tiistai 19. elokuuta 2014

Kehitystä tapahtunut!

Heippa! Eilen mulla oli tosiaan tämän kauden ensimmäinen ratsastustunti Cavallossa. Itsehän käyn vain jokatoinen viikko, sillä vuokraan ja saan ratsastaa viikossa monta kertaa. Haluaisin todella käydä joka viikko,  mutta rahatilanteemme ei ole niin hyvä. Sekä edestakainen matka Kurikka-Seinäjoki on kuitenkin suhteellisen pitkä.
Video alempana:)

Fiilikset ovat edelleen tunnista huipussaan. Annika laittoi minut heti kunnolla töihin ja lopussa se todella tuotti tulosta! Menin tallin uusimmalla hevosella, Simolla. Simo on oikein ihana, suuri torinhevos-ruuna.


Aloitimme tekemällä pitkällä sivulla kiemura-uraa (pari metriä uralta poispäin ja takaisin x2). Simo oli aika hätäinen ja pitkän tauon jälkeen, en muistanut mikä sen normaali ravin tahti on. Muuten tiet sain suunniteltua ja tehtyä aika hyvin. Simo oli aluksi tosi jännittynyt ja tähyili kokoajan ulospäin. Vähitellen se alkoi keskittyä ja ravin laatu parani. Kiemura-uria teimme molempiin suuntiin ja myös harjoitusravissa. Huomasi ettei hetkeen aikaan ole harjoitusravia kunnolla mennyt.. Kiemuroiden jälkeen taisimme ottaa laukat isoilla pääty-ympyröillä. Näissä sain itse olla todella skarppina ulkoapujen kanssa, sillä Simo mielellään "liukuu" ulospäin. Ja lisänä oma vinouteni=ei kovin hyvä. Toiseen suuntaan meno oli jo vähän parempaa, mutta raville tiputtamista tuli edelleen liikaa.

Kävelimme hetken aikaa ja sen jälkeen työstimme raviväistöjä. Teimme voltin puomin ympärille ja jatkoimme heti ulos tullessa väistöä uralla. Tämä sujui meiltä yllättävän hyvin! Sain ratsastettua voltilta ulos hyvin ja siitä sainkin kehuja. Väistö alkoi sujua ja vasta puolen välin jälkeen pakka hajosi välillä. Jotenkin jännitin kun menimme niin lähellä aitaa ja aloin säätämään apujen kanssa, jolloin Simo heitti peppunsa uralle. Muutaman kerran siirryin tässä käyntiin ja aloitin rauhassa uudelleen käynnissä ja, kun pari askelta meni hyvin suoristin, kiitin ja siirsin raviin. Vasemmassa kierroksessa uskallan sanoa, että lähes jokainen väistö onnistui. Oikeaan takkusin itse jotenkin ja mulla oli avut hukassa.

Väistöissä ja niiden jälkeen hevonen oli aivan mahtava ratsastaa. Se käytti takapäätään hyvin ja askel oli letkeä. Sellaista hevosta oli mahtavaa työstää! Olin tosi ylpeä itsestäni, että sain ratsastuskouluhevosen menemään peräänannossa, sillä se ei viime kaudella minulta vielä onnistunut. Ja sain nähdä, että tekemäni kova työ alkutunnista palkitsi lopussa.

Otimme vielä laukat uudelleen pääty-ympyröillä. Nyt laukka sujui molempiin suuntiin ja tulikohan vain yksi rikko vaikeammassa kierroksessa. Sain pidettyä hevosen reitillä ja se alkoi rentoutua ja kuunteli apujani hyvin. Varsinkin oikeassa kierroksessa tunsin miten liike lähti takaa ja ehdin keskittyä istuntaani. Eli tunti oli aika mahtava aloitus tälle kaudelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti