tiistai 28. lokakuuta 2014

Kohti kisoja!

Ensi viikon lauantaina pääsen osallistumaan jälleen koulukisoihin ja ratsuna toimii ihana Panda. Ohjelmana on aikuisratsastusmerkki 2010. joka sisältää mm.pohkeenväistöt, peruutukset ja vapaan käynnin. Ohjelmana tuo on haasteellisempi mitä olen mennyt, mutta silti sisällöltään tosi kiva! Siinä on kokoajan tekemistä ja ratsastamista, vielä kun sen muistaisi sitten.. Ensimmäisissäni koulukisoissani menin myös Pandalla ja löysinkin tänään videon radasta ja olen sitä nyt muutaman kerran katsonut. Arvion mitä olisin voinut tehdä paremmin ja mikä näytti hyvältä ja mitä mun pitäisi tavoitella. Toisin kuin Mairen kanssa kisoissa kävi, niin yritän olla turhaa jännittämättä ja nautin ratsastamisesta enkä myöskään yritä liikaa.
Kerron tässä samalla vähän meidän kuulumisia! Lauantaina kävimme maastoilemassa Hiilen ja Hallan samaan tapaan kuin viimeksi. Matka meni käyden kouluohjelmaani läpi Anun kanssa, hänen antaessa vinkkejä ja mielikuvia miltä sen pitäisi tuntua jne. Reissu meni hyvin Ja yllättävän hyvin Hiili meni myös kahden lähellä olevan oripojan ohi, kun asetin vähän ulospäin ja en antanut sille tilaisuutta tehdä mitään typerää. Tilanteessa saattoi myös auttaa se, kun juttelimme kokoajan Anun kanssa, joten myöskään minä en ehtinyt jännittää "apuapua, mitä tapahtuu, mitä mun pitää tehdä???".


Tallille päästyämme nousin Hallan selkään ja menimme treenamaan käytännössä ohjelmaa. Vähän kyllä suppeasti, sillä pohja oli niin "löllö" ettei siinä kaikkea voinut vaatia. Harjoittelimme aluksi suoraa sisääntuloa, joka koitui kohtaloksi Mairen kanssa viime kisoissa. Kun vihdoin tajusin mitä linjaa mun pitää tulla niin tulin kerran koko ohjelman läpi. Muutaman kerran unohdin hetkellisesti, ja sain jatkettua kun Toini tai Anu huikkasi. Eli yllättävän hyvin tuolla pohjalla ja lyhyellä opettelulla."Tässä huomaamme miten kokonaisuudessaankin nuorempi ratsukko on rauhallisempi!"

Sunnuntaina kävimme jälleen Hiilellä ja Hallalla maastoilemassa sänkkärin läpi ja jatkaen peltotielle. Peltotiellä aluksi otimme ravia molempiin suuntiin ja seuraavan kerran laukkasimme pelloille päin! Otin Hallaan vähän etäisyyttä ja siinäkin Hiili malttoi täydellisesti vaikka Halla ravailikin 10 metrin päässä. Otin ravin uudelleen ja nostin laukan. Ja kaikki sujui ongelmitta. Hiili laukkasi rennosti ja hyvin kuunnellen apujani. Myöskin tien loppuessa siirtyminen raviin ei ollut ongelma. Ihana Hiili jälleen kerran<3

Maaston jälkeen hyppäsin jälleen Hallan selkään ja harjoittelin muutaman kerran ohjelmaa. Eka kerta meni unohdellen ja lopuksi tulin väärin päin lopputervehdykseen. Olin siis jossain vaiheessa lähtenyt väärään suuntaan.. Otin ohjelman puolivälistä uudestaan ja se taisi mennä unohduksitta. Vähän kyllä jännitti opinko tuota koskaan vaikka aikaakin on toki vielä tuolloin opetella melkein viikko. En edes kiinnittänyt Hallaan kovin paljon huomiota, tarkoitan siis peräänantoa. Keskityin enemmänkin istuntaani ja muistamiseen sekä tarkkoihin teihin (joka oli hieman vaikeaa ilman kirjaimia :D). Loppuverryttelin Hallan vielä eteenalas ja loppukävelin samalla tehden ohjelman käynnissä. Ratsastuksen jälkeen alkoi olla jo pieni kiire, sillä olin luvannut ratsastaa vielä Mairen.


Mä rakastan tätä kuvaa!

Tuuli oli jotain aivan kamalaa sunnuntai-iltana ja tuntui, että maneesi sortuu päälle. Luultavasti tämä myös vaikutti Maireen, sillä tammalla oli HIUKAN virtaa. Tein alkuverkaksi ohjelman alkuosaa eli puolirataleikkaa- voltti, toinen puoli rataleikkaa-voltti. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Maire oli ihan ok, vähän se yritti kiihdyttää suorilla ja ei taipunut vielä volteilla kovin hyvin. Otin väliin myös pidennyksiä lavistäjillä, sekä hain keskiympyrän (20m) muotoa. Kokeilin välillä mennä harjoitusraviin, mutei siitä tullut silloin mitään kun Maire tykitti sataa eteenpäin pää taivaissa. Välillä olisi tehnyt vain mieli kiljua, mutta sitkeästi jatkoin ja välillä sainkin ja osasin ratsastaa hyviäkin pätkiä. Esimerkiksi lisäykset onnistui hyvin, vaikkei hevonen ollutkaan täydellisessä peräänannossa.

Laukoissa Maire oli yllättävän kuulolla, vaikka tempo olikin normaalia matkaavoittavampi. Laukkoja tein pääty-ympyröillä ja lävistäjillä. Ja mielestäni löysinkin aika hyvän pääty-ympyrän tien. Myöskin väistöt oli yksi parhaimmista kohdista, ehkä niiden ollessa käyntiväistöjä->ehdin miettiä muutakin kuin "prrr, soooooooo". Tein muutamaan kertaan ohjelmaa ja unohtelin asioita jälleen. Nyt kuitenkin vain siirtymisten paikkoja ja pienen mietintätauon jälkeen muistin miten tästä jatkettiinkaan. Tähän on todella tarpeeseen kouluvalmennus, jossa toivottavasti saan oman pääni kuntoon sekä sen yhteenpuhaltamisen Mairen kanssa mitä viime treeneissä ja kerroilla on ollut. Ja torstaina siiis pääsenkin Monnan kouluvalkkaan, katsotaan saanko äitin mukaan :)


Varmaan sä niinku herätit mut?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti