sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Yksi ilta, kolme hevosta

Torstai 20.11. Pääsen koulusta klo 15, ajan kotiin syön ja lähden tallille. Ratsastamaan kolme hevosta. Mairen, Zindin ja Rassen.
Päivän ratsut!

Mulla oli siis aika kiire lähtö koulusta, sillä jouduin käydä kotona vielä syömässä jotain ja vaihtamassa vaatteet. Äiti onneksi lupautui minut viemään, sillä skootterilla ei olisi ollut illalla kiva ajaa pikkuteitä..

Tallille päästessäni otin harjapussit karsinoiden eteen ja hain Mairen käytävälle. Hevonen oli onneksi ihan puhdas, kiitos fullneck-loimen. Sain siis vain vähän harjaillen mennä hevosen läpi. Laitoin kamat päälle ja alkuverryttelyn  ajaksi fleeceloimen. Maneesissa ei ollut ketään, joten saimme pyöriä ympäri maneesia alkukäyntien ajan. Oli niin ihanaa olla tutun ja turvallisen Mairen selässä. Siihen pystyy luottamaan niin sataprosenttisesti! (Vaikka kukatahansa hevonen voi tehdä mitä vain jne..:D). Esimerkiksi Zindin kanssa saan olla kokoajan vähän varuillaan, vaikkei se mitään tekisikään.

Otin ohjia käteen alkukäyntien jälkeen ja tein kolmikaarista. Maire tuntui ihan hyvältä ja tein ravissa aluksi pääty-ympyrällä vähän hommia ennekuin menin kolmikaarista ravissakin. Annoin ympyröillä Mairen päättää itse muotonsa ja en lähtenyt ratsastamaan sitä heti eteenalas. Oikeaan Maire oli jäykempi ja oli jännittyneempänä, mutta vasempaan se oli paljon taipuisampi ja meni itse alemmas.

Tein väliin avoja ja erilaisia ravitehtäviä ja laukkoja otin myöskin pääty-ympyrällä, sillä halusin tietää kuinka vauhdikas tamma onkaan tänään. Se oli huonommin ratsastettava oikeaan ja vasempaan jälleen todella kiva! En tehnyt kovin pitkiä laukkapätkiä putkeen, sillä Maire kun on nyt vähän kevyemmällä jo lähestyvän varsomisen takia.

Välikäyntien aikaan ehdinkin miettiä kaikenlaista ja päällimmäisenä vieläkin on se miten olen kehittynyt jo ratsastuksellisesti. Tai siis teen Mairellakin nyt pienempiä ja eleettömämpiä pidätteitä ja istun paremmin. (Istunta saattaa kyllä johtua siitä, että vihdoin koulusatulalla koulua) Miten paljon, niin herkkä hevonen kuin Zindi opettaa pienessäkin ajassa!!

Mairella tein vielä käyntiavoa pitkän sivun alusta ja puolessa välissä nostin laukan ja keskiympyrän. Näitä tein ihan muutaman kumpaankin suuntaan ja sen jälkeen eteenalas ja pitkät loppukäynnit.

Mairenhan jalat kylmätään, niin otin siltä tallissa varusteet pois ja laitoin etuseen kylmäyssuojan. Mairen kylmätellessä jalkaansa hain puokit sisälle ja harjasin Zindin valmiiksi. Mairella oli suoja n.20min ja laitoin sen karsinaansa kellon ollessa jo vähän yli viisi.

Laitoin Zindille kamat ja menimme maneesiin ja nyt meillä oli jo kaveri siellä. Zindi oli kivan rauhallinen käynneissä ja tarkoituksena oli tehdä jumppaava ja palauttava treeni eteenalas eilisen estehyppyjen jälkeen. Tein Zindillä erilaisia kiemurateitä käynnissä puolipitkällä ohjalla. Ravissa paljon suunnanmuutoksia, sillä teen kevennyksen vaihdot jotenkin suurieleisesti, sillä Zippu jännittyy aina vaihtaessani kevennyksen. Näitä siis sen takia harjoittelin urakalla ja ehkä vähitellen opin pieni eleisen vaihdon.. Sitä päivää odotellessa!

Otin ravia hetken aikaa molempiin suuntiin ja sitten laukkaa ympäri maneesia kevyessä istunnassa. Nyt ohjaus oli vähän jälleen huonompi pääty-ympyröillä, mutta hevonen oli rennompi. Otin laukkojen jälkeen vielä ravia molempiin suuntiin tehden kokoajan jonkinlaista tehtävää. Paljon kahdeksikkoja ja kiemuroita. Kun Z tuntui hyvältä, ratsastin tamman eteenalas ympyröillä ja kävelimme.

Rassen ratsastus oli aika humputtelua, sillä maneesissa oli 5 muutakin hevosta sekä heistä kaksi oli pikkuisia tyttöjä. Tälläisessähän ryhmässä itsekin ratsastan Cavallossa, mutta huomaa hyvin miten paljon enemmän tilaa on, kun kaikki tekee samaa tehtävää ja samassa askellajissa ja suunnassa. Rasse kyllä oli tosi tyytyväisen oloinen, kun ympärillä oli niin paljon heppakavereita. Sain mentyä kaikissa askellajeissa, mutta erityiset tehtävät olivat melko mahdottomia. Enemmänkin siis mentiin isolla ympyrällä tai uralla. Tuolla kerralla harjoittelin laukassa tempon muutoksia tulevia estetunteja varten. Tempon hidastuksessa välillä tuli rikko raville, mutta eteen kyllä mentiin ja hyvin takaisinkin, kunhan ratsastaja pysyi hereillä.

Kaikki hevoset toimi hyvin ja oli mahtavaa ratsastaa noin monta hevosta vaikka kiire painoikin päälle!

Seuraava postaus onkin Päivä tallilla-postaus, jota alan vähitellen tehdä :) Ihanaa sunnuntaipäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti