tiistai 19. toukokuuta 2015

Innoikkaita nuoria ja vanhoja

Olen päässyt nyt ratsastamaan ihan "urakalla"-heh. Ratsuja 4-vuotiaasta 19-vuotiaaseen. Yllättäen tämä vanhin on ollut se kaikista villein...
 
Keskiviikkona(13.5.) lähdin koulun jälkeen Ilmajoelle, sillä helatorstai oli vapaa. Putsasin karsinat, hain ratsuni että omia varusteitani käytävälle. Lähdimme Hallan kanssa maastoon ja tarkoitus oli ottaa pitkiä ravipätkiä ja muutama rauhallinen laukka. Halla oli käynnissä ihanan reipas ja ei kyttäillyt mitään suurempia. Ei edes pakettiauto, joka tuli ihan vauhdilla ohi ,perässään ihmehärveli peräkärryssä. Pääsimme hiekkatielle ja ravailin muutaman pätkän. Ruuna ei ollut ihan oma itsensä, se oli löysä ja sellainen epänormaali. Ei varsinaista epäpuhtauttakaan. Jatkon hetken ja nostin laukan, joka oli epämääräistä räpellystä. Käännyin sitten kotiin päin ja kokeilin uudelleen vielä nostaa ja se nousi askeleeksi kompuroinnin jälkeen ja loppumatka käveltiinkin sitten...

Tallilla molemmat etuset oli turvoksissa ja kylmäsin niitä letkulla 30min. Hiili onneksi oli puhdas ja tyypilliseen tapaansa ihan pro <3 Siirtymiset askellajista toiseen meni mahtavasti pelkkää istuntaa käyttämällä ja pienillä ääniavuilla, loppuraveissa lapsiheppa myötäsi niskastaan, oli aika huikea fiilis :)

 Seuraavana päivänä torstaina Halla oli jälleen kunnossa ja päätimme lähteä meidän tutulle maastolenkille, minä Hiilellä ja tätini Hallalla. Lenkki oli meidän ensimmäinen "kunnollinen" yhteinen, sillä olemme menneet vaan peltoteillä ja kerran metsässä?.  Hiili oli jälleen se urheampi osapuoli, Halla mm. pelkäsi lastenvaunuja, Hiili ohitti heidät ja loppumatka me oltiinkin vetohevosena...:D Pohjien ollessa priima kengättömällekin päästiin laukkailemaan ja ravailemaan paljon. Hiili on vaan niin <3 Se eteni korvat tötteröllä, mutta tuli takaisin vähän kun vatsalihaksia supisti, kokonaan raville pienellä kiinni otolla.
Nämä kuvat oli vielä hyvälaatuisia puhelimessa :(

Torstaina iltapäivällä kävin vielä Rassen luona tekemässä puomitreenin. Rasant päätti kävellä 10min alkukäyntien aikana 6askelta. Luovutin siis jo 10min steppaamisen jälkeen mummoraville. Mutta kun mummoravikaan ei kelvannut niin kaahoteltiin ilman kontrollia ja muutama pomppukohtauskin tuli. Yllättäen laukassa papparainen oli mukava ja ei tarvinnut pidättää kokoajan.. Monna tuli pitämään Mapelle valmennusta ja antoi samalla vähän vinkkejä puomeilla ja sileällä. Rasse väläytteli niin kivoja pätkiä!

Perjantaina mentiin sileällä kolmikaarisia, voltteja, ympyröitä. Rasse oli taas ihan huippu! Se kulkee nyt rennommassa työskentelymuodossa kuin ennen saikkua. Sillä on nyt tähän hommaan niin 110% motivaatio, että se ajelee vaikka peräänannossa jos ratsastaja vaan pyytää :)Olin sunnuntaina 10.5. Lyylillä taas maastossa ja ihana poni pääsi vihreälle lenkin jälkeen :)
Lauantaina menin tallille jo aamulla, mutta pääsin Sepon henkilökohtaiseksi viihdyttäjäksi ja letit Niinisaloa varten saatiin ennätysajassa ja -vaivalla ohi. Jeepin nokka siis lähti Niinisalon kenttäkisoja kohti. Siellä olimme viikonlopun ja oli ihan mahtava reissu taas, ratsukon napatessa vielä sijoituksen <3

Sunnuntaina ratsastin reissun jälkeen Rassen sileällä. Menimme takakentälle, jonka koin turvallisemmaksi vaihtoehdoksi vapaan jälkeen. R malttoi jopa kävellä! Ravissa se oli vähän intopiukea, mutta pysyi kontrollissa. Laukassa heti alkuun se vei köyrypukin ilosta ja en voinut olla nauramatta. RASSE pukittelee.. Todella vastahankaan tähän työntekoon-heh. Rasse oli vähän jännän tuntuinen vasempaan laukkaan ja lähdettiin maneesiin todella hyvälle pohjalle. Edelleen pieni epäpuhtaus säilyi ja kävelinkin vaan sitten. Vähän alkoi jännittämään että ei kai taas. Ruuna oli kuitenkin eilen ihan puhdas lopuksi ja ollaankin tästä kohta lähdössä maastoon Maria ja Sepi seurana. Punaiset paskiaiset kokoontuu;)

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti