torstai 18. syyskuuta 2014

Pikkupojat opiskelee+ paljon kuvia!

Maanantaina ennen ratsastustuntiani menin Ilmajoen kautta moikkaamaan hevosia. Aikaa oli aika paljon ja ehdinkin tehdä kaikenlaista. Aluksi kävin maastoilemassa Hallan ihanassa säässä. Tätini tuli mukaan kaveriksi pyörällä. Halla oli heti tosi rennon oloinen ja näytti tykkäävän maastoilusta yhtä paljon kuin minäkin. Oli taas niin mahtava tunne, kun Hallaan pystyi luottaa tuhat prosenttisesti.

Kävelimme asfalttiosuuden ja hiekalle päästyämme ravailimme reippaasti. Halla oli kivan reipas ja selässä sai vain nauttia, kun ei tarvinnut olla kokoajan skarppina Hallan ollessa niin rento. Menimme metsään laukkailemaan muutaman pätkän siellä pohjan ollessa pehmeämpi. Menin yhtä suoraa edestakaisin ja Halla kuumui käännöksissä ja otti muutaman pomppuaskeleen noston jälkeen, siis ihan hallinnassa. Se selvästi tykkäsi vähän laukkailla! Tulimme metsästä pois yhtä pikku tietä, jossa Halla epätoivoisesti yritti haukkailla pensaita ja puita. Välillä se sai jonkun korren suuhunsa asti. Kävelimme hetken aikaa hiekkatietä jälleen ja oikaisimme vähän reittiä menemällä sänkkärin läpi kävellen(luvallisesti) takaisin tallille. 

Hallaa ulos viedessäni Anu tuli tallille ja otimmekin Hiilen seuraavaksi. Suunnitelmana oli mennä vähän puomeja ensimmäisen kerran ja jälleen kokeilla laukkaa ehkä vähän pidempäänkin. Aluksi kävelin ihan hetken aikaa jonka jälkeen otin muutaman ravipätkän. Pätkät onnistui hyvin, Hiili oli ehkä vähän normaalia reippaampi. Anu laittoi ympyrälle 4 puomia ja aluksi tulin vain kahta suoralla uralla, että nähdään reagoiko H mitenkään vai hyppiikö yli kunnolla. Mitään ongelmaa ei ollut ja aika nopeasti aloimme tehdä kaikkia puomeja putkeen. Käännköset puomilta toisellekin onistui hyvin, välillä tulimme reunaan, mutta kertaakaan ei ohi ratsastettu. Mun piti muistaa katsoa heti puomin päällä jo seuraavaa ja asettaa sisäkäsi reilusti sisälle="avata nyrkki". Kehuin paljon kokoajan Hiilen tehdessä hyvin. Laukkaa otimme pitkän sivun alusta ja aluksi siirtyminen raviin ennen kulmaa. Hiili aina luuli, että menemme irtohypytyskujaan ja sinne se oli menossakin ja sain olla aika tarkkana, että sinne ei mennä. Kokeilimme mennä myös kulman läpi erittäin loivasti ja Hiilellä ei ollut mitään ongelmaa tasapainon säilyttämisessä. Kerran poika ekan kerran koko ratsuaikana protestoi tekemällä pikkupomppuja, mutta tilanne selvisi käskemällä heti eteen ja laskemalla käden. 

Kokeilimme Hiilen ratsastuksen jälkeen jälleen Häjyn selässä oloa ja tämä kerta meni ilman kolmatta avustajaakin jo:). Häjy oli oikein esimerkillinen ja menimmekin kokonaisen kierroksen mun ollessa vähän eteenpäin kallistuneena. Nojailin myös Humppaa vasten, vähän pikkupoikaa jännitti uusi tilanne, mutta ei mitään pomppuja esittänyt. Hienoja pikkupoikia <3 Tänään olin Mairella Monnan kouluvalkassa ja jos mahdollista koulun kannalta niin yritän ehtiä kirjoittaa ja julkaista postauksen siitä huomenna, sillä lähden koko viikonlopuksi Niinisaloon kenttäkisoihin!  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti