lauantai 8. marraskuuta 2014

Kiitos Maire

Hevonen, joka opetti minua ratsastuksellisesti eniten. Hevonen, joka opetti minut vuokraajaksi. Ihana suomenhevonen. Kiitos<3

Ja kaikkihan alkoi helmikuussa, kun olin tallilla TET-jaksolla. Kysyin tallinomistajalta, onko tallilla nyt jotain hevosia, jotka kaipaavat liikuttelijaa/vuokraajaa. Juttelimme aiheesta ja omistaja kehui paljon Mairea, laadukasta suomenhevosta. Hän lupasi kysyä Mairen omistajalta, Eveliinalta. Seuraavana päivänä sain kuulla, että Maire tosiaan voisi kaivata vuokraajaa ja saisin jo huomenna kokeilla sitä. Olin tosi innoissani, sillä olin jo kauan haaveillut vuokrahevosesta, mutta aina kysymys "pärjäänkö, entä jos..?"

Keskiviikkona menin tallille, tein aamutalli hommia ja 12 aikaan Eve tuli tallille ja laitoimme Mairea yhdessä kuntoon ja menimme maneesiin. Käytävällä Maire oli tosi sählä, mutta kiltti ja sosiaalinen. 

Ratsastus sujui ihan hyvin, Mairen energisyys yllätti ja se oli vähän outoa ja jännittävääkin, kun en ollut kuitenkaan hirveästi ratsastanut kuumilla hevosilla. Hienointa ehkä oli, kun Maire luontaisesti jo meni vähän alas ja minä pitkäohja-ratsastaja ihastuin täysin. 

Mairen omistaja Eveliina kertoo näin: "Onhan se nyt ollut kivaa, kun oot ollu niin paljon auttamassa esim, kisoissa Koivusalossa, kun sai vähän vuorotella taluttelua ym. :) Ja ennen kaikkea se, että oon koko aikana saanu välillä pitää vapaata rennoin mielin, suhun on voinu luottaa :)"

Tuo oli ihana kuulla, ahkeruus palkitaan :)

Tuolloinhan luulin ja kehuin varmaan kaikille miten hienossa peräänannossa M meni mulla jo koeratsastuksella. Eihän se mennyt oikeasti. En vain tajunnut silloin vielä peräänanto käsitettä. Mun mielestä silloin, kun Maire meni nyökyssä, niin se oli peräänannossa. Tuo asia on ainakin yksi, jossa kehityin valtavasti. Nykyään Maire menee jo rehellisesti peräänannossa, edes pätkittäin. Videolla ei ero ole ehkä päätä huimaava, mutta selkään kehitys on tuntunut valtavalta. Mutta kyllä erojakin silmään näkee. Maire oli jännittynyt ja oli pahasti pohkeen takana ja puri pahasti kuolaimeen kiinni. Ja tuo laukannosto maaliskuun videolla... Huvittava ainakin! Jälkimmäisellä pätkällä Maire on rento ja kevyt edestä. 

Esteilläkin Maire opetti minua paljon, vaikka hyppykerrat jäi lyhyeen. Mutta jalan oireilu, se etten voinut treenata juurikaan opetti minua paljon ihmisenä. Menin aina innoissani taluttamaan ja hoitamaan Mairea. Ja esimerkiksi opin kylmäämisestä paljon. Miksi kannattaa ja miksi ei. Sekä jalkojen tarkkailusta tuli jokakertainen rutiini. 
Ja yksi hienoimmista kokemuksista oli kisat. Verkassa Maire oli niin hieno! Ja ohjelman harjoittelu Monnan valkoissa oli aina yhtä mukavaa. Sekä istuntani parani valtavasti kesän aikana.
Kiitos tuhannesti maailman ihanimmalle Evelle ja Mairelle <3
Ilman Mairea mulla ei olisi tälläistä ratsastus-ja hevosmiestaitoa, eikä Zindiä. Menin juuri Kauppilaan TET:iin, tallin omistaja kysyi juuri Eveltä. Eve antoi minun mennä Monnan valmennukseen, Monna tutustui näin minuun ja nyt saan ratsastaan hänen 2*kenttähevostaan(siaan). 
Kaikella on tarkoituksensa.


Vahingossa sopivasti kesällä tuli otettua tammoista kuva! :)


4 kommenttia: