tiistai 2. syyskuuta 2014

Varsa-päivä!

Heippa! Sunnuntaina menin aamulla tallille, sillä serkkuni kaverisynttärit alkoi kahdelta ja hän toivoi minun olevan paikalla. Mulla muisti pätkii jo, sillä sen jälkeen on tapahtunut niin paljon, mutta yritän kertoa selvästi.

Aluksi siivosin Häjyn ja Hiilen karsinat sekä ulkokarsinat, joihin hepat pääsee tarhasta suoraan "pihattotyyliin". Tämän jälkeen otin Hiilen harjaukseen ja menin kentälle. Anu siis tietenkin oli mukana vieressä, ei me ihan vielä yksin ratsastella. Menin hetken käynnissä, ja tein muutamia pysähdyksiä. Tämän jälkeen otin ravia aluksi vain pitkillä sivuilla, että Hiili taas ymmärtää idean. H ei ollut ihan niin hyvä ja himmaili vähän kulmiin, vaikka sillä tasapaino onkin jo hyvä. Luultavasti se oli vähän väsynyt, vaikka olikin yön tallissa. 

Tein Hiilen kanssa suunnanvaihdoksia ravissa niin, että tulin S-R- linjalle ravissa, keskikohdassa käyntiin siirtyminen, selvä asetus valitsemaani suuntaan. Kerran Hiili kulmaan mennessä taas alkoi jarruttaa ja pyysin ilmisesti vähän liikaa eteen otti se muutaman laukka-askeleen. Tietenkin palkitsin sitä kovasti. Anu ehdotti, että voisimme kokeilla ihan laukkaa pidempäänkin. Ensimmäisellä kerralla ravi vaan koveni, toisella kertaa muutama laukka-askel kiitoravin jälkeen, mutta kolmannella kerralla laukka nousi koko pitkäksi sivuksi ihan rauhallisesta ravista. Kiitin heti laukan jälkeen rapsutuksilla ja taputuksilla ja tulin alas selästä, että siitä jäi Hiilelle hyvä mieli ja kokemus. Pesimme hevosen, sillä oli lämmin päivä ja Hiili oli ihan pölyssä. 

Mä olin ihan fiiliksissä, että olen kokonaan itse "kouluttanut" noin hienoksi tulleen ratsun alun yksin! Ja on hienoa ollut päästä ratsastamaan varsalla ja päästä tutustumaan sen maailmaan ja koulutukseen. Harva pääsee edes käsittelemään varsaa. 

 Mulla ei ole mitään muistikuvaa mitä tuon jälkeen tein. Luultavasti pesimme Väinön ja sen jälkeen harjasin Hallan. Halla on todella herkkä kaikelle ja ajttelimme, että sitä voi ärsyttää jaloissa/vuohisissa oleva kura. Otin kovan harjan ja aloin harjata kaikkia jalkoja. Halla näytti nauttivan taas, kun siihen oikein kiinnitettiin huomiota kauan aikaa. 

Hallan harjauksen jälkeen lähdin vaihtamaan vaatteet ennen viereiden tuloa(jotka olivat siis 7-10v pikkupoikia..). Aika nopeasti lähdin kuitenkin takaisin tallille ratsastamaan Hallan. Menin ilmansatulaa, joka ei ollut tälläkertaa ihan järkevin veto, sillä H oli tosi etupainoinen ja  "jännä" ratsastaa enkä painoa taakse. Laukka tuntui taas matkaa voittavalta, mutta tosi "robottimaiselta", en osaa selittää. Pyysin Anua katsomaan niin hänkään ei huomannut mitään epäpuhtautta. Mulle jotenkin tule aina kohdalle nämä oudot epäpuhtaisuudet.. 

Mutta kävin tuolloin Häjyn selässä jälleen! Häjy oli naapuritallilla harjoittelemassa Anun kanssa näyttelyharjoituksia vieraammassa paikassa, ensi viikonlopun näyttelyitä varten. Heidän tultua sieltä ja Häjyn ollessa sopivan väsynyt käytimme tilaisuuden hyväksi. Aluksi roikuin vain selässä mahallani Anun taluttaessa ja Hannelen pitäessä jalastani kiinni varmuuden vuoksi. Häjy tuntui rauhalliselta ja nousin kunnolla selkään. Siitä vaan menimme puoli kierrosta ilman mitään ongelmia! Hih, hieno pikkupoika!

Olin eilen tunnilla ja meinasin kirjoittaa tänään jo postauksen, mutta portfolio kotitaloudesta vei voiton.. Mutta kyllä se lähipäivinä ilmestyy tännekkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti