sunnuntai 3. tammikuuta 2016

2016 alkoi..hevosilla!!

Vielä perjantain ja eilisen minulla oli omien lisäksi jo edellisessä postauksessa tutuksi tulleet Iiska ja Alma. Perjantaina aamupäivällä lähdin aika nopealla aikataululla kotoa, kun kuulin(muistin) mahdollisesta maastoseurasta ja päätin lähteä heidän kanssaan viestittelyn jälkeen. Ei olla nyt taas hetkeen maastoiltu selkäni takia, mutta voi että se teki taas papalle niin hyvää- fyysisesti kuin henkisestikin. Mentiin uusi lenkki, jonka olen kerran mennyt aikoja sitten Lyylillä. Alku sisälsi tieltä päästyämme kokoajan suht'jyrkkää nousua ja juuria yms. ja hevoset saivat jumppailla ja myöskin aivojumppaa, kun ei menty vain suoraa tietä tai maneesia ympäri. Jatkettiin vielä pidemmälle lenkille ja vastaan tuli hyväntuulisia ihmisiä, jotka tervehtivät iloisesti ja toivottivat uudet vuodet. Lenkki kokonaisuudessaan kesti yli tunnin eikä pieni pakkanen ja kamala viima keskellä metsää kovin häirinneet ja pilanneet lenkkiä :)

Maastoilun jälkeen jouduin lämmittelemään hetken ja syömään välipalan. Keravalla rikki mennyt polvi on nyt vaivannut taas ja oli hirmu kipeä tallilla maaston jälkeen. En tiedä johtuiko se kylmyydestä vai uusista satuloista ja Freejumpeista vai mistä. Toisaalta jälkimmäiset tuntuu vähän kaukaa haetulta, kun niiden juuri pitäisi vaikuttaa lähes toisinpäin laadukkuudellaan.  Hain Alman seuraavaksi ja laittelin sen rauhassa kuntoon.

Ja tätä heppainstaa päivitän paljon aktiivisemmin kuin blogia, jos jotain kiinnostaa!
Alma oli ihana, rauhallinen itsensä hoitaessa, se on kyllä kaikin puolin niiin selväpäinen ja järkevä ja näiden lisäksi todella kaunis hevonen, sellaisen ottaisi vaikka itselle (tasapainottamaan siis näitä punaisia) ;) Mentiin maneesiin  ja tehtiin kaikki niin kuin edellisinäkin päivinä. Alkukäynnit ja jälleen aloitetaan pidemmällä ohjalla käynnissä ja vähitellen ravia/tehtäviä käynnissä lyhyemmällä ohjalla. Otin tänään vähän nopeammin mukaan väistöjä ja taivutteluita mukaan ja väistöt sujui jo paljon helpommin! Ravissa se oli kovin menossa ja painoi kädelle taas enemmän, tämän tyyppiset hevoset ovat minulle uudenlaisia ja en saanut ihan niin paljon "irti" hevosesta, kun olisin halunnut. Se meni pitkällä kaulalla ja vähän "hölkötteli" enkä osannut ratsastaa sitä moodiin. Lopetinkin aika ajoissa, kun se oli kuitenkin tehnyt jo kaksi päivää hyvin eikä tämäkään kerta huonosti mennyt, ja ne väistöt oli hyviä!

Mentiin siis reipas puoli tuntia pitkien käyntien lisäksi. Seuraavaksi Iiska pääsi vähän liikkeelle yhdessä Zindin kanssa, jota äiti kävelytti. Iiska oli paljon paremman tuntuinen ja rennompi mitä viime kerralla ja ravissakin ei ollut ihan wc-ankkamuodossa, mutta jännittynyt kylläkin. Sitä oli kuitenkin paljon helpompaa ratsastaa rennommaksi ja pohkeesta eteen, kun se ei ollut niin tyhjä edestä.  Välillä se leikki vähän ninjaa, mutta se tekee ne loikkansa jotenkin niin pehmeästi etten tuntenut menettäväni tasapainoani hetkeksikään. Ja tästä, kun sain vähän potkaista, että haloo nyt niin hevonen toimi vielä paremmin. Laukassa se vähän kuumi ja steppasi ennen ja jäi taas tyhjäksi edestä. Kun päästiin sitten laukkaamaan pidemmän aikaa, niin Iiska rauhoittui pärskien ja tuntui ihan kivaltakin ajoittain.

Alma ensimmäisenä päivänä :)
Eilen liikutin kaverini Essin avustuksella kaikki neljä. Tänään minulla olikin vain omat kaksi kävelyttäen ja tallitöitä, jotka jäivät vähän vähemmälle, kun aikaa kului muutenkin todella kauan päivittäin. Jos tämä kävelytys jatkuu Rassellakin niin katsotaan, koska saan jotain kirjoitettua tännekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti