keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Treeniä ja toiveita

Moi! Ette arvaakaan, jopa mulla voi joskus olla hyvä tuuri! Mairen omistaja kertoi, että voisin 28.päivä startata koulukisoissa Makkaraisella. Mähän olen aivan yli innoissani, mutta tässä on pieni  suuri ongelma. Meillä ei ole kyytiä. Kisat toki on Kurikassa, aika lähelläkin, mutta eihän me sinne kävellä voida. Tallilta voisimme saada lainattua koppia yhdeltä tallilaiselta, mutta sitten puuttuu vielä auto.. Pitää nyt suunnitella kovasti, toivon koko sydämestäni, että pääsisin starttaamaan. Katsoin jo kutsuakin niin siellä on vaihtoehtoina HeC harrasteluokan kouluohjelma, tuttarin kouluojelma, sekä HeB ja HeA. Tuo tuttarin rata on A-kokoisella kentällä, ja niitä en ole koskaan mennyt, niin menen suosista harrasteen ohjelman. Se on helppo muistaa, sillä on erittäin lyhyt. Mutta siinä on kuitenkin pidennykset ja keskikäynti, jota minulle ei ole koskaan opetettu. Tein tutkimustyötä ja sain tämän selville:

"3.1. Keskikäynnissä askel on puhdas, säännöllinen ja irtonainen hevosen liikkuessa eloisasti, mutta kuitenkin rauhallisesti säilyttäen kevyen kuolain- tuntuman. Askelpituus hieman kasvaa ja taka-kaviot astuvat etukavioiden jälkien eteen. Ratsastaja säilyttää kevyen, pehmeän ja tasaisen tuntuman hevosen suuhun."  lainaus SRL, materiaalit, koulusäännöt.

Ehkä tästä selvitään :)
Kuvat viimeviikolta:)

Sunnuntaina menin jo treenailemaan vähän osia tuosta ohjelmasta. Pidennyksiä teen paljon muutenkin, pitäisi vain muistaa ratsastaa ohjaa vasten liikettä. Ei ohjat pois ja pohjetta..
Keskikäyntiä kokeilin, ei mitään tietoa menikö se oikeaoppisesti, mutta hyvältä ja oikealta se tuntui. Laukkavoltit pienen sisäpohje muistutuksen jälkeen tuntui yllättävän hyvältä ja pysähdyksiäkin saatiin tasajaloille välillä. Selitän tarkemmin mitä tein alempana, tässä suurpiirteisesti. Aika hyvin meni siis ekoiksi harjoituksiksi ja mietinkin, että voisin ottaa tunnin Monnalta tai pyydän Eveä katsomaan meidän menoa ja antamaan vinkkejä.

Laitoin Mairen ihan rauhassa valmiiksi, sillä mulla ei ollut kiire (kerrankin!) ja kävelin alkukäyntejä pitkään, sillä opettelin puhelimesta samalla rataa ja aika kului nopeasti. Alkukäyntien jälkeen jatkoin vielä käynnissä tekemällä pysähdyksiä ja joka kulmaan voltteja. Taaskin vähän jäin "ajelemaan" volteilla, vaikka tiedän hyvin, että pitäisi pyytää kunnolla. Meidän molempien mielestä käynti on niin tylsistyttävää, että jatkoimme ravissa ja tein pääty-ympyrät molempiin päihin ja siirtymisiä pitkille sivuille. Välillä tein lävistäjälle pidennykset ja niitä mun pitäisi opetella jonkun kanssa. Tai siis rauhallisuutta niihin. Yleensä Maire juoksee kovaa eteenpäin pää ylhäällä, välillä toki tulee hyviäkin pidennyksiä.

Otin seuraavaksi pidempiä pätkiä radasta osissa, eli esim. pidennys lävistäjällä, laukka pääty-ympyrä ja keskikäynti lävistäjällä. En osannut  ielä ohjelmaa ulkoa niin aluksi tein väärin päin tuota, mutta sain ainakin tuntumaa vähän. Laukoissa M ei taas meinannut kuunnella sisäpohjetta ja kaahotti enemmänkin. Otin seuraavat nostot pysähdyksestä ja voi vitsit, hevonen tuntui hyvältä! Pidin sitä aika paketissa ja välillä annoin edetä enemmän. Tuohon oli aika hyvä lopettaa, loppuravailin eteenalas sekä kävelin hetken. Maire oli niin pölyinen ja hikosikin talvikarvansa takia aika paljon niin pesin tamman kokonaan. Kannoin sille varavesiä tarhaan ja putsasin parina päivänä varusteita, kun aikaa riitti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti