tiistai 30. kesäkuuta 2015

Leireilyä parhaimman valkoisen kanssa

Takana on nyt kahden päivän ratsastukset yhdessä leiriläisten kanssa. Tulimme siis paikalle jo sunnuntai-iltapäivällä, jotta kuljetukset onnistuu kätevämmin ja Halla saa tutustua paikkaan rauhassa.

Näiden neljän ratsastetun tunnin jälkeen olen huomannut pari asiaa:
  • Hevosessa on ihan uskomattoman paljon säätövaraa. Se tekee kaiken mitä siltä pyydetään.
  • Olen aina ollut ihan "in lööv" tähän valkoiseen, mutta nyt se rakkaus on niin uskomatonta, tämän jos omaksi saisi niin elämässä ei olisi mitään valittamista <3
  • Yksinkertaisesti parhain.
Sunnuntai:
Saavuimme tallille vähän viiden jälkeen, lastaus sujui alle vartissa. Halla ei ole ollut hetkeen kopissa eikä koskaan ole vaan kävellyt sisään, mutta tuumailun jälkeen aina. Sitä ei saa pakottaa/hoputtaa/ tms. vaan odottaa. Herkkis <3
 
Cavalloon päästyämme otin hepan ulos ja Halla oli "ihan cool", ei puhissut tai hörsköttänyt. Onhan se toki täällä käynytkin muutaman kerran. Se pääsi heti tarhailemaan hetkeksi ennen kevyttä ratsastusta. Purin tavarat ja putsasin vähän ruoka-ja juomakuppeja, kun tämä karsina on ollut tyhjillään hetken.
 
Kävelytin valkoisen kentälle ja kävimme heti maastakäsin tutustumassa kentän vieressä asuviin lampaisiin, mutta yllätyksekseni Halla vaan tuijotti korvat tötteröllä. Valkoinen paarma-ansa oli alkuun aika kamala, mutta rohkaisun jälkeen siitäkin mentiin ohi. Käveltiin pitkään, jonka jälkeen hölkkäiltiin rennosti. Halla kulki kivassa avoimessa muodossa rennosti enkä juurikaan siitä enempää vaatinut. Oikea takajalka alkoi vihdoin antaa vähän periksi, sillä se on ollut ruunalla jumissa ihan kunnolla. Laukassa se pyöritti vihdoin kunnolla itse ja päästeltiinkin suurella kentällä hieman.
 
Halla jäi talliin tyytyväisenä syömään kaurojaan ja heiniään.
 
Maanantai:
Muut leiriläiset tulivat aamulla 9-9.30 aikoihin ja puoli yhdentoista aikaan meidän ryhmä aloitti kentällä. Minä, Josefiina, Roosa, Iina ja Anni olemme ekassa ryhmässä, loput viisi jälkimmäisessä. Halla oli alkuun heti jo paljon pirteämpi mitä koskaan kotona käynnissä. Se jännittyi vain aluksi F-kirjaimesta johon paistoi aurinko, mutta sekin muuttui ihan normaaliksi vähitellen. Teimme normaalia alkuverkkaa eri askellajeissa kiemuraurilla, yhteinen tehtävä aloitettiin ympyräkahdeksikolla. Sain olla hirmutarkkana, että vaadin tarpeeksi ja oikein. Vasta-asetusten, nopeiden pohkeiden, käsien laskemisen/nostamisen ja istunnan korjaamisella hevosta saatiin rehellisesti kahden pohkeen ja ohjan väliin. "Päätimme", että Halla saa kulkea avoimessa muodossa, kunhan se kantaa itsensä rehellisesti. Sitä oli tosi kiva ratsastaa, vaikka laukka-avoissa pukitti ilosta ja veteli aikamoista rundia ympäri ja räjähteli loppuverkassa.. Olin kuitenkin innoissaan, että Hallakin ottaa ilon irti.

C)Mirror
 


Iltapäivällä hypättiin ja odotin innolla sitä, kun valkoisella oli niin kivaa jo koulutunnilla. Polle, pikkuinen, pyöreä ic-ruuna, oli samalla tunnilla ja toivottelimme Jossun kanssa onnea toisillemme. Polle nimittäin erityisesti talvella on erittäin innokas ja Hallan lähtiessä aina pöllöilyyn mukaan niin odotimme sekasortotuntia. Mutta ei! Polle oli enemmänkin vetelä ja Halla otti vain muutamia spurtteja.

Tiistai:
Aamulla menimme centered riding-tyyppisesti koulua ja tehtävät oli todella mielenkiintoisia. Alkuun edellisten vuosien tapaan, istuinluidemme alle laitettiin kahdet pienet pallot. Niiden avulla saimme reidet irti satulasta ja tunnustelemaan vinouksia jne. Vinouksia testasimme muuten jo maanantain teoriatunneilla, apuna mm. minitrampoliini, jumppapallot ja ohjia. Aluksi haimme tuntumaa vain käynnissä mennen suoraa uraa, myöhemmin ravissa ympyröillä ja käyntiväistöillä. Halla oli tosi kiva jälleen, ainoat jännittymiset tuli laukatessa kahdella pääty-ympyrällä sisäkättä kannatellen ylhäällä. Kuvia tältä tunnilta ei ole.

Iltapäivällä pääsimme ulos hyppäämään. Radalle rakentui innari siitä suhteutettu 5/6 laukkaa pystylle, sekä kahdelle "kulmankatkaisijalle" pystyt. Halla oli heti kovin innokas, liikkui eteen ja suoritti väistöt ainakin aluksi hyvin. Viimeisimmät meinasivat tulla kootussa laukassa... Tämän jälkeen tultiin innari-suhteutettu ravissa, myöhemmin laukassa, jossa valkoinen keräsi jo hieman kierroksia. Tuota tehtävää tulimme useamman kerran, lopuksi osana rataa. Oikealta puolelta tullessa rytmi ei ollut läheskään yhtä hyvä ja tasapainossa kuin vasemmalta puolelta. Rata tultiin ensin innari-suhteutettu, kulmankatkaisu ja kahdeksikon tyyppisesti toinen kulmankatkaisu.

Halla lopulta kävi niin kierroksilla, että meno alkuun ennen rytmiin pääsemistä aika villiä. Se pukitti muutamaan kertaan aika rajusti, yleensä keinuhevos-rytmiä, pystyyn-pukki-pystyyn-pukki. Jäin ensimmäisellä kertaan vaan pitämään (samalla paineistamaan siis) valkoisen tehdessä kevätjuhlaliikkeitään. Jälkiviisaana olisi pitänyt hivuuttaa napakasti pohkeella ja maiskutuksella. Raipasta lautasille olisi tullut varmasti sellainen pukki, että olisin lentänyt kuperkeikalla hevosen eteen. Kaksi jälkimmäistä rataa meni jo paremmin, kun annoin hevoselle vähän tilaa. Halla teki taas niin pyöreitä, hyviä hyppyjä. Sillä on ihan valtavasti ponnua ja voimaa takajaloissa.
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hienosti menitte, ainakin kuvien perusteella. :) Halla on todella hieno.

    VastaaPoista