torstai 23. lokakuuta 2014

Yli odotuksien

Moi! Olimme sunnuntaina Hiilen ja Hallan kanssa maastossa. Minä siis Hiilellä, tätini Hallalla ja Anu vierelläni "turvana". Tämä oli Hiilelle toinen kerta maastossa, mutta voidaan sanoa kyllä ensimmäiseksi kunnon maastoreissuksi. Ja Hiili ylitti kyllä kaikkien odotukset!

Aluksi poika oli jännittynyt ja kipitti ihan Hallan perässä. Vähitellen peltopätkän jälkeen, Hiili rentoutui. Vähän se vastaan tulevia autoja pikkutiellä jännitti, otti muutaman askeleen hätäisemmin ja rauhoittui sitten. Hiekkatiellä vastaan tuli toinen hevonen, ruuna kyllä. Mua vähän jännitti nuoren orin reaktio, mutta ihan turhaan! Hiili vain katsoi Mikkoa ja ei mitään ongelmaa. Tässä taas todistettiin miten mahtava tuo hevonen on! Pääsimme hiekkatieltä metsään ja paremman pohjan alkaessa otimme ravipätkän. Hiili ravasi ihan rauhassa Hallan perässä oikein hyvässä tasapainossa vähän märkienkin paikkojen yli. Myöskään käännös ei tuottanut ongelmaa ja takaisin päin tulimme välillä 10metriäkin perässä eikä Hiili stressanut ollenkaan vaikka Halla menikin paljonkin edellä. Oikaisimme pientä metsäpolkua pitkin ja sielläkin mitään kompuroimista ei ollut ja hevosten käytössä oleva mäkilaidun on selvästi hyväksi tasapainolle. Tulomatkallakaan mitään ei tapahtunut ja myöskään autotkaan ei jännittänyt Hilleriä ollenkaan. Maailman ihanin varsa <3.

Ennen Hiilen kanssa maastoilua ratsastin hetken aikaa Hallaa kentällä. H oli oikeaan tosi tasainen edestä ja tuntui hyvältä. Vasempaan se oli vähän jäykempi ja jumppailtiin volteilla ja avoilla. Avot vasempaan suuntaan kuitenkin meni hyvin, oikeaan suunnassa oli vähän kiemurtelua. Ja olenhan vasemmalle vino niin en kyllä ihmettelekään. Laukat meni ok, ei moitittavaa muttei erikoista kehuttavaakaan. Menin vain n.20min+alku- ja loppukäynnit.

Illalla kävin vielä Mairenkin luona. Ratsu numero 3 oli oikein mukava verrattuna torstain ratsastukseen.. Torstaina Maire oli niin yhteistyöhaluton ja mikään ei sujunut. Tullessani portille tuolloin niin Maire käänsi peränsä minua päin ja välillä kurkki olenko jo lähtenyt. Oli ilmeisesti vähän pahastunut, kun mua ei ollut näkynyt hetkeen.
Sunnuntaina kuitenkin Maire olil selvästi paremmalla mielellä. Ratsastaessa tein aluksi käynnissä joka kulmaan voltin, ja pitkiensivujen keskelle voltin/keskiympyrän. Keskiympyrän sisälle tein aluksi siirtymisiä. Maire oli aika vahva niissä, mutta käynti oli aika matelevaa. Pyysinkin ihan kunnolla ja kivoja käynti pätkiäkin tuli ja siirtymisetkin pehmenivät. Ravissa tein pääty-ympyröitä ja keskiympyrää. Jatkoin tekemällä keskiympyrän jälkeen avoa ja jes, Maire teki ne hyvin! Pyysin ympyröiden sisällä temponmuutoksen ja niiden siirtymät menivät aika tasapainossa.

Laukkoja tein jälleen ympyröillä, välillä suorallakin uralla sekä myös laukka-avoja ja ne menivät kohtalaisen hyvin. Tavoittelin rauhallista tahtia, välillä annoin sujuakin, ettei meno mene Mairen mielestä ihan tylsäksi :D. Laukkojen jälkeen pidettiin breikki, jonka jälkeen teimme väistöjä. Tätä tehtävää teimme myös maanantain tunnilla; keskihalkaisijalle, josta väistöä kohti uraa, uralla laukannosto ja pääty-ympyrä tai edes kulman läpi laukassa. Väistöt sujui, ja nostot oli yllättävän rauhallisia. Tein näitä vuorotellen molempiin suuntiin. Puolieroja en ainakaan enää muista, jotain pientä oli väistöissä. Tämän jälkeen ravailimme rennosti alas.

Katsotaan saanko muita kuulumispostauksia tälle viikolle, sillä olen nyt todella kiireinen ollut ja kouluhommat painaa päälle, katsotaankatsotaan.. Mulla on tälläinrn pieni kuva ongelma niin yksi saa tällä kertaa riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti