tiistai 15. syyskuuta 2015

3viikon tauon jälkeen taas ratsailla!

Eilen vähän alkuperäisten suunnitelmia muokaten sain huikean "hyvän" (miten kunkin sen ottaa) idean. Nimittäin ratsastaa. Ja tietenkin niin että äiti ja Monna saa vasta tietää jälkeenpäin ettei mua kielletä! Tallilla sain hieman järkyttyneitä ilmeitä ja "sä oot ihan tyhmä/hullu". ;)
 
Mulla oli vielä liukkaat juoksuhousut jalassa, sillä äiti vei minut ja kun en saanut jäädä kiinni niin en voinut pukea ratsastushousuja. Ja en vielä matkallakaan ollut varma ratsastanko loppujenlopuksi. Ensimmäinen haaste, kun oli saada edes molemmat idiootit sisään. Zindi pelkää keppejä ja Rasse vaan muuten on hankala yleensä. Koska halusin nyt vaan kokeilla niin päätin tuoda Rassen itse ja pyysin Veeraa tuomaan Zindin. Mentiin askel kerrallaan ja ei pappa saanut edes kaadettua, vaikka vähän sitä yrittikin kävelemällä vähän lujaa ja menemällä syömään kukkapuskaan..
 
Päästiin karsinaan turvallisesti siis ja satulasta lähtien sain kamat lähelle itse. Juttelin hieman pitkästä aikaa tuttujen kanssa ja harjauskin sujui hyvin. Yhdellä jalalla kavioiden putsaaminen ja suojien laitto olikin jo vähän haasteellisempaa. Ei olisi muuten onnistunut 3viikkoa sitten vielä! Rasse käyttäytyi onneksi hyvin, ehkä vanhakin tajuaa.. Mietin siirtymistä tallin pihaan kauan ja päädyin ottamaan yhden kepin mukaan ja konkkasin sen ja Rassen kaulasta kiinni pitäen ulos.

Nousin selkään väärältä puolelta ja väärällä jalalla, se meni kyllä jo ihan rutiininomaisesti jo, sillä tällä tavallahan menin jo rikkinäisen polven kanssa muutama viikko takaperin. Kentällä käveltiin kauan ensin vapain ohjin, sitten pyöritellen ja jumppaillen ympyrällä. Enemmän tilaa tullessa kokeilin ravia. Keventää en edes yrittänyt ja otinkin heti sääreen naputtavan jalustimen kokonaan  pois. Laukkaa mentiin myös ja pappa alkoi päästä asiaan! Nostoissa se alkoi kuumia ja muutamaan kertaan käytiin jo edestä korkeammallakin. Siinä vaiheessa piti pysyä jo nauramiseltakin selässä :D Ei menty varmaan 15minuuttiakaan ravia ja laukkaa, mutta on tuo niin kivaa <3

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti