lauantai 23. elokuuta 2014

Paljon heppailua!

Hei! Mulla on tullut vähän postaus taukoa monien kiireiden vuoksi, ja nytkin tätä uolikiirreessä yritän kirjoittaa, sillä huomenna herätys 6.50.. Olen siis jälleen menossa kökkimään, tällä kertaa tosin aluekoulukisoihin(syvä huokaus, pitkä päivä tulossa..). Mutta piristystä päivään tuo 4 eri hoidettavaa hevosta, katsotaan miten selviän:D.  Tiistaina meille tuli muuten puoli vuotta yhteistä aikaa! Parempaa hevosta ja omistajaa en olisi voinut kyllä toivoakaan <3. Ja tämä on sinänsä hassua, sillä viime vuonna vuokrahevos kriteerit oli ehdottomasti EI tamma ja iso, siro puoliverinen ruuna..

Keskiviikkona sain ratsastaa jopa kaksi hevosta! Koulusta, kun  pääsin tein läksyt ja söin ja lähdin aika kiireellä tallille ratsastamaan Mairen kevyesti. Nyt en käyttänyt aikaa hirveästi hevosen laittamiseen ja hoitamiseen(mutta harjasin tietenkin kunnolla jne.). Koko päivän satoi kaatamalla ja välillä tuli poutaista max. puoleksi tunniksi ja taas kaatamalla. Niin kentät oli kauheassa kunnossa ja menin maneesiin. Siellä odottikin ja "piteli" sadetta, kaverini Laura hänen vuokrahevosensa kanssa. Emme ole törmänneet koko kesänä tallilla vaikka kummatkin viikoittain siellä käy!

Kävelin hetkenaikaa ja jatkoin tekemällä käynnissä voltteja. Maire on ollut nyt tämän viikon ihan kunnossa ja sillä ollaankin menty jo vähän rankemmin. Tein samaa tehtävää, kun viimeksi tunnilla. (Tehtävästä lisää tässä postauksessa. ) Makkarainen oli oikein mukava ja rauhallinen väistöissä! Kokeilin laukkaa, mutta Maire nyt jalkojen ollessa kunnossa laukka pyöri oikein hyvin ja vauhtia oli saman verran kuin intoa. En kauheasti kuitenkaan antanut Mairen spurttailla, kun ilman satulaa mentiin. Raukka parka varmaan ajatteli, kun kerrankin pystyy niin ei saa! Vaikka meninkin vain puolituntia niin hevonen oli aivan mahtavan alusta asti. Tamma antoi periksi niskasta, askel oli letkeä ja rauhallinen. Jos tämä terve kausi jatkuisi pitkään!

Ratsastin siksi vain noin vähän aikaa, sillä seuraavana oli vuorossa maastoretki ihanalla Lyylillä, Marian ja Sepon kanssa. Mentiin minulle ihan uusi lenkki, johon sisältyi pitkä laukka baana! Lyylillähän olen mennyt vain 4? kertaa ja se aina uudemmalla ratsastajalla on vähän varovainen. Tämä ilmenee aina pois päin laukatessa pudottelemisella raville, mutta takaisin päin tullaan aina reippaammin ja varmemmin. Lyylihän on ihan mahtava maastohevonen, sillä se ei kyttää mitään ja siihen pystyy luottaa 100%. Ja muutenkin se on niin ihana tapaus, kovin usein ei tule vastaan sellaista hevosta. 


Torstaina sain äitini mukaan tallille. Tarkkailin jälleen kokoajan säätä ja olinkin menossa jo taas maneesiin, mutta yht'äkkiä sää parani ja menimmekin kävelylle metsään. Talutin siis menomatkan ja ratsastin tulomatkan. Mairehan on välillä vähän pöhlö maastossa ja siksi en yksin lähdekään selästä käsin maastoon. Maire oli ihanan innoissaan kun tuolla metsässä tallusteltiin takaisin päin. Se korvat höröllä yritti ravailla eteenpäin. Postauksen kuvat on siis juuri torstailta :)
 
Mun on nyt pakko lähteä suihkuun ja nukkumaan, että jaksaisin huomenna herätä!
  


1 kommentti:

  1. Blogisi on arvosteltu :) http://rozzzunblog.blogspot.fi/2014/08/linkkaa-blogisi-arvostelut.html

    VastaaPoista