maanantai 17. marraskuuta 2014

Kuulumisia neljältä hevoselta

Mulla on tullut mieleen niin paljon eri postausideoita ja lopulta sitten unohdin tehdä kaikista kuulumispostauksen. Sain kuitenkin tehtyä nyt tälläisen koko viikolta olevan, jotta postauksesta tulisi edes jonkun pituinen. (en muista juurikaan alkuviikon tehtäviä tarkasti..)
Kuva vikon vanha, näistä tulossa potauta erikseen :)


Maanantaina: Estetunti Cavallossa, lisää tästä postauksesta. (klik)
Laitoin sittekin nämä tähän postaukeen.


Tiistai: Menin Zindille ja ensimmäistä kertaa ilman Monnaa tai äitiä. Kuvia en siis saanut. Vähän aluksi jännitti, sillä edelleen en ole 100% varma. Eikä toki varmasti tarvikkaan olla. Kaikki kuitenkin sujui niin hienosti! Olin yksin maneesissa verkan ajan ja sitten saimme kavereita. Zindi ei ollut yhtään jännittynyt ja itseasiassa rennompi. Toki tämä saattaa johtua niin minusta, sillä halaun aina varoa parhaani mukaan muita ratsukoita ja väistän jo kaukaa. Nyt olin itsekkin varmasti rennompi, kun oli paljon enemmän tilaa. 

Kävelin n. 10min pitkinohjin, keräsin ohjat vähän 5minuutiksi tehden laajoja kiemuroita mm. kolmi-ja nelikaarista. Otin keskiympyrälle molempiin suuntiin parikierrosta ravia ja aloin laukata kevyessä istunnassa. Ero muuten ekoissa ravi askelissa Pollen ja Zindin välillä oli aika valtava.. 

Zindi oli tosi ihanan tuntuinen laukassa ja ei ollenkaan jännittynyt missään vaiheessa. Se kulki rennosti sopivaa laukkaa ja sain treeniä taas keskivartaloon kevyenistunnan avulla. Vielä on paljon harjoittelemista!

Ravissa laukkojen jälkeen se oli mukavan letkeä ja edelleen rento, mutta kaulaakin alkoi löytyä. Tein avoja ja väiastöjä aluksi ja myös laukassa kokeilin väistöä ja vähän oli kivaa! Ennen ei ole sellaista hevosta ollut alla joka tekee ne noin helposti ja jolla on edes mahdollisuus kokeilla näitä. Otin myöa vastalaukkaa ja niissä tamma ei edes yrittänyt vaihtaa, ratsastaja tarvitsee vielä paljon treeniä näihinkin :). Loppuravailin eteenalas ja käveltiin pitkään.

Torstai: Torstai oli Rasse päivä! Olin jälleen ilman äitiä tallilla, joten tästäkään kerrasta ei ole minkäänlaisia kuvia. Otin molemmat hepat sisälle, sillä menin nostelemaan Monnalle ja Zindille puomeja Rassen ratsastuksen jälkeen. Laitoin Rassen kuntoon ja mentiin maneesiin. Kävelimme alkukäynnit toisessa päädyssä ympyrällä, toisessa päädyssä  juoksutettiin hevosta, joten emme sinne tietenkään tungettu. Päästesämme käyttämään koko maneesia ravailin ympyröillä ja urilla yrittäen saada ruunaa rennoksi. Rasse on vaan niin hankala sileällä. Se haluaa mennä pää ylhäällä ja nyt sillä oli virtaa niin kovaakin. 

Mitä enemmän yritin ja pitkällä ohjalla niin Rasse ei ainakaan mennyt alas, lyhyellä ohjalla se jännittyi koko kropastaan ja sitten kun en liikuttanut kättä mitenkään se nenä alkoi mennä alas, mutta esim. kääntäessäni se nousi jälleen. Välillä tulöi sentään ihan kivoja pätkiä ympyrällä. Laukat meni kivasti ja Rassen laukka on niin ihanan tuntuista vielä. Laukkojen jälkeen Rasse kävi jopa kuumana ja sain tehdä kovasti töitä ettei meno ollut täyttä kaahotusta. Avojen aikana ruuna vähän himmasi, mutta jatkoi uralla hätäilyään. Tein käynti-ravi siirtymiä pitkillä väleillä ja avoja pitkällä sivulla. Otin laukkaa vielä toiseen suuntaan ja siinä Rasse kuunteli apujani ja loppuverkkailin enää sen jälkeen.

Sunnuntai: Sunnuntai aamuna menin Hallan luo tallille. Aluksi täytin heinäverkkoja ja tein tallihommia, sitten lähdimme tätini, Hallan ja Hiilen kanssa lenkille. Hiilellä ei ole kenkiä ja talutimme asfalttipätkän liukastumisvaaran takia. Sänkkärin alkaessa nousin itse Hiilen selkään ja Toini talutti Hallaa toisella kädellä ja meitä toisella, sillä jouduimme loppupäässä ohittamaan naapuritallin orit. Kaikki sujui hyvin ja menimme tallin kentälle vähän ravailemaan siellä pohjan ollessa mahtava ja Hiilen käydessä vähän ylikierroksilla vielä. Vasempaan kierrokseen Hiili ei kuunnellut kovin hyvin sisäpohjetta ja siitä syystä emme nyt kokeilleet laukkaa. Lähdimme takaisin samaa reittiä myöskin orien ohi, mutta nyt ilman taluttajaa. Kun muistin vain pitää Hiilen pään pois oreista niin mitään ei tapahtunut ja pääsimme turvallisesti ohi. 
"Mitä sä meinaat tehdä...?"

Sänkkärin toisessa päässä vaihdoimme niin, että jäin Hallalla laukkailemaan suoralle ja tätini vei Hiilen tallille taluttaen. Halla jäi ihmettelemään miksi kveri lähti ja ei malttanut laukata vielä nähdessään Hiilen mutta heidän mentyä pois näkyvistä ruun aoli oikein innoissaan. Menin suoraa muutamaan kertaan ja yhdellä pätkällä tallille päin menessä se otti kunnon lähdön. Se oli aika jännittävä tilanne, kun se vaan lähti aivan kuin olisi säikähtänyt jotain. (hyvin mahdollista Hallan alitajunnassa). Ruuna kuitenkin tuli hyvin takaisin hetken pidäteltyäni ja ravailin sitten alas vaan. 

Ilmajoelta menimme katsomaan tutun koiraa. Ja nyt ihana 9v cockersspanieli Zeta elävöittää arkeamme <3. Seinäjoelta ajoimme kotiin ja aika nopeasti lähdin tallille ratsastamaan Zindin. Menimme maneesiin ja siellä ei ollut ketään eikä myöskään tallille jäänyt sillä hetkellä ketään. Talutin tammaa hetken maastakäsin ja siinäkin se oli jo hyvin varuillaan. Vähitellen sen rauhoittuessa nousin selkään ja kävelin aluksi kokonaan pitkinohjin, mutta otin muutaman minuutin jälkeen vähän ohjia ja tein jälleen kolmikaarista. Z oli ihan ok, toisessa päädyssä vähän varuillaan edelleen. 

Ravissa C-päädyssä se jännittyi ja taisi tässä vaiheessa tehdä jo pieniä pomppuja. Päätin, että ravissa kyllä mennään ohi ja katsoin aina seuraavaa pistettä ja jäin pyörimään päätyn ympyrälle. Aina se jännittyi, mutta pääsimme vähitellen ohi ja kehuin. Laukat oli sitten ihan oma juttunsa.. Ajattelin, kun Z meni ravissa jo hyvin ohi, että kyllähän se laukassakin. Ihan ei. Se teki kunnon loikat ja sitten eteen. Muutamaan kertaan ja sitten en enää halunnut/uskaltanut. Ja koin sen parhaaksi vaihtoehdoksi, sillä olin yksin luultavasti koko alueella. Otin ravia tähän väliin tehden väistöjä ja avoja. Keräsin rohkeutta laukata toisessa päässä ja mitään ongelmaa ei ollut ja vähitellen "huijasin" tammaa menemällä vähän kokoajan päätyä kohti. Eikä nyt ollut mitään. Luultavasti tamma tajusi, että nyt on hyvä tilaisuus possuilla tai sitten siellä oikeasti kuului ääniä, sillä se oli jännittynyt jatkuvasti. Kun pääsin laukalla ihan melkein päädyn vierestä pudotin raviin, tein muutamat väistöt ja ravailin eteenalas ympyrällä. Loppukäynneissäkin Zindi tähyili ja tikitti niin tulin alas ja talutin käynnit. 

Tallissa harjasin tamman hyvin, täytin kaurasangot, hain turvetta molemmille hepoille ja vein Zindille vettä tarhaan. 

Ensiviikolla ratsastan urakalla ja saan useampana kertana käydä tallilla!

Mitä piditte tälläisestä postauksesta?

2 kommenttia:

  1. KIva postaus tämäkin. :) Kaikki sun postauksen on ollut mielenkiintoisia ja olen jaksanut lukea lopuun asti. :)

    VastaaPoista