Muut hevoset

Esittelen tällä sivulla elämässäni eniten pyöriviä heppoja lukijan pyynnöstä:)

Aloitetaan vaikka Anun varsoista, sillä niiden kanssa touhuilen aina mennessäni Hallan luo.

Emperador "Hiili" 
Andalusianhevonen 
Synt. 2011
 
1.kertaa ratsastaja selässä

Hiili on äärettömän ihana hevonen ponikokoisena. Jos Hiilen tapaa tietämättä sen sukupuolta niin 100% varmuudella ihmiset sanoisivat ruuna tai tamma. Tätä hevosta kuvaa symppis-sana enemmän kuin mitään muuta.

Hiilellä on tänä kesänä aloitettu ratsuopetus ja tähän asti kaikki on sujunut mutkatta. Olemme päässeet etenemään aika hitaasti, sillä minä sisäänratsastan sitä ja asun eri paikkakunnalla enkä pääse viikoittain tänne varsinkaan koulujen alettua. Olemme päässeet kuitenkin jo siihen pisteeseen, että Hiili osaa jo painoavut, pysähdykset ja liikkeeellelähdöt sekä olemme ravanneet kolme kierrosta yksin ilman siirtymistä käyntiin. Tavoitteena olisi saada laukan alkeet opetettua ennen lumien tuloa. Syyskuussa olemme laukanneet nyt jo kulmien läpi ja puomeja olemme menneet ravilla yli. Lokakuussa maastoilu kaikissa askellajeissa sekä jatkuvaa laukkaa kentällä.

VIDEOT:
 

A.S.Wookie "Väinö"
Shetlanninponi 
Synt.2010


Väinö on itsepäinen ja pikkuinen shettisori, mutta tätäkin voisi luulla ruunaksi. Väinön kanssa teen paljon maastakäsin sekä agility-"temppuja". Väinöllä on myös ajettu ja on oikein kiva siinä. Minäkin olen päässyt sänkkärillä kokeilemaan ja ratsuihmisen mielestä se oli todella hauskaa!

Dance On Top "Humppa"
Hannoverinhevonen
synt.2013Humppa on tulevaisuuden koululupaus. Sen hienot liikkeet huomaa jo kaukaa ja luonnekkin (ainakin vielä..) on rauhallinen ja ihanan utelias. Katsotaan kuinka ori siitä tulee, kun tuosta aikuistuu. Humppa on sellainen pienisuuri, sillä on nyt jo reippaasti yli 160cm ja kasvaa edelleen. Humpalla ratsastusta muutaman vuoden päästä odotan todella, sillä on varmasti mahtavaa olla niin laadukkaan hevosen selässä.


Häjy Herman "Häjy"
Suomenhevonen 
Synt.2012

Häjy jäi pienenä orvoksi, sen emän kuoltua ja oli kauan aikaa todella ihmisläheinen ja ei ollut mielellään muiden hevosten kanssa.
Häjy on Hermannin varsa (Hermannista voitte lukea lisää tästä postauksesta.) ja Hermannihan oli minulle äärettömän tärkeä. On niin hienoa, että Häjy on meidän kanssa sekä naapuritallilla oleva vuotta vanhempi Hermannin toinen varsa.
Häjy on utelias ja välillä hieman rasittavakin, sillä poika haluaa tulla aina tarhasta mukaan haettaessa muuta hevosta ja aina ensimmäisenä odottamassa ruokaa. Häjyn selässä olen syksyllä -14 käynyt ja poika on ollut oikein asiallinen.

Fandango "Panda"
westfalenilainen puoliverinen
Synt.1995


Panda on ehdottomasti tärkein Cavallosta minulle ja sillä ennen kesäloman alkua ratsastin todella paljon. Ratsastuskoulussahan ei yleensä pääse montaa kertaa peräkkäin samalla, mutta Pandalla pääsin usein ja löysimme yhteisen sävelen ja luotimme toisiimme 100%. Yksi tyttö yhden estetunnin jälkeen sanoikin, te puhallatte tosi hyvin putkeen ja sen näkee Pandasta, miten hienosti se sulla menee.
Pandassa tykkään vaan jostain valtavasti, ehkä siitä, kun se on niin samanlainen ratsastaa kuin Halla; varsinkin esteillä. 

 
VIDEOT:
 

 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti