maanantai 16. maaliskuuta 2015

Hallasta videota ja hienoja poikia

Sunnuntaina olin muutaman tunnin Hallan tallilla ihania poikia katsomassa <3 Heti alkuun tiesin tästä tulevan hyvä reissu, sillä Halla ei tullut luokseni vaikka kovin paljon sitä selvästi miettikin. Menin muutaman minuutin odottelun jälkeen sen luo ja se antoi kun antoikin kiinni! Menimme talliin ja harjailin sen läpi alkuun kumisuolla pyöritellen paskaisimmat karvat pois ja piikkisuolla viimeistellen. Kenttä näytti olevan superkunnossa ja Hallaa oli liikutettukin niin päästiin tekemään kunnon treeni :)
 
Kuvaajaa en siinä vaiheessa tiennyt saavani niin asettelin sitä kamaralaukun päälle joka roikkui puutelineestä. Aika hyvin se asettui siihen, mutta laitettuani puomit maastakäsin kentälle tätini tuli tiellä ja sainkin ihan kuvaajan, jee! Moni teistä on toivonut usein materiaalia meidän ratsasteluista, tällä kertaa on seitsemän minuuttia videopätkiä.

Jälleen tätä koko"eroa". Humppa 2v ja Halla 11v.. Toki Humppa vähän ylämäessä, mutta alkaa ne aika samankokoisia olla. Yli 175cm siis..

Yksi mustista paholaisista, pieni-iso Väinö poniori

 
Tosiaan laitoin kentälle kolme kaarevalla uralla olevaa puomia, ajatuksena tehdä niitä samaan tapaan kuin viime kouluvalmennuksessa.  Alkuun kävelin hetken n. 10min (pidempäänkin olisi voinut, mutten malttanut :D) ja ravailin antaen Hallan olla rentona, mutta aktiivisena. Omien käsieni epätasaisuuden huomasin heti, sillä Hallan pää heilui todella paljon puolelta toiselle. En osannut sitä itsekseen täysin korjata, mutta kiinnitin siihen huomiota. Loppua kohti ruuna oli paljon tasaisempi jo edestä ja käsieni heiluminen loppui automaattisesti.
 
Alkuverkassa minulla ei ollut mitään tiettyä tehtävää. Kenttä oli toisesta päästä vähän jäällä=kova vielä, osasta savisen liukas ja pienimmästä kohtaa täydellinen.. Halla kompuroi kerran ottaessani jääkohdassa raviin laukasta ja sen takia lopussa oli vähän varovainen siinä kohtaa, vaikken tietenkään siirtymisiä siinä ottanutkaan enään.
 
Halla oli tosi kivan tuntuinen laukassa, vähän nelitahtinen välillä. Sain ristiselän rennoksi aika nopeasti, ja pystyin istua istuinluiden päällä. Tykkään tästä Hallan koulusatulasta hirmupaljon, kivoin satula Mairen koulupenkin lisäksi missä olen ollut! Laukkojen jälkeen Hallis sai kävellä hetken, jonka jälkeen tulimme puomeille. Halla selvästi tykkäsi ja välit oli aika hyvät valkoiselle (2,5m). Halla oli vähän etupainoinen ja sainkin sitä nostatella pohkeilla vähän ryhdikkäämmäksi ennen puomeja ja niillä. Vähitellen tahti alkoi parantua ja ruuna alkoi jopa itse imeä niille! Se kuumui istuessani harjoitusraviin ja lyhentäessäni niin, että mahdumme sisäreunalle niin tarjoili muutaman kerran laukkaa jaja... Hyvässä moodissa ja intopiukeana se suoritti myös toiseen suuntaan sekä laukka molempiin suuntiin tuntui jo tosi hyvältä! Paras valkoinen <3

Hallan jälkeen hain Hiilen sisälle ja mielessä kävi minkähän laista tulisi jos Hiili olisi yhtään reaktiivisempi, sillä se veteli juuri ennen hakemista järkyttävän korkeita pukkeja ja riekkui muiden kanssa aivan täysin. Tuosta hevosta ei kyllä selästä päin tuollaisia tulla näkemään, sen verran järkevä nuori mies kyseessä. Hiili on siis 4-vuotiaaksi kääntynyt Espanjasta tuota puhdas andalusiaori, tämä uusille katselijoille tiedoksi :)

Kentällä Hiili oli jälleen oma lunki itsensä, ei hötkyillyt missään vaiheessa ja kaikki kävi. Hiilen selässä en ole ollut muutamaan kuukauteen ja kehityksen huomasi hyvin, varsinkin loppua kohti mennessä! Menin aluksi käyntiä vain ympäri, sitten ravia. Oudoksesta olikin jännää, että hei eihän tämä tajua edes pohkeita kunnolla. On hirmu opettavaista mennä ihan nollasta aloittavalla ja huippukokeneella! Pienen oman tuumailun jälkeen menikin jo hyvin, ja Hillerin tasapainon kehittymisen ja pohkeiden ymmärtämisen huomasi!

Laukkaa en uskaltanut ottaa, sillä siitä kohtaa missä pohja oli hyvä kengättömälle, vielä kovin tasapainottomalle varsalle niin tilaa oli liian vähän. Laukka siis jäi ensikertaan, mutta tein niiden tilalla käynti-ravisiirtymisiä. Muutaman toiston jälkeen Hiili otti käyntiin jo uloshengityksestä ja lähti raviin polvien puristamisella ja "ravi" sanalla. Andalusiat on niin ihanan herkkiä, toivottavasti H saadaan pidettyä sellaisena!
 
 

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus. Ja komeita poikia. Varsinkin Hiilli. Jos haluat, niin voit käydä mun blogissa, siellä on nyt juuri tänään tullut uutta postausta. http://jennynkisajaratsastusblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista