tiistai 2. elokuuta 2016

Nurmella!

Oltiin eilen nurmella treenamassa ja voi että meillä oli kivaa! Ja kun saatiin vielä kuvaajakin paikalle( siskoni otti sen kyllä kirjaimellisesti ja sai otettua 590 kuvaa..) niin saan tännekin päivitettyä muuta kuin kisapostauksia :)



Meiltä on tallilta tänne nurmelle alle kilometri ja siinä saa alkuun hyvät alkukäynnit. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tänne pääsimme, joka on todella harmi kyllä. Muutenkin kenttä on harmittavan vähäisessä käytössä, sillä hokitus vie sen pienen lisäaikansa ja -vaivansa sekä suurimmalla osalla meidän tallin hevosista ei ole reiällisiä kenkiä kesäisin. Ja muille tämä on aika syrjässä. Tänä vuonna kuitenkin kenttä niitettiin ja estekalusto roudattiin Myllykylästä 1,5viikoksi derbylle ja valmennuksia siellä pidettiinkin useampi. Mä olin silloin lomalla enkä päässyt osallistumaan, mutta kuitenkin ainakin kerran tähän vuoteen sinne treenaamaan.

Nurmihan on Rasselle eduksi, ja tällä pohja on erinomainen ja joustava ja Rassen liikkeet pääsevätkin edukseen, sieltä esiintyy pätkiä nuoruuden lennokkuudesta. Ja kun se liikkuu hyvin niin jumitkin aukeavat+ siinä voi laukata isosti.


Nämä kaksi kuvaa oli niin mahtavia, että pakko jakaa tänne :D

Rasse oli aika spookyna aluksi niin kiersin vielä kertaalleen käynnissä kentän ympäri ja sitten aloin hölkkäillä ympäri. Rasse oli kovin menossa ja sitä sai kyllä pitää vastaan ettei se juossut aivan holtittomasti. Annoin sen fiilistellä ja olla vähän villi, vaikka päämääränä päättäväisesti halusin kunnon sileäntreenin loppua kohti. Laitoinhan ihan yleispenkin lähes koulujalkkareilla, seuraavalla kertaa laitetaan kyllä estekamat niskaan ja mennään ainoastaan pitämään hauskaa ;) Sen takia myös kevyt istunta ei ole millään lailla oikeaoppinen, kun en jaksanut säätää jalkkareita lyhyemmäksi parin laukkapätkän ajaksi.

Hölkkäilin molempiin suuntiin ja sen jälkeen aloin tehdä kiemurauraa ottaen ravia ja etuosaa vähän lyhyemmäksi. Rasse yllättävän hyvin antoi vaikuttaa itseensä ja ravi tuntui kovinkin joustavalta ja elastiselta loppua kohti. Kävelimme hetken kuvaajaa odotellen ja hänen saavuttuaan pienen ravailun jälkeen laukattiin. Sen jälkeen olimmekin jo molemmat hiessä hymy huulilla.



Alkuverkan jälkeen lähdin työstämään sitä ravissa ympyrällä, tehden välillä voltteja ja siirtymisiä askellajin sisällä. Rasse alkoikin alun pomppimisen(se vain halusi laukata) jälkeen vähän jo pyöristyä edestä ja hakeutumaan tuntumalle. Ja se ravasi todella hyvin, joka oli minulle peräänantoa tärkeämpi, kun ei olla hetkeen tehty kunnon koulutreeniä(mulla pientä hakemista ja rasse vähän jäykkä) ja vielä isolla nurmella jossa olisi Rassen mielestä niin paljon kivempi vain katsella maisemia laukaten..;)

Tein muutamia väistöjä ja ekalla kerralla väistöaskeleet eivät olleet niin hyvät kuin halusin, mutta jälkimmäiset kerrat sujuivat jo vähän paremmin. Sitten parit lisäykset, joissa Rasse lähti niin makeesti maasta irti! Loppuraveissa se venytti eteenalas ja oli pyöreämmällä niskalla ja kaiken lisäksi ravasikin vielä entistä paremmin.
Tässä kuvassa on jotain mistä pidän tosi paljon :)




Lauantaina lähdetäänkin kohti Ylistaroa ja seurojen välisiä estejoukkuemestaruuksia. Edustan KuRatin joukkueessa korkeudella 90cm, kauden päätavoite/kisatoive siis täyttyy :) Lisäksi starttaan myös avoimessa metrissä. Pitäkään peukut pystyssä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti