lauantai 21. helmikuuta 2015

Korkeus kattopaneelit, leveys okseri

Nyt meillä on alkanut sujua! Tiistaista perjantaihin ratsastettiin aika rankasti koulua ja sain usein ahaa-elämyksiä. Keskiviikon estevalmennus siirtyi eiliselle ja torstain kouluvalmennus jäi pois. Senkin edestä tuuppailtiin ja Rasse loppuviikkoa kohti alkoi olla vähän tahmea ja nyrpeän oloinen sekä huokaili kuin lapsi... Estehevonen, joka joutuu olla kouluhevosena monta päivää putkeen! Eilisen estevalmennuksen jälkeen hevonen oli kyllä niin itseään täynnä, että jaksaa varmasti tuuppailla enemmänkin ;) Valmennuksessa lisää postauksen lopussa kera videon!
 
Tein vastalaukkoja alkuverryttelyn jälkeen, jossa huomasin vasemman olevan hankalampi. Oikeaan se vain pyöri paremmin, toisinkuin vasemmassa sitä joutui ylläpitämään. Päiviin sisältyi myös tuttarin kouluohjelman harjoittelua osina, ilman jalkkareita menoa sekä keskiraveja! Keskiravit tuntui ihan uskomattomalta selästä, videolta huomaa kyllä lisääntyneen liidon, mutta ei se siinä näytä niin mahtavalta mitä selkään tuntui. Kyllä papaltakin askelta löytyy! Keskiviikkona ja perjantaina otin mukaan muutaman puomin ja keskiviikkona Rassen huomatessa sen se oli kuin estevalmennuksessa. Olihan puomi siis 10cm irti maasta ja sokeripalat ympärillä... Annoin papan sujua puomeille ja pitää vähän hauskaa mutta lopussa joutui laukassa olemaan jälleen avuilla ja olihan se aika hieno! Huomasin ohjan olevan liian pitkä, mutta papan ollessa niin rento en lähtenyt sitä muokkaamaan enää. Keskiviikosta kooste TÄSSÄ, (keskiravit 0:12->). Postauksen kuvat ja  koostevideo ovat Lauran ottamia, estevalmennuksen video Miia Uusi-rannan, kiitos paljon molemmille :)
Alkuverkkaa

Ja loppuverkkaa :)
Zindiä olen juoksuttanut ja torstaina kävin selässä. Silloin se oli vähän tahmea jälleen, mutta ei pöllöillyt ja sai mennä vähän kevyemmin, sillä oli ollut keskiviikkona Monnan kanssa rankassa kouluvalmessa. Torstaina Rassella menin tosiaan kapeaa puomia, jolle tehtiin "tähtäysharjoituksia" ajatellen siitä olevan hyötyä huomiselle. Rasse ihmetteli kovin, kun tultiin sitä vinoon ja ohi mentiinkin ensimmäisellä kertaa, kun en ollut tarpeeksi hereillä ja ajattelin Rassen tottakai menevän vaan. Toisella kertaa ihmeteltiin vieläkin, mutta yli päästiin. Laukassa lopuksi Rasse ei ollenkaan enää pyörittänyt sitä takaa niin sujuvasti, mieliala järkkyi tuuppailemisesta jo ilmeisemmin. Juteltiin vielä Mapen kanssa lopuksi ja meitä kysyttiin maastoon niin Rasse vastasi kuin olisi ymmärtänytkin. Heti pohjien ollessa kunnossa mennään maastoilemaan, jee! Mulla on ollut maastoilua niin kova ikäväkin jo :)
 

 
Nyt päästään itse asiaan eli estevalmennukseen! Teimme aika teknistä rataa, jossa joutui ratsastamaan vaikka välit esteiden välillä eivät olleet niin tiukkoja. Verryttelyn jälkeen tulimme ns. kolmikaarista kolmella ristikolla, myöhemmin pystyillä. Aluksi moni hyppy tuli tosi lähelle, mutta katsoessani askelta ennen hypättävää jo seuraavaa estettä hypyt alkoikin sujua. Paikat vaan osui ja oli helppoa ratsastaa. Sitten ristikot nostettiin vähitellen aina isommiksi pytyiksi ja tulimme päädystä pystyn ja siitä ympyrän muodolla okserille. Mun piti muistaa kaarella ratsastaa eteen vähän ja pitää kädet rentoina. Tämän jälkeen taisimme tulla pientä rataa: vinohyppy, pysty ja U-tie pystylle. U-tiellä olevat oli suh'isoja ja niiden ollessa pystyjä vielä niin paikka tuli pohjaan. Tiedostamattani jäin katsomaan vähän alaviistoon juuri näillä esteillä ja paikka ei vain sopinut. Viimeisen radalla vasta toiselle näistä paikka oli sopiva.

 
Kaikille muille esteille paikka tuli lähes aina hyvin, mutta nuo tökki vain jostain syystä. Itse radalla oli 10 estettä, jonka näette videolta. Olin tosi tyytyväinen tuohon rataan, se olin siisti ja sujuva. Meinasin kysyä voisinko tulla sen U-tien vielä, mutta jatkoimmekin valmennusta tulemalla ristikko-okseri linjaa. Harjoittelimme aluksi ja linjan ollessa 15metriä, ratatempossa sen voisin tulla kolmella, mutta lyhyt neljä oli tosi hyvä meille. Tulin linjan neljästi ja sitä nostettiin jokaisella kerralla. Toiseksi viimeisellä se oli varmaan n.90cm ja siinä laukat vaihtui ja ristikolle tultiin pohjaan ja sain pyytää reippaasti eteen, mutta yli päästiin. Kuulin seuraavaksi, että jatka vain ja kääntäessäni linjalle olisin halunnut todella nähdä ilmeeni. "KUINKA ISO TOI ESTE ON?!" En ehtinyt kuitenkaan enää jännittää, laukat vaihtui jälleen esteiden välissä, mutta yli päästiin. Se hyppy oli uskomattoman pyöreä ja voimakas ja siellä oli kiva olla.
 
 
Esteen jälkeen rapsuttelin tyytyväisenä Rassea ja analysoin miten massiivinen se oli, sen ollessa vielä alhaalta tyhjä(vain ponnaripuomi). Ottaessani ympyrälle raviin Monna huikkasi, että te nyt menitte vähän kuin maajoukkuekorkeuksissa sillä takaupuomi on 105cm. 1 0 5? Tuon ilmeen olisinkin vasta halunnut nähdä. MINÄ menin yksittäisen 105cm. Itkin lähes hämmennyksestä ja taputin hevosta niin paljon kuin jaksoin. Rasse oli ihan täpinöissään ja ravaili kuin ori ympäri maneesia ollen todella tyytyväinen itseensä. Tuo toi minulle ihan uskomattoman paljon itsevarmuutta lisää ja pappakin saatiin tuhannen onnelliseksi.
 
Juuri sitä 105cm linjaa ei tietenkään tullut videolle, pätkät loppui juuri kahta linjaa ennen sitä Miian mennessä nostelemaan puomeja, etten varmasti huomaa sen nostoa ;)  
2 kommenttia:

  1. Vau toi teidän meno! Harmi, ettei se viimeinen linja tullut videolle, mutta on noi aikaisemmatkin esteet jo aika isoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos <3 Harmittaa vieläkin ihan kamalasti, olisi ollut niin kiva katsoa näyttikö yhtä mahtavalta mitä selkään tuntui :)

      Poista