torstai 16. lokakuuta 2014

Kouluratsukko?

Hei! Viime sunnuntaina ratsastin Hallan kentällä ja Anu piti meille tuntia. Mulle on ihan epäselvää, mitä tein alkuverkassa ja missä vaiheessa Anu tuli meitä opettamaan. Voi apua oikeasti! Olen ratsastanut tuon sunnuntain jälkeen niin monta kertaa. Ja vielä ajattelin miten kerron tästä tarkasti.. Noh, laitan videon ratsastuksesta myöhemmin, kun pääsen kotiin sen editoimaan ja lataamaan. 
Pää piirteittäin kuitenkin Halla oli alusta asti todella hyvä ja sain omasta mielestäni menemään Hallan oikeasti hienosti. Ja myös kuvissa Halla näytään omaansilmään hyvältä. Mun pitää vain uskaltaa ottaa ne ohjat käteen!  Vasta, kun aloimme tehdä Hallalle vaikeita juttuja, jossa sen pitää käyttää jokaista osaa kropastaan ja tiettyjä lihaksia niin ruunaa alkoi ottaa vähän päähän. Se teki sellaisia pikkupomppuja, jotka ei pelottanut yhtään, enemmänkin se oli huvittavaa ja tilanteesta päästiin eteenpäin ratsastamisella. Keskityimme paljon väistöihin. Aloitimme sen niin, että tuli keskihalkaisijalle ja käänsin aluksi vain uralle takaisin ilman väistättämistä. Muutaman kerran jälkeen tulin keskihalkaisijalle kulman jälkeen vähän hitaammassa tempossa, kun käänsin urallepäin lisäsin tempoa ja otin takaosan pidätteellä ja pohkeella mukaan. 

Mulle oli vaikeita tajuta, että pidäte ulko-ohjasta on varsin tärkeä väistöissä. Silloin, kun sen muistin ja osasin ajoittaa väistöstä tuli hyvä. Laukkoja teimme tälläkertaa niin, että tein väistön uralle ja juuri uralla ollessani suoralla hevosella nostan laukan. Halla aluksi oli nostossa hidas, mutta toistojen jälkeen ruuna yritti ottaa laukkaa jo keskihalkaisijalle tullessani.. Viimeisellä kertaa tein väistön käynnissä, jotta sain edes tehtyä kunnollisen väistön.

Menin tämän jälkeen vielä Hiilellä, mutten muist siitäkään enää mitään, pahoittelen.
2 kommenttia: