Zimzalabim

Zimzalabim "Zindi"
Trakehner
26.4.2002
om. Monna Hietanen
c) Essi- Kavioiden kopsetta


25.12.-14
Lauantaina 1.11. Zindin omistaja, valmentajani Monna soitti minulle ja kysyi haluaisinko kokeilla Zindiä- alkaa vuokrata jos tämä herkkä tamma hyväksyy minut. Vastaus oli hetkeäkään miettimättä kyllä. Sovimme kokeilupäivän ja sain odottaa siihen asti hirmuisesti jännittäen. Mutta kokeilukerta ei olisi voinut mennä paremmin. Zindi oli rento ja missään askellajissa ei ollut suurempia ongelmia. Laukkoja meidän täytyy harjoitella eniten, sillä siinä hallinta ei ole vielä ympyröillä täydellinen. 

Ja onhan se älyttömän hienoa saada ratsastaa ja seurata näin läheltä 2* kenttäkisoja kisaavan hevosen ja ratsukon elämää. Olen ikuisesti kiitollinen. Ja tämä tammahan 2014 Keravalla voitti Pohjoismaiden pronssia kenttäratsastuksessa.

Zindin kanssa ollaan edetty hyvässä mallissa, molemmin puolista luottamusta vielä hakien. Talvella, kisakauden ollessa tauolla tamma kerää valtavasti energiaa ja energia purkautuu pomppimisella ja ns. "pöllöilyllä". Tuota aina säikähdän ja alankin ratsastaa varovaisesti vaikka todellisuudessa haluaisin ratsastaa "pöllöpäivänä" päättäväisemmin kuin koskaan. Mun henkistä puolta siis kehitetään vähitellen, jotta pääsemme tavoitteisiin!

Ratsastaessa persoonallinen tamma on tavallaan älyttömän helppo hyvinä päivinä, mutta hyppelyidensä takia välillä todella inhottava ja vaikea. Tamma opettaa minua valtavan paljon kaikessa mitä teemmekään, sillä prinsessa osaa kaiken mitä vaan itse osaan pyytää. Tälläkin hetkellä olen huomannut monilla hevosilla, että olen jossain määrin kehittynyt sekä rohkeutta olen saanut hurjasti muille hevosille, ehkä se jossain vaiheessa tulee bumerangina takaisin ja osaan olla aina rohkea Zindilläkin!

Vuosi 2015 meni hyvin lievästä hankkarista, impparista ja kaviopaiseesta toipuen ja suunnitelmat meni uusiksi kokonaan. Toivotaan ensi kaudesta Zindinkin kanssa kokonaista ja ilman saikkuja..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti