torstai 4. helmikuuta 2016

Itsenäistä treeniä

Moi! Me ollaan nyt treenailtu Rassen kanssa itsenäisesti taas maanantaista lähtien. Tänään meillä piti olla estevalmennus, mutta se jouduttiin siirtää lauantaille. Pääsin siis tosiaan maanantaina jälleen hevosen selkään viikon tauon jälkeen. Olin silti kerran ollut katsomassa hevosia parin minuutin ajan ettei ihan viikkoa tarvinnut ikävöidä ;) Mutta kyllä satulaan istuessa oli taas niin kotoisa fiilis, mutta samalla se oli vähän outoakin taas.

Monna oli mennyt Rassella koko viikon ja sen todella huomasi heti alusta lähtien, vaikka Rassella oli yksi vapaa alla. Se oli niin irtonainen ravissa ja hetken aikaa tehtyämme huomasin sen olevan paremmin tuntumalla. Aloitimme siis pitkien alkukäyntien jälkeen käynnissä ja hain vain tasaista rytmiä. Se ei saa kipittää, ja en saa tehdä kädellä mitään. Mulla on silti kamalan vaikea ymmärtää koska se on kiireinen tai pohkeen takana tai rauhallinen. Ravissa mentiin aluksi kokonainen kierros ja sitten kolmikaarista vähän väistellen muita. Mun kevennys oli ihan hukassa keskikropan heikkouden takia ja kevennyksen vaihtoja häpesin(näkikö joku) jokaisella kerralla. Ja vielä ravin ollessa nyt niin ilmavaa niin sain tehdä vielä enemmän pysyäkseni tasapainossa.
Maanantaina mentiin myös puomeja kolmikaarisella :)

Ja nyt olen jo sen verran sekaisin mitä tein minäkin päivänä niin kerron yleisesti. Maanantai meni siis vähän takaisin tuntumaa hakien, tiistaina vähän samoja juttuja ilman puomeja sekä kikkailtiin laukanvaihdoilla ja mentiin myös henemmän harjoitusravissa ja hevonen oli niin rento lopuksi, ai että! Keskiviikkona keskiaskellajeja, vastalaukkaa ja väistöjä.

Laukkaverkkaa olen tehnyt nyt niin, että esteistunnassa n.3-5min per suunta/jaksamiseni mukaan ja sen jälkeen vähän aikaa perusistunnassa laukaten ja sitten kävellyt, sillä en jaksa vielä jatkaa tästä työskentelemään ravissa/laukassa enemmän heti. Oikea laukka on ollut vähän huonompaa, mutta ei läheskään niin vaikeaa mitä ennen saikkuani. Joudun vain tehdä siinä enemmän itse, että saan hevonen pysymään takajaloillaan. Haastavammaksi tämän tekee vielä se, etten erota täysin etupainoisuutta rennosta niskasta. Oman kroppani ollessa vielä heikko niin välillä ollaankin menty vähän etupainoisesti hetki.

Eilen (keskiviikkona) mentiin myös keskiaskellajeja, joista pappa alkoi innostumaan. Aina väistön jälkeen se alkoi jo yrittää laukkaa, mutta ei kertaakaan pitkällä sivulla rikkonut laukalle! Sain ottaa vähän enemmän kädellä siirtyessä työskent. raviin ja siitä suoraa voltille harj.ravissa ettei hevonen päässyt lähtemään alta. Se ei ollut ihan niin hyvä (myöskin minä heikommassa kunnossa) ja menin vain ne voltit perusistunnassa. Loppuraveissa sain Rassea pidemmälle kaulalle, joka on tosi hyvä juttu ja edistää varmasti tulevia treenejä.
Viikonloppuna kävin moikkaamassa valkoisia (toinen siis tuleva ;)) <3
 Toivotaan, että lauantain pomputtelut onnistuu ja saatais katsottua ehkä jotkut kisatkin! Tai että edes kuski alkaisi voimistua ja tämä moodi säilyisi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti