loppukommentti: "Hienoa! Pisteitä vähän hankala antaa "muodon" vuoksi mutta teknisesti aika ok. Laukat pravuurina! :) <3" Rasse <3Huomenna onkin taas kisapäivä!! Mennään Siirilän Ratsastuskeskuksen avajaisissa 80&90cm, upeat puitteet siellä ainakin on, joten luultavasti hieno päivä tulossa! :)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Mielenvirkistykseksi, kun ei ollut kvaalisääntöjä yms. Pääsyynä se, että jos joskus startatessani oikeasti HeA niin mulla on pohjalla jo vaikeampi ohjelma, joka on etuna sitten. Mitään hävittävää ei ollut :)

      Poista