keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Huipputreenit isolla kentällä

Ihana ilma, ihanat hevoset, huippu pohja ja kalusto. Teknisiä tehtäviä, oivalluksia, erikoisesteitä.
 
Eilinen päivä meni liikuttaen kolme hevosta, kaksi ensimmäistä valmennuksessa ja kolmannen kanssa kävelylenkki ilta-auringossa. Myöhään meni, lähdin tallilta lähes 22.30...

 
Ennen yhteistä radan rakennusta hain neljä hevosta sisään, varustin kolme varusteita vaille valmiiksi. Päästessäni vihdoin rakentamaan, siellä oli lähes koko rata jo valmiina. Kapea oli vähän mielenkiintoisen näköinen, mutta lähestyessäni selästä se oli ihan niin kuin mikä tahansa este. Esteissä oli vaikka mitä täytettä, ja tynnyrihauta auringon paisteessa oli vähän yliarvostettu.. Maneesissa tuollaiselle olisi Rassekin saattanut kieltää. Tajuatte sen kuvista ja videosta myöhemmin :D.  Verkattiin itsenäisesti vähän osissa ja eri tavoin. Itse tein paljon kiemuroita jatkuvasti vaihdellen suuntaa, muutamat laukkavedot ja perus laukkaverkkaa. Rassessa oli nyt sitä sopivaa energiaa, kun viimeksi kevyesti hypätessä se oli vähän nihkeä. Nyt virtaisuus johtui varmasti porukassa hyppäämisestä sekä väkirehuja nousemista normaaliin.




 
Hyppäämään pääsimme kaikki yhtä aikaa ja aloitimme pikkuisesta ristikosta ponnaripuomin kera. Meni ihan sikahyvin. Laskin rytmiä ja vaikka askel tai paikka ei ollut täydellinen niin korjasin joko ottamalla kiinni tai ratsastamalla vähän eteen ja Rasse pystyi  luottamaan kuskiinsa, että yli mennään. Kerran isommalle pystylle askel hajosi täysin, mutta silloin Rasse pelasti. Säästelimme vähän hyppykertoja, kun perjantaina mennään kuitenkin normaalia rankemmin maastareilla. Seuraavaksi otettiin keskellä olevaa pikkupystyä muutaman kerran ja sitten tutustuen toiseen S-kiemuran pystyyn. Seuraavaksi nämä kaksi yhdistäen ennen kuin tultiin koko S-kiemura. Olin itse vähän hukassa reittien suhteen, niin kuin lähes kaikki kuskit alkuun. Tehtävä oli haastava vaikka esteet olivatkin pieniä.
 
Saimme toistaa tehtävän useampaan kertaan, että saatiin toivottu määrä askelia ja sopivat reitit. Sama tehtävä toisesta suunnasta. Juurikaan ei tarvinnut hevosta ainakaan eteen ratsastaa... Seuraavaksi tultiin okseri yksittäin, paikat osui ja kaikki tuntui vaan helpolta, vaikkakin siis epäonnistumisia(=huonoja paikkoja tms.) tuli jatkuvasti.  Valuttiin okseri-pysty linjalla kokoajan ulos, mutta muuten meni ihan sujuvasti.
 
Rasse teki vähän omia ratkaisuja..








 
Kun nämä normiesteet olivat tulleet tutuksi mentiin erikoisesteet läpi. Kapea meni kivasti, niin kuin aiemmin taisin mainita. Hauta.. Hahhah, sen olisi pitänyt olla kaivettu auki jos olisi pitänyt saada muutkin kun Seppo hyppäämään siitä yli.. Lopuksi siis Rasse ja Wappu laukkasivat sen yli ja Sepi hyppäsi juurijajuuri osumatta. Sain tulla seuraavaksi radan. Mulla meni hetki sisäistää 13 estettä sisältävä rata, mutta onneksi mietin kunnolla, sillä muistin sen ihan täysin! Viisi ensimmäisellä esteellä en saanut vaan rytmistä kiinni ja tulimme ihan pohjaan joka ikiselle. Sitten suunnanvaihtoesteellä jotain tapahtui ja alkoi sujua. Tulin alun uudestaan ja meni niin kivasti! Tajusin miltä sen pitää tuntua ja olimme ratsukko yhdessä, ei erikseen.
 







Lyylistä tulossa oma postaus :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti