sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Taaksepäin kaikella tapaa

Moi! Noin viikko sitten päädyin tutkimaan maneesiin pohjaa laakana suoraan selälle ja takaraivolle. Se nyt on koko viikon ajan kiusannut ja tänään hypätessäni& ratsastaessani(ylipäätään liikkuessani) pitkästä aikaa kunnolla selkä otti selkeästi itseensä ja olen nyt lauantaina kivunlievittäjävyön kanssa ollut useamman tunnin tallilta tulon jälkeen. Rasse raukalla tuli vesi sadeloimen ja talliloimen läpi edellispäivänä ja juuri karvat menettäneenään meni vähän jumiin. Se on saanut nyt hengailla BOT-loimi päällä ja onkin normaali jo, mutta loimitetaan nyt lämpimästi ja käytetään BOT:ia tarvittaessa varmuuden vuoksi.

Tänään päästiin kuitenkin hyppäämään ja heti alkuun allani esteet tajutessaan oli hieman vahvahko hevonen ja olin aivan hukassa. Olin laittanut kamalan suuret panokset onnistuneelle treenille ja aloin menettämään jo hermoja, kun en osannut ratsastaa sitä tuollaisena. Kokoajan kipeytyvä selkä ei auttanut yhtään tilannetta ja Monna sanoikin lopuksi, että jaa nythän mä tiedän miksi olit niin jäykkä hypyissä. Niinpä.. Myöskin, kun mentiin vähän kovaa ajoittain ja pulssi nousi muutenkin niin pyörryttäminen alkoi. Enhän siitä sanonut kenellekään muuta kuin vasta lopuksi, kun en enää kestänyt ja purskahdin itkuun. Jos tämä ei olekaan putoamisesta johtuvaa niin mitään ei tutkita, koska hb on taas viitearvojen sisällä.

Mutta valmennukseen. Aloitimme väistättämällä uralta pois ja tullen ravilähestymisellä pystyn, jolla oli ponnaripuomi. Madeltiin ensimmäisellä kerralla niin, että hävettää vieläkin ja jossain vaiheessa aloin taas tajuta ravilähestymisien idean. Se on ollut vaan aina niin kamalan vaikeeta. Vaihdettiin suuntaa ja tultiin samaa tehtävää ja sitten tultiinkin pysty-pysty linjaa kuudella. Video alkaa tästä ja jokainen hyppy on siinä nähtävissä. En päässyt ekalle kuin pari kertaa hyvin sisään ja sitten välissä en tiennyt ratsastaako eteen vai taakse. Lopuksi alkoi kyllä ihan sujua, mutta yhtäkään täydellistä linjaa ja ratsastusta ei vaan tullut.

Jatkoimme tuolta tehtävältä kerran innarit ja sen jälkeen rataa. Linja-innarit-okseri-kavalettitehtävä. Kavalaetti trhtävään kuului mennä vielä "välistä" eli osata kääntää. Siinä vaiheessa, kun olin kavaletit ylittänyt, hengitin ulos ja unohdin kääntää. Vasta viimeisellä kertaa mentiin tehtävän mukaisesti ja pääsin levähtämään. Sitten tultiin vähän eri järjestyksessä linja toisesta suunnasta-kavalettitehtävä-innarit-muuri ja kahta viimeistä niin kauan että en ratsastanut taaksepäin muurille. Jatkettiin vielä okseri-muuri tehtävällä, että se toimisi ja ratsastaisin vain eteen. Nyt jälkeenpäin harmittaa, että olin vihainen Rasselle siitä että se oli innoissaan ja ratsastin sitä vaan taaksepäin. Kaikki huomaa myös mun jäykän ratsastamisen ja teen liikaa kädellä, kun istunnalla en yksinkertaisesti pystynyt. Nyt vain pitää korjailla virheitä ja päästä takaisin "moodiin" :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti