Rasant

Rasant, "Rasse"
FWB
1996-2017
om. Monna Hietanenc) Tuulia Nelimarkka


Rasse on käytössäni (lähes) kokonaan. Pääsemme valmentautumaan esteillä sekä sileällä säännöllisesti. Maastoillaan paljon, jos emme saa seuraa niin lähdemme nauttimaan kaksistaan joko vauhdin hurmasta tai rauhallisista käppäilyistä ilman satulaa.  Mahdollisuuksien mukaan mennään mukaan maastoestevalmennuksiin ja käydään eri valmentajien silmien alla; mm. Herdin, Aarion ja Huttusen.

Rasse on ihana, persoonallinen tapaus. Sileällä Rasse on haastavampia mitä olen ratsastanut, mutta väliin (kuskin toimiessa oikein) pappa väläyttelee parhaimpia puoliaan! Mitä enemmän porukkaa sen tyytyväisempi pappa on, sillä Rasse kärsii eroahdistuksesta. Tämä hevonen on opettanut minulle todennäköisesti kaiken, mitä kukaan hevonen voi opettaa. Piffia ja paffia ei, mutta heti ei tule vastaa hevosta junnulle, joka on mennyt kahta tähteä, 120cm ratana, sileällä osaa paljon ja on kaikella tapaa haastava, mutta ei missään nimessä vaarallinen. Uskomaton hevonen. Ja nostihan se minut vuodessa 60cm tasolta metriin ja kenttäratsastuksen saloihin.

Kaudella 2015 monet tapaturmat ja saikut katkaisivat treenaamisen ikävästi moneen kertaan. Loppukausi meni ratsastajan parannellessa paikkojaan ja kausi jäi hyvin vaisuksi. Silti elin tuon vuoden yhdeksi muistorikkaimmaksi. Vaikka takana on satoja tunteja kävelytystä ja kyyneliä ja murhetta niin kävimme ihanilla reissuilla ympäri Suomea.

Nyt 2016-kaudella eletään viikko kerrallaan, jokainen viikko ja kuukausi on lahja. Onnistuneet kisat ja kaikki jäävät ikuisesti muistoihin. Me maastoillaan paljon, kisataan, kun tuntuu siltä ja nautitaan yhdessä olemisesta. Ei enää tarkasti suunniteltua kisakalenteria tai kilpahevosen täysipäiväistä treenaamista vaan vanhan hevosen säännöllistä aavistuksen kevyempää, rennompaa ja monipuolista liikkumista mielenvirkistykseksi ja kisataan. Se on se Rassen juttu <3


4 kommenttia: