lauantai 11. lokakuuta 2014

Erilaisia ratsuja II

Heippa! Tässä jatkoa edelliseen postaukseen, sillä siitä olisi saattanut tulla vähän liian pitkä jos olisin kertonut sunnuntaista myös. Kuitenkin sunnuntaina oli jälleen erilainen päivä ja erilaisia ratsuja. Aluksi irtohypytimme varsoja. Ensimmäisenä Humppaa. Harjasin Humpan hyvin ja tuli taas ajateltua, miten kaunis tuo hevonen onkaan. Sillä on niin laadukkaan kisahevosen ulkonäkö! Ja Humppa on vielä älyttömän oppivainen, rauhallinen ja niin järkevä kaikin puolin. Ja kukaan ei Humppaakaan varmaan arvaisi oriksi, sillä se on äärettömän kiltti ja ei yhtään orimainen. Anu kuitenkin vielä irtohypytti ja minä olin apumiehenä. Humppa ei ole lahja estepuolelle, mutta sunnuntaina se teki ihan huippuhienoja hyppyjä! Ehkä se jopa joskus osaa edes jotain esteilläkin:D. 


Seuraavaksi otimme Häjyn sisälle. Senkin harjasin kunnolla ja samalla lailla Anu hypytti kentällä, sillä Häjy on hieman innokas irtohypytyksessä. Häjyllä on oikeastikin hyvä tekniikka hyppäämisessä ja sen tyyliä on kiva katsoa. Otin vain yhden kuvan, mutta se ei onnistunut ollenkaan ja Häjy on vasta lähtemässä hyppyyn niin se näyttää kömpelöltä. Talutin Häjyn takaisin käytävälle harjasin ja vein tarhaan. Hypytimme myös Väinön ja poni oli oikein innoissaan :D

Seuraavaksi oli Hiilen vuoro. Aluksi ajattelimme irtohypyttää sen aluksi ennen ratsastusta, mutta katsoimme kuitenkin järkevimmäksi ratsastaa heti. En muista juuri enää mitään viikontakaisesta varsinkaan tarkasti, mutta videolla näette vähän koostetta. Ideana oli kuitenkin temponmuutos/askeleen hidastus pelkästään istunnalla. Se oli meille molemmille helppoa, sillä Hiili on tosi herkkä istunnalle heti alusta alkaen.Anu antoi hyviä ohjeita, joiden kautta minä tein oikein ja Hiili myös ymmärsi. Tarkoituksena oli, että hidastus tehdään ajatellen napa selkärankaa kohti sekä kevennyksen hidastus vain muutaman askeleen ajan. Aluksi teimme tätä käynnissä ja sitten ravissa.


Opettelimme samalla myös puolipidätettä pelkästään istunnalla. Tämä ei tuottanut vaikeuksia ja seuraavaksi teimme laukat. Nostin sen meille helpoimmasta kohdasta, eli oikean puolimmaisesta kulmasta. Kerran Hiili "liukui" täysin kohti hypytyskujaa lyhyeltä sivulta ja siinä jouduin ensimmäisen kerran käyttää suurempaa pidätettä, sillä sinne en voi Hiiltä missään nimessä päästää, sillä siitä luultavasti olisi tullut jatkossa ongelmia. Hiili juuri ennen aukkoa siirsi raviin ja jatkoimme siitä ihan normaalisti ja nostimme seuraavasta kulmasta uudestaan laukan ja sitten ei ollutkaan enää ongelmaa. Pitää vain jatkossa olla itse tarkempi :)

Tämän jälkeen aloin laittamaan Hallaa kuntoon ja iloiseksi yllätyksekseni Anu sanoi, että hän voisi hypyyttää meitä. Mä olin niin innoissani! Alkukäynnneissä H oli aktiivinen, joka ei ole ollenkaan sille tyypillistä. Se oli oikein tyytyväisen näköinen ja käveli itse reippaasti eteenpäin korvat höröllä. Aluksi hölkkäilimme vähän pidemmällä ohjalla pitkien alkukäyntien jälkeen. Tein myös paljon avoja Anun vinkistä. Halla ravissa ei enää ollut niin reipas, välillä tuli ihan ok pätkiä, mutta muuten meno oli aikalailla tuuppailua eteenpäin. Laukassa kuitenkin Halla oli aivan mahtavan tuntuinen! Sen liike oli irtonaista ja eteni hyvässä tahdissa. Tulin pariin kertaan myös 3 ravipuomia. Väleistä en tiennyt ollenkaan, mutta kun tulin hyvässä tahdissa sisään niin välit tuntui oikein sopivilta.

Huusin Anulle, että verkkaaminen alkoi olla valmis. Anu tuli kentälle ja aloimme tulla irtohypytyskujaa jumppasarjana. Aluksi ihan pienillä esteillä (40-50cm). Halla ei noteerannut ollenkaan noin pieniä ja viimeisimmät esteet pysty ja pysty nostettiin 65-70cm? Alussa oli kolme kavalettia ja ne ilmeisesti kokoajan häiritsivät/"pelottivat" minua vaikken tiedostanutkaan sitä. Mulle on aina ollut kaikista vaikeimpia apupuomit ja ravilähestymiset. Niinkuin nytkin. Vaikka esteet olivat minkäkokoisia tahansa niin ei se koko haitannut vaan ne alun kavaletit ns.rikkoivat lähestymisemme. Jossain välissä viimeinen okseri oli nousuokseri ja takapuomi oli 85cm. Se tuntui jo mulle isolta esteeltä, mutta luotto Hallan hyppyyn on 100% sillä se vie yli vaikka paikaltaan tuon kokeiset esteet vielä. Toiseksi viimeinen pysty oli korkeimmillaan 70cm, mutta alensimme sitä sen takia lopuksi, sillä kaveleteilla vauhti hiipui ja hyppäsin yleensä sen ravista ja sitten viimeiselle okserille tuli huono lähestyminen. Viimeisimmät keirrokset menivät kuitenkin kivasti, kun pari kavelettia otettiin alusta pois. Hypyt tulivat pohjaan, mutta silti paljon paremmasta paikasta ja temmosta kuin aiemmin. Halla ei muutenkaan imenyt ollenkaan läheskään niin hyvin kuin yleensä ja luulemmenkin, että sillä oli jossain joku jumi, joka hankaloitti hyppäämistä ja liikkeen laatua.

Parempi fiilis olisi kyllä voinut tietenkin tulla, mutta oli silti ihanaa päästä hyppäämään jälleen maailman parhaalla estehevosella <3

Tässä kävi nyt vain niin, että mulla on kuvat muistitikulla kotona ja en ole nyt ainakaan muutamaan päivään sinne menossa ja tämäkin pitäisi vihdoin saada julkaistua.. Mutta sentään pari kuvaa on tuolta päivältä!

2 kommenttia: