sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Niinisalon kenttäkisat, estekisat ja arkea

Hei pitkästä aikaa!

Mitäs meille kuuluu ja miten ne kisat ovat menneet?
Meille kuuluu oikein hyvää! Rasse on pysynyt kunnossa ja ollaan päästy kisaamaan ainakin yhtä paljon mitä koko viime kaudella; ja mikä parasta ei ollenkaan huonoin tuloksin. Ulkokisoja on ollut 3, joista kahdesta ruusuke ja yhdessä ensimmäinen ei sijoittunut.
7.5.
Aloitetaan Niinisalon kenttäkisoista, joista on aikaakin pian kulunut jo kuukausi. Lähdimme matkaan Mapen ja Sepin kanssa lauantaina aamulla, sillä koulustarttimme oli vasta kolmen aikaan. Rasse koki nuoruuden tuulahduksen ja oli hankalahko jaboilla ja sai olla aika skarppina sen kanssa..:D Kouluverkassa se oli tosi kivantuntuinen ja itse suoritus myös, saatiin 62,8%! Paperissa oli seiskoja ja jopa 7,5 ja olin tosi innoissani, jestas meillä on oikeasti mahdollisuuksia vielä sijoituksiin asti! Myös pientä painetta, mutta lähdin pää kylmänä estekokeeseen. Onneksi, sillä ratsastin tasaisen radan, jossa Rasse pelasti pari puomia ja lopulta lähdimme 14. maastoon!Lauantaina huonosta sääennusteesta huolimatta sää oli juuri sopiva ja vettä tuli ihan vähän. Sunnuntaina sitä tulikin sitten enemmän... Onneksi pohjat kuitenkin pitävät ja ovat paremmatkin sateen jäljiltä, joten sen puolesta ei tarvinnut jännittää. Katsoimme aamupäivän muita maastoja ja omani oli vasta kahden jälkeen. Rasse tiesi tasan tarkkaan mitä oli tulossa ja jaballa oli kuin "koomassa" ja heti ulospäästyään korvat höröllä kulki ryhdikkäänä. Verkassa se oli vähän hitaan oloinen, mutta hypyissä se oli menossa ja terävänä. Lähtö onnistui ja itse ratakin, onneksi maastossa ei tarvi olla tyylipuhdas, jotkut paikat tuli huonohkoihin paikkoihin, mutta Rasse toki tällaisilla esteillä hoiti mallikkaasti ja ei ollut moksiskaan. Mutta voi että meillä oli kivaa! Nousimme pari sijaa maastossa ja lopulta olimme 11./54. :)
Sitten palataan yli kuukauden päähän, 7.5. asti. Silloin olimme seuramme kisoissa hyppäämässä 90cm ja ensimmäisen metrimme. Lähdimme jälleen matkaan varakyydillä (<3) ja tämä oli ensimmäinen kerta kun olin omillani kisoissa, Monna ei päässyt mukaan ja Mape auttoi sen minkä ehti. Verkassa tuli pari huonompaa lähestymistä, jolloin mun piti seisahtua hetkeksi miettimään mitä mun pitää tehdä toisin. Jatkoin ja pyöritin laukan paremmin kaartaessani ja sitten alkoi sujua taas. Otin vielä ennen radalle lähtöä hypyn pystylle ja sitten menin valmistautumaan. Rata oli tosi simppeli, pari vaikeampaa lähestymistä eikä yhtäkään suhteutettua. Rata meni uusintaan asti hyvin, kun keilasimme sinisen okserin ja mulle tuli ihan blackout minne seuraavaksi. Pysäytin, tuumasin hetken ja jatkoimme taas. Radan jälkeen ei edes harmittanut ja pohdinta oli jo seuraavassa radassa. Startti oli aika pian ja kävelyn jälkeen otin parit hypyt ja sain jätettyä Rassen hyvin vähän irti esteistä.


Nämä kuvat c)Minna Etelämäki


Sarjan B-osa ja sininen okseri näyttivät ihan jäätävän isoilta, mutta Mape tuli lohduttamaan ja tsemppaamaan että sarjan A-osa on niin pieni että sen takia jälkimmäinen näyttää isommalta. Ja että pappa hoitaa kyllä homman kotiin. Ja niinhän se hoiti. Rata oli ehdottomasti parhaimpia ellei paras siihen asti. Lähestymiset onnistui, kun laukka oli aktiivinen ja luokkaan sopiva. Rasse oli vain niin valtavan hieno!
Lopulta sijoitus metrin radalla oli 3. :)
Viime viikon keskiviikon kisoista kerron myöhemmin, kun saan kuvat. Arki on pyörinyt myös hyvin, Rasse on saanut sopivasti massaa ja sen karva kiiltää. Olemme maastoilleet paljon vaihtelevilla lenkeillä, pohjilla ja seurassa. Rasse on myös päässyt opettamaan nuorempaa tyttöä esteratsastuksen saloihin ja ovat yhdessä menneet jo ihan esteidenkin kokoisia jumppasarjassa :) Zindi on kuin tankki, kun se ei edelleenkään ole päässyt normaaliin treeniin erinäisten syiden takia ja jestas tuon hevosen kanssa on ollut epäonnea, oikeasti. Nyyt ei edes mitään vakavaa ole ollut mutta useampia pikkujuttuja, jotka kuitenkin vaikuttavat treenaamiseen. Ehkä se siitä vielä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti