Mira

Blogin takana kirjoittelen minä, Kurikassa asuva heppatyttö.
Olen harrastanut hevosia ihan pienestä pitäen, sillä äitini ja tätini ovat ratsastaneet aina. Ensimmäiset heppamuistot ovatkin varmaan minun istuessani äidin edessä satulassa. Kävin aina äidin ja Toinin kanssa tallilla, joko kentän keskellä istuen tehden hiekkakakkuja tai hevosen selässä. 

2-3v
4v


Mutta säännöllisen ratsastuksen aloitin vasta vuonna 2010 elokuussa Laulajan Ratsutilalla, Kurikassa. Siellä kävin muutaman kerran, jonka jälkeen vaihdoin Rannon tallille Ilmajoelle. Siellä viihdyinkin reilusti yli vuoden ja opin paljon uutta ratsastuksesta ja hevosista hyvän opettajan Eveliinan opastuksella, kiitos hänelle!Tärkein Rannon hevosista, tamma Jessy <3
Lokakuussa 2011 aloin ratsastamaan Cavallossa, jossa käyn edelleen. Lapsuuden ystäväni  Anni kävi siellä ja suositteli paikkaa. Toki matka kasvoi entisestään, mutta maneesillinen ratsastuskoulu kiinnosti paljon. 

Cavallossa pidetään vuosittain tallikisoja sekä myös LaRat:in seurakisoja. Ihan ensimmäisissä kisoissa starttasin v.2011 joulukuussa voikolla torinhevosella Vertillä esteillä. Ja Vertillä taisin mennä seuraavat 2-3 kisaa, jonka jälkeen "vaihdoin" pv-tamma Imbuun. Imbulla starttasin monet kisat v.2013 loppuun saakka, kunnes innostukseni esteillä kisaamisesta lopahti kolme kertaa unohdettuani esteradan kisoissa.

30.4.2014 starttasin ensimmäisen virallisen kouluradan Helppo C:n Pandalla sijoittuen toiseksi prosentein 63.5%. Ja ehdottomasti aion koulukisoissa käydä jatkossakin. Koulukisoista on tullut tasaisesti 60%molemmin puolin, kerran sijoittuen 2014 vuoteen mennessä.

Helppo C:2000
Aikuisratsastusmerkki, lokakuu -14, 3.sija

Hevosmiestaitoja on tullut opeteltua Anun orivarsojen kanssa sekä edesmenneen sh-ori  Herra Hermanin kanssa. Sekä ratsastuksellisesti ehdottomasti Hallan ja Mairen kautta. Sekä tietenkin Eveliinan, Annikan, Monnan, Anun ja tätini ansiosta.

Mairen ja Eveliinan kautta sain harjoitella vuokraamista ja erityisiä hyödyllisiä taitoja hevosten kanssa. Ja vuosina 2014-2016 heidän kauttaan sain ratsastaa upeaa Zindiä ja Rassea. 


6 kommenttia:

  1. Pah, en mä mitään vinkannut, vaan pyysin sua kattomaan mun kisoja jonka jälkeen sä kiinnostuit Cavallosta :D

    VastaaPoista
  2. Hei! Kun kävit vielä Laulajan-Ratsutilalla, ratsastitko Toki-nimisellä ponilla?:D Meinaan että Toki tuli mulle 2011 syksyllä omaksi :D Nyt asustellaan Kauhajoen Nummijärvellä :)

    VastaaPoista
  3. Juurikin Tokilla menin siellä toisella kerralla, sitä ponia on ikävä <3 Ihanaa kuulla, että ponilla on hyvä koti :)

    VastaaPoista