torstai 28. toukokuuta 2015

Ajatusprosessi Rassen saikun aikana tuotti tulosta

Nyt tulee tyhmästi kaksi valmennuspostausta peräkkäin vaikka oikeastikin näiden kertojen välissä oli tasan viikko. Mukavat pikkuongelmat ovat häirinneet bloggaamista, mm. kunnon flunssa, allergia sekä Toshiba päästää vain Wilmaan, Facebookiin ja Youtubeen tokikin monen mutkan kautta.. Tällä hetkellä kirjoitan postausta nyt meidän Mac-läppärillä, josta en pidä sitten yhtään ja vältin viimeiseen asti tällä kirjoittamista. Pahoittelen kirjoitusvirheitä vaikka yritänkin korjata kaikki. Valmennuksen kivat kuvat ovat sillä toisella koneella ja en niitä nyt tähän hätään saa.

Tosiaan. Keskiviikkona ratsastimme jälleen estevalmennuksessa ja tarkoituksena mennä ihan normaalisti (viikko sitten rajoitimme hyppyjenmäärää). Seuranamme oli Eerika ja Lyyli ja nyt esteiden korkeus oli aikalailla sama, kun viimeksi me hypättiin vähän ja pientä ja Seppo sitten "vähän" isompaa.. 

Verkkasimme normaalisti, nyt kun jalkani kestää vähän enemmän laukkaa niin myöskin teinkin sitä. "Hölkkälaukkaa" muutama kierros molempiin suuntiin, sitten istua penkkiin ja työstää ympyröillä, volteilla ja temponmuutoksilla. Rasse oli aika kiva, kuten edellisenä iltana (tiistaina) sileällä. Alettiin tulla putkeen linjan pystyä yksittäisenä ponnaripuomin kera. Aluksi oli vähän hakemista rytmin kanssa, mutta Rasse hyppäsi mistä tahansa ja korjasi virheitäni. Se hyppäsi ilmavaran kera ja pystyn ollessa metrissä joutui jo ihan ajatella pysyäkseen selässä..

Seuraavana tultiin linjan okseria yksittäisenä muutaman kerran sen noustessa vähitellen. Sitten alun tehtävät yhdistettynä eli linja neljällä laukalla ja sitten lävistäjälle oleva pysty. Linja meni hyvin ja ensimmäinen ajatusprosessin tulos näkyi; vihdoin sellainen luontainen estesilmä alkaa vaikuttaa ja osaan arvioida pitääkö ratsastaa eteen vai taakse. Keltainen pysty sokerinpaloineen oli hirmuisen kamala Rassen mielestä ja sille tuli, mielenkiintoinen hyppy.. Tulimme sen heti uudestaan ja vähän sitä piti jännittää, mutta jo ihan tyylipuhtaasti pääsimme :D. Tehtävä sujui hyvin myös toiseen suuntaan. Sarjan a-osaan paistoi aurinko ja saimme tulla sen yksittäisenä- mulle hankalinta oli ohjata Rasse sinne väliin, koska se halusi hypätä okserinkin..

Kun nämä osat oli hypätty tulimme radan. Kapea liittyi uutena, mutta osanottajien mentyä sitä aiemmin emme katsoneet tarpeelliseksi hypätä sitä yksittäisenä vielä. En kerro estekohtaisesti missä järjestyksessä, mutta se oli yksi siisteimmistä radoista mitä olen tehnyt. Meno oli sujuvaa ja Rasse oli aivan mahtava. Toinen rata oli erilainen ja esteen lyhyempi, mutta korkeudet oli jo 80-95cm. Juuri ennen tätä rataa sanoin, että nykyään ratsastan samalla lailla ristikolle että kasikympin pystylle. Varmasti näin, mutta 90cm ja siitä yli oli minulle jo haastavampaa ja en enää osannutkaan ratsastaa varmalla fiiliksellä. Mitään ei tapahtunut ja vain eka okseri putosi mun mokasta. Kuitenkin se sama "moodi" puuttui mitä ensimmäisella radalla, olin epävarma. Vähän jäi paska fiilis, mutta katsoessani radan kotona niin se ei näyttänyt todellakaan niin pahalta mitä selkää tuntui, Rasse <3

Videon pitäisi toimia, mutta linkki tässä


Viimeistä linjaa saimme tulla vielä muutaman kerran radan jälkeen, sillä en saanut kaaren läpi sujuvaa laukkaa ja sitten vain jähmetyin, kun edessä oli kunnon kokoinen okseri. Mutta kuten sanottu olen jälleen tauon aikana imenyt hurjan paljon itseeni tietoa ja hekinen puoli on "loksahdellut paikalleen". Hieno fiilis! ps. jos joku huomasi videolla näkyvän paidan niin se on maailmanihaninostokseni Kingslandin t-paita. Olimme viikko sitten perjantaina luokkaretkellä Tampereella ja Lempäälän Ideaparkin sisällä oli ratsastustarvikeliike ja tuo paita tarttui mukaan vaikka vähän riipaisikin käyttää reilu 60e siihen. Mutta kun rahaa meni 183e muutenkin niin...:P

Mun pitäisi kertoa tämän päivän huippu sileäntreenistä ja vihdoin Zindin kuulumisia, ei ihan onnea sillä rintamalla :( Joku erikoispostaus ja mielipideteksti olisi kiva tehdä, ehkä ne toteutuukin, sillä kaksi päivää peruskoulua jäljellä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti