perjantai 11. joulukuuta 2015

Valmentajat Kuopiosta ja Ypäjältä samalle viikolle

Mielenkiintoinen valmennusviikko takana! Keskiviikkona Salla tuli taas Pohjanmaalle ja piti meille ihan uskomattomat treenit. Me selvittiin niistä tehtävistä ja hevosista vain Lyylillä ja Zindillä (miniesteillä) uskoisin pystyväni samaan. Lauantaina Pike Herd tuli myöskin tallillemme ja se oli "erityistä", koska Pike on itse aikoinaan kisannut Rassella jopa ainakin yhteen tähteen asti ja ei ole nähnyt 19v pappaa pitkään aikaan, sillä alkuvuodesta se oli saikulla ja osallistuin Lyylillä silloin.

Tämä Sallan tehtävistä.
Tykkään Sallasta valtavasti siinä, että hän vaatii paljon, mutta myös kehuu paljon, kun onnistuu. Salla aloittaa aina puomeilla ja pitkällä verryttelyllä, joka on meille vähän haasteellista, mutta antoisaa. Saan mietintään aina uusia juttuja istuntaan. Tällä kerralla meillä oli hyvin teknistä, jumppatyylistä tekemistä eikä ratatempoa ratsastettu ollenkaan. Ja hyvin,hyvin tiukkoja teitä, lopuksi myös minulle isoille esteille.. Ja valmennuksen paras osio oli se, kun este nousi metriin ysikympistä ja se tuli alas pari kertaa, vaikka selkään tuntui hyvältä paikalta yms.- aivan kuten kisoissa. Se ainut puolipidäte, jonka tein kolmannella kerralla niin Rasse ehtikin nostaa etusensa hieman enemmin ja puomi ei edes kolahtanut. Tajusin virheen konkreettisesti, silti en osannut sitä hyödyntää Pikessä, kun jokaisella linjalla piti sujua. Ehkä vielä joskus ;)

Pike tosiaan tuli lauantaina ja Rassen kanssa torstai ja perjantai mentiin vähän kevyemmin. Rakennettiin Mapen kanssa ohjeista paljon linjoja ja kahden askeleen sarja, jota jännittin jo tuossa vaiheessa (miksi just tämä vaikea asia mulle, kun meidän täytyy näyttää parastamme..). Olin jo verkannut valmiiksi Piken tullessa ja osallistuin sitten vasta verryttelyyn, kun aloimme tulla tehtävää. Myöskin Pike aloittaa pitkällä alkuverryttelyllä puomien kanssa. Teimme väistöjä, puomeja, laukannostoja, jonka jälkeen siirryimme pikkuesteille. Ristikko nostettiin kaikkien hypättyä sen kerran isommaksi, jota olen aina halunnut mennä. Siitä jatkettiin okserille, ja hypyt sujui todella rennosti ja näin paikat hyvin. Sain heti alkuun sujua vähän enemmän, kun taas Monnan kanssa aloitetaan hyvin kootusta laukasta. Muutos ei ollut silti vaikeaa toteuttaa, kun verkkahyppyjen jälkeen ollaan tultu jo heti sujuvammin Monnankin valmeissa. Esteet nousi aika reippaasti sinne 80-90cm ja se oli itselleni vähän liiankin nopea yhtäkkiä ja otettiinkin okserille ensimmäinen kieltomme ikinä rataesteillä. En ollut "moksiskaan" vaan ennemmin kiitollinen, että Rasse ei aina pelasta mua. En siis vaan nähnyt yhtään paikkaa ja aloin puskemaan. Seuraavalla kerralla tultiinkin paremmin..

Tulimme linjoja joka suuntaan enkä ala sitä tässä purkamaan, kaikki näkyy videolla. Sarja tuli ekan kerran huonosti, mutta sitten napsahti ja uskalsin ratsastaa ja se menikin aika hyvin. Ja seuraavillakin kerroilla ja olin uskomattoman iloinen siitä :). Puomeja tuli vähän liikaa, ja vaikka menikin ihan suht'hyvin niin en ollut itse yhtään niin skarppina ja istunta oli vinossa ja olin vähän "löysä". Rassekin saattoi ehkä olla vähän väsynyt, vaikka kovin se pomppi lopussa, kun viimeinen 90-n.110cm rata oli takana ;)Mape sanoikin lopuksi, kun valittelin ettei mennyt nyt niin hyvin miten olisi voinut mennä, että eihän valmennuksissa olisi mitään järkeä aina onnistua ja loistaa, tarkoitus on opetella. So true ja menihän se sarja niin hyvin, että sitä saa vähän hehkuttaakin.

Rasse on nyt pari viikkoa vähän kevyemmällä ja ollaankin menty pääsääntöisesti puolen tunnin ratsastuksia vähän hölkkäillen ja lisäksi vastalaukkoja jne. Se mitä mennään niin mennään tehokkaasti ja ei hypätä ollenkaan. Tästä olenkin lähdössä pian puomikouluvalmennukseen, katsotaan pysyykö pappa ihan coolina vai ottaako vähän kierroksia puomeista..


Pahoittelen tätä hyvin epäaktiivista postailua, ei vaan ole ollut yhtään motivaatiota kirjoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti