maanantai 10. marraskuuta 2014

Tutustumista

Moi! Nyt, kun aikaa viikonloppuna oli hiukan enemmän niin sain yhden postauksen jopa valmiiksi ongelmien kautta sekä tätä postausta ainakin aloiteltua. Viime viikkoon siis!

Oli ihanan rentouttavaa, kun ei ollut kokeita ja pystyi keskittyä vähän muihinkin juttuihin. Keskiviikkona menin tallille auttamaan Monnaa puomien nostamisessa, kun hän hyppäsi Zindillä. Verkkasin itse Z:n, että sain tuntuman myös siitä minkälainen tamma on silloin, kun kukaan ole ratsastanut alle. Mitään erikoista ei tapahtunut, Zindissä en huomannut eroa tiistaihin ehkä se oli vielä vähän rennompi. Varsinkin laukoissa se oli paremmin avuilla. Toki edellisenä päivänä mulla oli kuitenkin varmaan "näyttämisen" paine, jota ei nyt ollut. 


Oli kivaa katsoa, kun Monna ja Z hyppäsi. Zindi oli niin valtavan kevyen näköinen ja niin kaunis ja innoissaan. Jäin taluttamaan tammaa hetkeksi maneesiin, kun Monna meni laittamaan Rassea kuntoon. Myöhemmin menin talliin, opettelin kauran lististäjän käytön (vihdoin, kiitos Eve!) ja harjailin Zindiä, putsasin varusteita ja tein normihommia. Olin tullut skootterilla tallille ja ihanaksi yllätykseksi virtalukko oli jäätynyt.. Yritin sitä venkslata ja lopulta soitin kotiin, että mitä mun pitää tehdä. Sieltä tätini oli tulossa jo tuomaan kuumaa vettä, mutta sitten yht'äkkiä se kääntyikin ja seuraava ongelma oli saada skotteri sitten päälle vielä. Vihdoin sekin käynnistyi ja pääsin n.yhdeksään aikaan illalla ajamaan toppavaatteet päällä.

Torstaina menin ensimmäistä kertaa ilman Monnaa. Äitin pyysin silti mukaan vielä, sillä hevonen on kuitenkin ihan uusi. Laitoin Zindin rauhassa kuntoon ja mentiin maneesiin. Hallissa oli jo kolme muuta ratsukkoa, joten jouduin mennä vähän varovaisesti ja väistellen alkuverkan ajan, sillä yksi ratsukko laukkasi, toinen käveli ja kolmas teki tiettyä tehtävää. Laukkoja "lykkäsin" tahallaan myöhemmäksi, sillä Z tuntui vähän jännittyneeltä ja jos vastaan tulee laukkaava hevonen niin tamma tekee sellaisen pompun, joten välttelemme kaikkien turvallisuuden vuoksi tälläisiä tilanteita.

Kun vasta laukkasin lopussa niin tein ravissa erilaisia juttuja. Avot sujui aika kivasti ja niissä Z rentoutui hyvin ja keskittyi. Uralla se meinasi olla vähän hidas ja vähän jännittynyt ja tein väliin reippaampaa ravia, jonka jälkeen otin taas kiinni ja jatkoin avoa/menin voltille.
En tiedä jännittikö Zindi jotain tiettyä hevosta vai kuuliko se jotain ääniä tms, sillä vasta laukassa se alkoi tuntua hyvältä! Molempiin suuntiin laukka oli sujuvaa ja selvästi tajuan nyt miten pitää ohjata. Zindi ei juurikaan protestoinut hännän huitaisuilla vaan meni tyytyväisenä. Varsinkin toinen suunta oli rauhallista, mutta terävää liikettä. Ja sitten laukkojen jälkeen tamma oli jo puolet parempi ravissakin sekä lisäykset sujui kivasti. Mehän kehitytään!

Otettiin muutamia kuvia, että saisi Zindistäkin kuvia uuteen banneriin. Laatu puhelimella ja maneesivalossa on mitä on, mutta tuli niistä nyt ihan siedettäviä :). Varsinkin liikkeest otetut kuvat meni niin puuroksi.  Meinasin laittaa lauantain eitapahtumia tähän samalla, mutta selkeyden vuoksi teen oman postauksen.4 kommenttia:

 1. Pakko kyllä myöntää että nää kuvat ei oo mitenkään parhainta laatua... :D Sun pitää pyytää mut joskus kuvaamaan! Heti kun oon vaan saanu uuden objektiivin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei ihan :D Ja oon ikuisesti kiitollinen jos saadaan joskus laadukkaita kuvia Zindin kans!

   Poista
 2. Te kyllä sovitte Zindin kanssa niin hyvin yhteen jo pelkkien kuvien perusteella :)

  VastaaPoista