torstai 25. joulukuuta 2014

Hallalta ja Hiileltä kuulumisia!

Sunnuntaina tulin Ilamajoelle klo 11 jälkeen, sillä 12 aikaan Anun auton nokka lähti kohti Cavallon maneesia! Trailerissa mukana oli Hiili ja Halla. Cavallon maneesissa pieni oripoika saa rauhassa tutustua uusiin paikkoihin, kun ratsastamassa yhtäaikaa oli vain Halla. Minä olin siis enemmän vain apukätenä, mutta sain kivuta alku-ja loppuverkkojen ajaksi parhaimman selkään, luultavasti kaikki siis arvasitte, että Hallan. 

Heti istuessani koulupenkkiin ja Hallan selkään kaikki tuntui niin tutulta ja turvalliselta <3 Koulusatula on vain mun juttu ja se fiilis kun pääsi pitkästä aikaa kimon ruunan selkään oli niin uskomaton. Hallaa vähän jännitti olla maneesissa ja se teki sivuaskelia ja minimi pomppuja, jotka tuntuivat lähinnä hauskoilta Zindin jälkeen. Hallaa tosiaan jännitti ja kuski nauraa selässä..:D

Kävelin hetken kunnes aloin ravata ympyröillä. Halla on heti tosi hyvin kuulolla ja en noin nopeasti aiemmin ole saanut sitä oikeinpäin, vaikka pyysin vain rentoa niskaa vähän pyörittelemällä. Halla oli myös itse ihanan eteenpäinpyrkivä, johtuikohan hyvästä pohjasta, oudommasta paikasta vai mistä. Sitä hevosta oli tosi kiva ratsastaa ja fiilis vaan parani! Otin muutamia avoja ja niissäkin Halla teki muutaman kerran tosi hienot, sillä yleensä se vähän hidastaa tempoa, mutta nyt selkeästi se oli molemmille helpompaa, jee! 

Laukassa otin ympyrällä molempiin suuntiin hetken kunnes Anu kävi selässä. Musta tuntui, että Halla meni aikalailla kivasti mulla jo, mutta se ero, kun selässä onkin ratsastaja, joka osaa vaatia, vau. Anu teki tiettyä tehtävää hetken ja Hallan tuntuessa niin hyvältä kuski vaihtui uudestaan ja sain ratsastaa ruunan laukassa eteenalas sekä loppuverkata normaalisti. Halla antoi hyvin myöten ja oli jopa välillä liian reipas. Sain hyviä vinkkejä istuntaan; katse ylös ja istu satulaan kunnolla ja paino istuinluilla. Olin kerrankin jopa aika tyytyväinen, sillä opeteltuani istumaan tyydyttävästi estesatulassa niin koulupenkissä se oli niin helpon tuntuista. 

Pakattiin hepat traikkuun ja lähdimme kohti tallia. Tallilla emme tehneet ihmeempiä, kun kaksi ratsu-ikäistä oli menty. Tätini luo tullessani kirjoitin muutamaa postausta lisää ja illalla menin vielä tutustumaan Vivian vauvaan, jota hoidin maanantaina muutaman tunnin yksin. 

Maanantaina tosiaan menin kymmeneksi Vivianin luo ja viivyin siellä n.kolmeen, ja syömisen jälkeen lähdin pyöräilemään tallille. Alkuun siivosin ison tallin karsinat ja hain Hallan sekä varusteet käytävälle. Mulla taisi kestää varustamisessa melkein puoli tuntia, en tajua mihin aikaa kului niin paljon. Onneksi mihinkään ei ollut kiire. Kentälle tullessamme taluttelin Hallaa maasta aluksi, sillä varjot jännittivät ruunaa selkeästi sekä viereisessä tarhassa oleva Pate-ori vähän kuohui ja halusin nähdä miten Halla reagoi.

Kenttä oli vähän liukas ja laukkaa Halla ei halunnut pyörittää ollenkaan enkä sitä enempää ottanutkaan. Tein siis paljon töitä käynnissä ja vähän ravissa. Halla reagoi vähän Pateen ja senkin takia kivempaa oli mennä hitaammissa askellajeissa. Tein heti alkukäyntien jälkeen avoja. Halla oli jälleen heti tosi "helppo" ratsastaa. Ravissa tein myös avoja ja pyrin siihen, että tahti ei muutu. Raviverkan jälkeen otin hetkeksi käyntiä, jonka jälkeen aloin tehdä tehtävää. Tulin käynnissä etuosakäännöksen vähän keskilinjan jälkeen. Etuosakäännöksen jälkeen jatkoin hetken suoraa kunnes otin linjan pitkällesivulle ja aloin väistättää. Tämä sujui ok, ja seuraavilla kerroilla siirryin raviin etuosakäännöksen jälkeen. Raviväistöt menivät yllättävän hyvin ja muutaman kerran ne tuntuivat superkivoilta! Mun piti paljon kiinnittää huomiota ettei takaosa lähde edellä. Tulin näitä molempiin suuntiin ja Halla edelleen oli todella mukava ratsastaa. Jotain siis selvästi olen oppinut vaativalta Zindiltä :)

Tiistaina menin aamusta tallille, sillä Monna tuli hakemaan minua yhden aikaa Hööksiin. Tallilla aluksi siivosin ison tallin karsinat jonka jälkeen hain Hiilen ja Hallan sisälle ja aloin harjata ja varustaa niitä. Tätini tuli n.puolen tunnin päästä jolloin molemmat hepat oli varustamista vaille valmis. Siirryin oman ratsuni, Hillerin karsinaan ja laitoin kamppeet päälle. Hillerillä ei ole vielä kenkiä, joten jouduin taluttaa pienen asfalttipätkän. Pelolla nousin selkään ja lähdimme toiseen päähän Halla edellä. Naapuritallin hepat oli ulkona ja Hiili enää todella vähän reagoi pellon vieressä olevan tarhan oripoikiin, jee! Jatkoimme suoraan toiselle pellolle ja siellä otin muutaman ravipätkän ja pikkupoika oli kovin hieno <3 Se tajuaa selvästi jo kaasun ja jarrun ja uskaltaa erkaantua Hallasta, muttei hätäänny vaikka heppakaveri jää kauemmaksi. Tulimme saman reitin takaisin ja minä viimeisen tallin lopussa nousin asfaltin ajaksi Hallan selkään ja tätini talutti Hillerin tallille.


Tallilla vielä siivosin pienemmän tallin sekä siirtotallin ja vein vettä toiseen siirtotallin karsinaan. Oli taas niin kovin mukavaa mennä parhaimmilla pojilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti