torstai 5. maaliskuuta 2015

Koulukisoihin valmistelua Pandalla ja Zindillä

Moi! Pientä taukoa ehti kertyä, aika on mennyt tallilla ja lukiessa kokeisiin. Kammottava koerumba yhtäkkiä, ensi viikolla 3 koetta ja sitä seuraavilla 2koetta/vko. En tykkää ollenkaan, mutta pakko jaksaa jos päättäritodistuksesta haluaa olla ylpeä :)
 
Maanantaina mulla oli tunti Cavallossa. Kuvaajakin oli ja ihan huippukivoja maneesikuviakin tuli, mutta ne eivät ole omassa kamerassani ja en voi enää odottaa niitä tähän postaukseen.. Kaiken kaikkiaan tunti meni ihan "ookoo", Panda oli haastavalla päällä, joka hankaloitti tehtäviä. Keskiravit sujui ihan superhyvin, kääntöpuolena melkein jokaisella laukkalävistäjällä tuli vaihto. Panda on todella herkkä muutenkin vaihtamaan ja kävi jo niin vahvana lopputunnista niitä tehtäessä. Onneksi kouluohjelmaa ei pilaa jos yksi rikko tulee. Muut tehdään sitäkin paremmin! Ja en todellakaan jää hissuttelemaan, ettei vaan se rike tule vaan teen parhaani ja P jos vaihtaa niin so what, jatketaan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan :)
Kuvat siis Zindin valmennuksesta :)
 
Maanantaina teimme ohjelmasta osia, joka oli tosi hyödyllistä, kun kisamaneesista on kyse. Saimme hyviä maamerkkejä keskiympyrälle ja vaikka Panda nyt olikin erittäin haastava niin odotan kisoja kahta enemmän. Olen muuten jälleen ainut, joka ruunalla menee. Ei ihan kaikkien suosiossa....?
 
Eilen jatkoin harjoittelua valvovan silmän alla. Opettaja ja ratsu vain vaihtui, nimittäin meidän yhteinen kouluvalmennus Zindin kanssa <3 Ja paremmin ei olisi voinut edes toivoa, sillä päätimme jo alussa, että nyt keskitytään vain muhun ja ohjelmaan ja Z saa hölkkäillä. Zindi kuitenkin yllätti ja oli aivan MAHTAVA, kun teimme koko ohjelman. Menin sen kokonaan harj.ravissa eikä tamma moittinut yhtään (Z ei kestä yhtään jos ratsastaja pomppii harjoitusravissa). Ohjelman aikana sain vasta itsenikin rennoksi joka varmasti heijastui Simpun ratsastettavuuteen.
 
Aloitimme käynnissä niin, että minun ei saanut tehdä yhtäkään irroittavaa otetta. Ravissa teimme kolmikaarista ja laukassa maneesia ympäri kevyessä istunnassa. Tämän jälkeen aloimme tulla S-kiemuraa sovelletusti niin, että tein aina voltin, sitten kiemura, voltti, kiemura jne. Ensimmäiselle puoliskolla sain tultua aina hyvin keskihalkaisijalle, mutta oikean kierroksen ollessa kummallekin vaikeampi ongelmat ilmenivät. Ensinnäkään en päässyt hyvin keskihalkaisijalle ja ohjaus oli hukassa. Korjasimme hevosta aluksi laittavani oikean käden kaulaan, myöhemmin molemmat kädet vasemmalle puolelle. Minulle on aina ollut hankalaa vasta-asetukset sekä varsinkin nämä, kun en sisäkädellä saakaan ohjata vaan pohkeet tekevät työn. Lopulta tajusin pohkeiden paikat ja hevonen meni läpi jäykempään kierrokseen. Jatkoimme tuolta tehtävältä tullen jo osia ohjelmasta sekä lopuksi koko ohjelman.
 
Zindi oli niin herkkä ja hieno radalla, olin tyytyväinen itseenikin. Monna kertoi  ettei teissä ole suurempaa ongelmaa, minulla vain kaikessa jälkimmäinen puolisko oikoo pahasti niin sitä pitää aina muistaa pullistaa (S-kiemura ja k.ympyrä).  Pääsisipä tällä tammalla joskus koulukisoihin, vaikka verkka taitaisi olla meidän kohtalo...:D 
 
Hyvillä mielin ja innostuneena lähden kisoihin! Peukut ja varpaatkin pystyyn :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti