maanantai 20. kesäkuuta 2016

KuRat 90&100cm


8.6. pakkasin jälleen kamat ja hevosen traikkuun, Mapen kyytiin. Vuorossa oli  seuramme 1-tason iltakisat. Sää oli aika hirvittävä, välillä satoi kaatamalla, lähes kokoajan tuuli joko enemmän tai vähemmän ja useamman kerran oli pakko kääntyä tuulesta pois päin, sillä se oli todella voimakas ja toi mukanaan hiekkakuorrutuksen. Jopa Rasse siitä otti vähän pulttia.

En päässyt kävelemään rataa, mutta olin sitä rakentamassa niin tiesin sen suurinpiirtein  ja kertasimme sen Mapen kanssa matkalla este esteeltä. Erittäin hyvää harjoitusta oli mulle ensimmäisen kerran kotikisoissa ratsastaa rata kävelemättä sitä. Reipas 1,5v sitten kun neljänkin kerran kävelyn jälkeen tulos oli useamman kerran hylätty radan unohtamisen takia..

Kävin maksamassa startit ja moikkaamassa nopeasti Josefiinaa, joka nämäkin kuvat on ottanut, kiitos <3. Aika nopeasti sain heittää Rasselle kamat päälle ja hyvin tuollaisessakin säässä pärjäsi sen kanssa yksin, aina helpompaa, kun on edes yksi hevosenhoitaja joka antaa tavaroita varustekaapista ja pitää pyörivää hevosta kiinni  jne. ;) Selästä ehdin jutella tuttujen kanssa ennen kuin suuntasin verkkaamaan. Jouduin tuhat kertaa varmistamaan kuinka monta on ennen minua ja minuutilleen olenko suunnitellussa aikataulussa mutta niin vain aika meni juuri nappiin.


Hieno, mutta aavistuksen vuosien saatossa kulahtanut Rassen maajoukkuehuopa, joka on käynyt Tanskassa asti <3

Rata oli sama, joka helpotti jälleen yksin liikenteessä olemista. Rata oli myös todella simppeli ja kiva, ja erityisesti iltakisoihin ajateltu; erittäin nopea ja sujuva, mm. lähtö-ja maalilinjat olivat samassa kohtaa, alku sisäänkäynnin puolelta ja loppu suoraan kohti ulosmenoaukkoa ja mitähän näitä kaikkia oli :D

Rasse oli kyllä menossa, mutta en saanut sitä aivan ihanteellisen skarpiksi ja ehken täysin pohkeen eteen, sillä paikat eivät osuneet täydellisesti, pari huonompaakin lähestymistä, mutta Rasse kyllä sen verran oli terävänä että otti tuplanollat sekä ollen ensimmäinen ei sijoittunut. Tuplanollat tällä tasolla pitäisi olla jo rutiinitulos, mutta sen verran kokematon olen vielä ja Rasse helposti unohtaa etujalkansa hieman liian matalalle josta turhia puomeja olemme saaneet. Mun pitäisi ratsastaa aivan täydellisesti jokainen askel ja lähestyminen ja kuitenkaan sekään ei riittäisi luultavasti ikuiseen tuplanolla tulokseen.

Rasse on kyllä tämän kauden ollut aivan älyttömässä lyönnissä ja jättänyt puomit kannattimilleen. Se on pelastanut mun mokia ja tässä on varmasti tullut omalta osaltani talven aikana rutiinia ja taitoa, joka on taas edesauttanut luottamuksen syntymistä ja edelleen sitä kautta parempaa yhteistyötä ja papan halua miellyttää.Metrin verkassa Mape tuli auttamaan ja saatiinkin lopulta paikat onnistumaan ja Rasse teki ihan mielettömiä hyppyjä, samoin kuin radalla! Radalla sain paljon paremman laukan ja Rasse parani silmissä esteiden ollessa isompi, se tuli ryhdikkäämmäksi ja paikatkin tuli luonnostaan, yllättäen :P. Uusintaan päästessäni halusin ratsastaa ihan aikaa, valitettavasti otettiin puomi mukaan siniseltä okserilta. Olisin saanut ratsastaa sen ihan loppuun asti viimeistellen jolloin se ehkä olisi pysynyt ylhäällä, ken tietää. Sitten linja vähän haparoi, mutta viimeinen este tuli ihan hyvin. Sen olisi voinut tulla pienemmälläkin tiellä, mutta puomista johtuen en lähtenyt ottamaan riskiä ottaa toistakin mukaan.

Kaikkiaan rata oli paljon paremman tuntuinen selkään, vaikka ulkopuoliset sanoi ysikympinkin olleen hyvä. Se laukan pyöriminen on jännä miten se vaikuttaakin niin paljon ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti