torstai 30. lokakuuta 2014

Kuviokelluntaa ihanimmalla tuntsarilla!

Voii miten hyvä fiilis mulla on vieläkin! Ilmeenäni listan nähdessäni oli aika leveä hymy! Sain siis Pandan, jolla kisoihinkin olen menossa. Mä ajattelin itseksieni, että luultavasti saan kyllä Pandan kisoihin treenatakseni. Halusin haastaa itseni. "Kuinka hyvin osaan ratsastaa ruunaa, jos teen kaikkeni?" Vaikka olen kuullut paljon kehuja siitä miten hyvin Panda mun alla kulkee niin itse en ole ollut tunnin jälkeen kuitenkaan pilvilinnoissa vaikka tyytyväinen tokikin. Maanantain tunnin jälkeen olin pilvilinnoissa ja korkealla siellä. 

Tajusin ihan uusia ihan päivänselviä asioita, mutta myös tarpeellisia uusia vinkkejä. Tunti perustui kouluohjelmaan, ja otimme siitä osia. Aloitimme heti alkuverkalla, jossa piti muistaa liikennesäännöt ratsailla sekä suoruutta, taipuisuutta ja asetusta sekä tietenkin tahtia ja tempoa. Teimme siis puolirataleikka-voltti, puolirataleikkaa-voltti. Itse aluksi volteilla keskityin ulkoapuihin ja voltin muotoon enkä yrittänytkään taivutella Pandaa heti. Otin kerrankin ohjan kunnolla käteen, mutta Panda tyylinsä mukaisesti oli vähän "nyrpeä" ja ennemminkin juoksi apuja pakoon. Annika sanoi, että Pandaa saa ratsastaa pidemmällä ohjalla varsinkin verryteltäessä. Heti Panda otti apuja vastaan tyytyväisemmin ja alkoi myös asettua. Tämä oli niin ihana uutinen, ettei toista! Sain irroiteltua Pandaa kuolaimesta ja vähitellen se rentoutui, varsinkin kaarevilla urilla. 
Postauksen kuvat ovat videolta kaapattuja, mutta videotakaan en voi julkaista sillä kuvaaja ei ollut ihan kiinnostunut aiheesta.. :D

Otimme seuraavaksi laukkaa pääty-ympyröillä jättämällä tehtävästä pikkuvoltit pois, eli tulimme aina puolirataleikkaan ja sitten pääty-ympyrä laukassa. Panda oli alusta asti kiva laukassa, mutta parani kokoajan. Mulla paino heittää helposti sisälle ja monet kerrat sitä ollaan kokeiltu poistaa niin, että katson esim.oikeassa kierroksessa ulko olkapääni yli. Tämä on auttanut aika paljonkin hetkellisesti ja saan painon molemmille istuinluille. Pääty-ympyrän muoto oli mulla aika hyvin hanskassa, kun sitä olen yksin tehnyt sekä se on ollut yksi pääaiheista Monnankin valmennuksissa. Välillä ajauduin uralle ja liikaa kulmaan, mutta sitä korjattua muistamalla ulkoavut. Laukoissa Panda oli tosi rennon oloinen ja laukka pyöri mukavasti. Saimme siitä myös kehujakin. Oli aika hieno fiilis, kun laukka tuntui selkäänkin asti siltä, että liike tulee takaa!


Tämän jälkeen aloimme tulla keskihalkaisijalle ja teimme X:n ja I:n väliltä valitsemastaan kohdasta käyntiväistön. Väistöissä ei tullut suurempia ongelmia ja lopuksi sain kehuja hevosen hyvästä suoruudesta. Mun pitää vain tarkasti mennä kohti pistettä=kirjainta, tällälailla toivottavasti väistö pysyy sopivana ei liian jyrkkänä tai loivana. Mulla ongelmana on aloittaa liian jyrkästi ja sitten tuloksena on huono linja. Viimeisimmät väistöt meni tosi hyvin ja liike pysyi tahdikkaana, suoruus oli hyvä. Tulimme näitä molempiin suuntiin ja selvästi väistö oikealle oli vaikemapi, sillä väistö meni liian jyrkästi. 

Tämän jälkeen otimme vielä pidennyksiä ja ette uskokaan miltä ne tuntui! En koskaan ole mennyt kenelläkään noin lennokasta pidennystä! Annikakin yhdessä välissä huikkasi, että miten sä voit pysyä siellä. Se vain oli jotenkin helppoa, kun liike oli tahdikas eikä pomputtava. Panda tuli heti takaisin, kun pyysin ja lähti pidentämään, kun pyysin. Ja loppujen lopuksi pidennysten seurauksena Panda "alkoi" kulkea rehellisesti peräänannossa. Takaosa oli hyvin alla ja ruuna oli edestä tasainen ja hyväksyi tuntuman. Män olin niin ylpeä itsestäni, vaikka se saattaa kuulostaa erittäin itserakkaalta. Mutta se, että sain Pandan peräänantoon. Se ei ole itsestäänselvyys minulle, eikä monelle muulle.  Vaikka en osaa Pandaa ratsastaa kokoajan peräänannossa niin tämä oli jo iso harppaus eteenpäin kehityksessäni.

Jos muuten ihmettelette tuota kuviokellunta sanaa, niin se tarkoittaa koulua. KuRatin väki ja Kauppilan porukka käyttää tuota nimitystä :D

2 kommenttia:

  1. Mää miettiin et hetkinen mitä kelluntaa ;D Mut joo, mukavasti selitetty postaus, hyvin menit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, arvelinkin ettei sanaa ehkä ymmärrä kaikki :D Kiitos paljon!

      Poista