lauantai 23. toukokuuta 2015

Pomputtelua saikun jälkeen

Nyt se eilen tapahtui. Meidän ensimmäinen estevalmennus n. neljään kuukauteen.
 

Pahoittelen jos alku on epämääräistä kirjoitusta, sillä kirjoitan tätä nyt perjantai-aamuna klo 5.40.. Enkä myöskään kuvia jaksa muokata, joten saatte tyytyä näihin.
 
Jännityksellä tai itseasissa enemmän innolla odotan tuota päivää. Rasse oli ollut ok puhdas ja Monna oli ottanut sillä kaksi hyppyä keskiviikkona, sillä epäilimme papparaisen olevan kovin villi. Se ei ollut seonnut, mutta tokikin innokas..
Punaiset paskiaiset yhdessä jälleen ;)
Käveltiin hyvät alkukäynnit toisen ratsukon ollessa ennen meitä valmennuksessa. Siitä parista kuullaan vielä, sanokaa mun sanoneen ;) Kun poniratsukko lopetti niin aloimme ravailla. Rasse oli vähän "löysä" ei ihan niin terävä kun olisi saattanut olettaa. Luultavasi se ei tajunnut, että se saa tänään hypätä, sillä se on saikkunsa aikana käynyt valmennusten aikaan kävelemässä maneesissa. Ravailtiin ehkä 7min, kummassakaan suunnassa en selästä huomannut epäpuhtautta. Tein muutamia ympyröitä ja sitten jo laukkailtiinkin. Max. seitsemän kierrosta mentiin suuntaansa, sillä mun lihaskunto on ihan nollassa ratsastaa kauemmin lyhyillä estejalkkareilla kevyessä istunnassa. Tai siis ei muuten sattunut mihinkään, mutta jalat ei vaan kestänyt pidempiä aikoja. Ravailin sitten vielä hetken.Aloitettiin estevarkka ponnari-este-ponnari tehtävällä. Itse en muista koskaan tehneeni tätä tehtävää millään hevosella ja vähän jännitti, että mitenköhän selviän uudesta jutusta todella vähän hetkeen hypänneenä. Noh, tultiin vähän liian kovaa ja välit oli vähän ahtaat, mutta pappa veti niin innoissaan että jollain lailla mahtui sinne väliin jopa ihan tyylipuhtaasti. Monna sanoikin, että seuraavalla kertaa vähän ehkä kootummin.. Se seuraava kerta menikin jo paljon paremmin, mutta Rasse oli niin tohinassa että voi luoja :D. Ennen kun tulimme tehtävälle niin kootumpaa laukkaa oli paljon helpompaa ylläpitää ennen saikkua, johtunee varmasti jommastakummasta tai ehkä molemmistakin, sillä se tietty lihaskunto ei ole nyt tietenkään niin hyvä kun talvella, jolloin treenattiin viikottain. Tultiin myös toiseen suuntaan muutaman kerran ja alkoi sujua jo tosi kivasti. Laukat jouduin vaihtaa ravin kautta, sillä Rasse ei vaihtanutkaan automaattisesti niin kuin ennen saikkua. Tulimme tälle tehtävälle ainoastaan 6 hyppyä, sillä hyppyjen määrää on rajoitettava vielä aluksi.

Tämän jälkeen tulin yksittäisen okserin pari kertaa. Siinäkin oli ponnari ja väliin piti saada askel. Ensimmäisellä kertaa en pyörittänyt laukkaa tarpeeksi vaan jäin ratsastamaan sitä edellisen tehtävän tempoa. Saatiinkin siihen väliin mahtumaan kaksi askelta ja tulimme heti uudestaan. Siinäkin välissä sain ratsastaa nopeasti eteen. Yllätyin itsekin, että tajusin heti sen lähestyessäni, sillä mulla ei ole sellaista luontaista "estesilmää". Mape tuli välissä näitä isompina ja me (yritettiin) kävellä. Mutta Rasse ei vaan millään olisi halunnut kävellä vaan ravaaminen ja varsinkin laukkaaminen olisi ollut mukavampaa.

Tulimme jälleen välissä tynnyri pystyn pariin otteeseen. Jälleen ekalla kerralla jäin vähän hissuttelemaan, mutta Rasse päätti ottaa silti yhden askeleen pois ja hyppäsi ihan mahtavan hypyn. Tiesi sen itsekin tuon esteen jälkeen aina sillä poni muuttui ihan villiksi.. Tulimme pienen radanpätkän vielä. Tynnyri vasemmasta, ponnaripysty, okseri ja vielä tynnyri. Vipan tynnyrin tultiin vielä uudestaan sillä laukka ei vaihtunut ja otettiin yläpuomi alas. Sen jälkeen kun sain sitten ruunan raviin laukasta niin sillä olisi voint lähteä suoraan koulukisoihin :) Meillä oli niin kivaa, että tärisin vielä tunnin jälkeenpäinkin!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti