tiistai 17. maaliskuuta 2015

Pinkillä kypärällä kohti huipputuntia Imbulla

Mooi! Eilen olin Cavallossa tunnilla, joka oli aika spesiaali kaikella tapaa. Olin koko päivän varma, että mulla on tallin uusi Lilli, Panda tai Polle. Kaikki muutkin olivat ajatelleet mulla olevan Lillin, mutta ei ollutkaan! Listassa nimittäin luki Mira-Imbu! Imbulla olen viimeksi mennyt viime kesän leirillä hömpötellen ilman satulaa. Imbu-mumma oli lempparini kauan aikaa, kunnes siirryin vähitellen astetta vaativimpiin mm. Pandaan. Tammalla kisasin muutaman kerran esteillä. ( Ent. seurakisoissakin saaden hienon nollaradan, jota joku kehui kuin ammattimenoksi ;) )
 
 
 
Olen tosi paljon haaveillut taas mummalla menemisestä ja nyt se vihdoin toteutui <3. Imbu oli vielä alkeistunnilla, joten minun ei tarvinnut/saanut laittaa hevosta kuntoon ekan kerran moneen vuoteen. Essi oli laittanut oman ratsunsa jo kuntoon niin juteltiin se aika. 10 minuuttia ennen tunnin alkua tajusin, että kypäräni jäi tallille.. Eikun kokeilemaan tallin lainakypäriä ja lopuksi silmään pisti kuvissa näkyvä vaaleanpunainen Roosanauha kypärä. Meinasin, etten kyllä todellakaan laita tuota, mutta kaverit pakotti ja sillä mentiin :D. Muutaman hölmistyneen katseen ja hymyn(=naurun) sain osakseni, mutta olihan se aika suloinen ja oltiin aika hyvä pari lähes ponikokoisen Imbun kanssa!
 
Imbu, kun oli ollut jo edellisellä tunnilla verryttelemässä oli vanhana hevosena alkuraveissa jo kivan rento ja sain keskittyä, että hevonen ei juossut alta pois. Koko tunti videolta katsottuna näyttää, että mentiin vähän alitempossa, mutta selkään se ei tuntunut hitaalta ja tuolla hevosella ehdottomasti mieluummin näin. Alkuverryttelyssä teimme loivaa kiemurauraa. Imbu vähän jännittyi kaarteissa ja sain hidastaa paljon käyttämällä istuntaa. Lavat karkasivat kumpikin kiemuran omalla puoliskollaan hiukan ja mun pitikin taas oppia käyttämään pohkeita oikein ja nopeasti. Videolta jälleen huomaa miten aluksi annan pohkeita vain kannuksella, loppua kohti todella vain pohkeella tai pelkällä istunnalla jalat jopa liian edessä!
Teimme aluksi kerran kiemuran käynnissä.
 
 
 
 
Kiemuraurat vähitellen alkoi sujua ja teimme laukannostoja pääty-ympyrälle. Ensimmäisellä kertaa annoin aivan liikaa pohkeita ja mumma oli ihan villi :D En muistanutkaan miten herkkä hevonen voi olla. Seuraavillakin kerroilla annoin vähän liikaa, Annikan käskiessä vain siirtää lonkkaa niin nosto ja koko laukkaosuus oli hallinnassa. Imbu oli aika pinkeä ja jännittynyt ja pidin tarkoituksella käsiä alhaalla. Laukkojen jälkeen tulimme "tötsä-linjalle" pelkästään asettaen sisään. Istuin jo harjoitusraviin ennen laukkatyöskentelyä, sillä Imbun ravi on ihanan pehmeää ja hevonenkin toimii paremmin niin. Aluksi linjan hakeminen oli hakusassa, kun lapa karkasi jälleen. Annika käski korjata sitä pitämällä oman sisäpohkeeni vähän edessä. Se tosiaan auttoi ja toistojen kautta meno vain parani! Tehtävään lisättiin voltti keskimmäisten tötsien kohdalla ja ennen ja jälkeen sen piti asettaa sisään.
 
Voltti meni hyvin ja sain hevosta sen avulla vielä paremmin kuolaintuntumalle ja kehuin usein antamalla tilaa sisäohjasta. Muutenkin kiinnitin siihen huomiota etten jää liikaa kiinni, sillä se on ollut minulla ongelmana Zindillä. Sain istuttua satulaan hyvin ja jopa kannattelemaan käteni oikein. Olo oli kuin kouluratsastajalla ;)
 
 
 

Tehtävää vaikeutettiin edelleen, sillä ennen ja jälkeen voltin piti tehdä avotaivutus. Itse olin vain innoissani, sillä olin tehnyt itsenäisesti muutamaan kertaan uralla ja ne meni hyvin. Imbu teki kaikki tehtävät niin kuuliaisesti, hymyilin vain selässä. Kiitin jokaisen hyvin menneen avon jälkeen ja tamma sai siitä ilmeisesti vielä enemmän tsemppiä tehdä. Uralla tilaa ollessa tein muutaman kerran lisäyksen ja muoto ei heilahtanutkaan missään vaiheessa. Teimme avot molempiin suuntiin sekä laukkoja uudelleen samaisella ympyrällä. Nyt meno oli todella tasaista vaikkakin mumma olisi halunnut rallitella :D. Pelkkä ajatus ja lonkan siirto riitti nostoon ja siirtymä oli pehmeä. Loppuraveissa tamma kulki rentona pidemmässä muodossa. Ottaessamme käyntiin kehuin ihan älyttömän paljon ihanaa mummoa, sitä olikin jo niin ikävä <3
 
 

2 kommenttia:

  1. On toi imbu vaan niin mahtava, tässä näkee että vanha hevonenki osaa olla edukseen<3 Ja sulla ihan kaikki kohdillaan ku ratsastat, sun rauhallisuus vältty kyllä ton videon kautta tosi hyvin. Mira älytöntä miten voitkaan osata mennä noin hyvin hevosella ku hevosella! Onnea vielä kohti uusia kokemuksia nyt ku nää vakkaritunnit jää sulta väliin :/! Varmasti puolet parempaakin ratsastuksen kannalta luvassa sulla ja R&Z&H&kaikki upeet hepat keillä pääset! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Essi kiitos <3 Jep, kohti tuskan ja ilonkyyneliä...;)

      Poista