perjantai 5. syyskuuta 2014

Haluan kouluratojen sisälle!

Moikka taas! Nyt on vähän postaustahti parantunut ja toivotaan tämän inspiraation jatkuvankin. Eilen sain äidin mukaan tallille ja vihdoin saatte ratsastuksestakin kuvia! Talli oli täynnä tuttuja ja juttelin heille samalla, kun laitoin Mairea kuntoon. Äidillenihän Kauppila on erityisen tuttu paikka jo ennestäänkin, sillä hän on ratsastanut ja kisannut tallin omistajan hevosilla n.10v sitten. Ja välillä usein saan kuullakin, että onko sun äiti käynyt aiemmin täällä? Hullua ajatella, että äitikin on joskus ratsastanut, enemmänkin kuin minä ja nuorempana kansallisella tasolla esteitä..


Menimme isolle kentälle, sillä siellä pohja oli aivan ihanteellinen nyt. Maire oli aika hyvä alusta asti. Tein aluksi ideatonta tehtävää, välillä voltteja, välillä siirtymisiä. Tämän jälkeen taisin ottaa laukkaa molempiin suuntiin hetken. Laukoissa M "mutkitteli" vähän ja otin jalustimet ylös ja tein väistöjä ja avoja saadakseni hevosen pohkeiden väliin. Mulla välillä tuottaa ongelmia varsinkin ilmansatulaa mentäessä jalat. Ne ovat siis liian takana, että saisin annettua pohjetta. Vaikka oikeastihan se pitäisi tehdä pohkeella eikä kantapäällä.. Voisin tehdä istuntani kehitysestä postauksen jossain välissä jos olette kiinnostuneita!Maire parani ja äiti sanoikin miten hienosti se avoissa tuli kolmella uralla ja väistöissä se otti hyviä ristiaskelia. Otin uudelleen laukkaa ilmanjalustimia ja jalustimien kanssa. Varsinkin jalustimilla lopuksi laukka tuntui tosi mahtavalta, ei ollenkaan etupainoiselta. En tiedä johtuiko Mairen hyvä ratsastettavuus kannuksista vai siitä, että menimme pitkästä aikaa takakentälle.

Tänään meillä koulusta Taksvärkki-päivä eli menimme töihin valitsemaamme paikkaan. Monet jäi kyllä kotiin, mutta itse halusin ehdottomasti mennä tallille töihin. Aluksi aamulla täytin monen hevosen juomavedet ja varavedet ja siihen kului varmasti melkein tunti. Kukaan ei voi kyllä ymmärtää kokematta miten hidasta hommaa se on! Vaati vähän jo kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Vesien lisäämisen jälkeen kävin syömässä eväitäni ja sitten kävin hinnoittelemassa myymälän kirppis-puollelle, äidin eilen tuomia tavaroita.


Ollessani valmis menimme hakemaan risuja Sirpan "lomamökiltä"(jota saa vuokrata!!). Siellä meni hetki ihastellen paikkaa ja täyttämällä risukuormaa. Aloin laittamaan Mairea kuntoon takaisin tallille tultuamme ja menin jälleen isolle kentälle. Nyt Maire ei ollut ihan niin hyvä, kuin eilen muttei huonokaan. Se oli jopa vähän laiska, mutta siirtymisillä sitä sai vähän paremmin hereille.

Tein pitkät alkukäynnit ja aloitinkin vielä käynnissä tekemällä jokaiseen kulmaan voltin ja lyhyiden sivujen keskelle pysähdyksen. Voltteja mun pitää itseasiassa alkaa työstämään kunnolla, sillä tamma mielellään haluaa mutkitella volteilla-> epäsymmetrinen voltti ja tahti häviää. Pysähdykset sujuu meillä ihan hyvin, jännittyneisyyttä pitäisi saada vaan karsittua. Niinkuin peruutuksissakin. Otin ravissa samaa tehtävää, välillä siirtymisissä käyntiin ja välillä pysähdykseen. En keksinyt tehtävää niin sain idean tehdä HeC radan, jonka suunnilleen vielä muistan. Ratsastin topilla, sillä päivä oli todella lämmin, mutta mulla vasen niska veti suoraan jumiin niin harjoitusravi oli suoraan sanottuna tuskaa. Välillä jouduin keventää hetken aikaa ja uudestaan kokeilla pystyykö.

Lisäyksiin en saanut tarpeeksi ilmavuutta ja sujuvuutta, mutta laukat onnistui taas hyvin. Pysähdys 4sec, peruutus 4 ask.-raviin meni myös hyvin vaikka hevonen olikin vähän jännittynyt. Olin aika tyytyväinen rataan, vaikkei niska kestänytkään hirmuisesti. Mulla tuli kamala halu päästä kouluaitojen sisälle! Ehkä tuo toteutuukin, sillä Cavallossa ilmeisesti on lähiaikoina koulukisat. Toivotaantoivotaan :) 

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus, oikein mukavan oloinen blogi sinulla ja tämä Maire on aivan syötävän suloinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Maire osaa välillä olla oikein söpönä :)

      Poista