lauantai 20. joulukuuta 2014

Puomitreenejä ja onnistumisia

Moi! Jälleen luvassa perus kuulumispostaus meidän treeneistä, joita on toteutettu idean kanssa itsenäisesti.
Kaikki kuvat siis c) Laura T.
Torstaina menin jälleen molemmilla hevosilla. Aluksi Zindillä. Ihana Laura tuli meidän kanssa yhtä aikaa ja sain Rinasta kaverin Zindille. Varmuudenvuoksi juoksutin tammasta suurimmat höyryt pois. Kokeilin mennä tällä kertaa myös ilman kannuksia. Zindi käyttäytyi aika hyvin juoksutuksessa ja kehuin paljon. Nousin selkään ja aloitin käynnissä puolipitkällä ohjalla. Heti kannuksettomuuden huomasi, sillä tamma on niin tahmea ja hidas pohkeelle. Välillä menen ilman juuri siksi, että joudun tehdä ihan kunnolla töitä eikä tehdä kaikkea helpommaksi kannusten avulla, vaikka ne pienet pallopäiset onkin.
Aika nopeasti otin ravia ja muistikuva siitä mitä tein on ihan hukassa... Arvelen, että jälleen avoja ja sitten jotain erikoisempaa? Mieleen on jäänyt ainakin se, kun sanoin ääneenkin, että en oo kyllä hetkeen uskaltanut ottaa laukkaa näin nopeasti! Zippu oli asiallinen koko ratsastuksen ajan, ainoat syöksyt oli ihan mun vika, sillä menimme laukassa liian läheltä toista hevosta.

Laukassa Zindiä sai ihan pyytää eteen, sillä herkästi se jäi kuin pomppimaan paikalleen, kun laukka ei edennyt. Tein pääty-ympyröitä ja pienempiä voltteja ja keskityin paljon tempoon ja omaan istuntaani. Z selvästi yritti vähän lähteä pelottavissa paikoissa, mutta itse pysyi rauhallisena mutta tiiviinä ja tamma ei kertaakaan lähtenyt pöllöilemään. Loppuraveissakin Zindi meni hyvin eteenalas eikä ollenkaan noussut sieltä ylös jännittyneesti. Jäi tosi hyvä fiilis tästä kerrasta ja kadonnut luottamus hevoseen vahvistui jälleen! :)

Kävelin n.15min selästä ja maastakäsin, jonka jälkeen menin laittamaan Zindiä pois ja Rassea kuntoon. Olin jo aiemmin suunnitellut, että nyt haluan ottaa puomin mukaan tehtävään ja Laura suostui jäämään vielä kuvaamaan!


Kävelin hyvät alkukäynnit, jonka jälkeen tein ympyröitä ja avoja ravissa sekä tulin muutamaan kertaan puomin yli. Otin laukkaa jälleen suht' nopeasti kevyessä istunnassa, "verkkalaukan" jälkeen istuin satulaan ja hallitummassa laukassa tulin puomia muutaman kerran. Tämän jälkeen otin käyntiin hetkeksi pitkille ohjille. Pappa ei millään olisi malttanut vain kävellä ja sain lähes kokoajan olla hyssytellessä..  

Välikäyntien jälkeen otin jalkkarit kaulalle ja tulin ympyrän muodossa puomia, kävi muuten kuntosalitreenistä jälleen! Kun ravissa sujui otin rohkeana laukkaa, mutta ei niissäkään ollut mitään ongelmaa! Harjoittelin välillä ihan esteistuntaa puomille ja odotan kovasti kuvista miten hirveän näköistä menoa se oli, sitäkin pitää harjoitella lisää siis! Rasse oli hyvin kuulolla ja niin tyytyväisenä menossa jo seuraavalle. Näin paikka puomille tuli aina hyvään paikkaan, sillä jalkkarit jalassa paikka oli aika useinkin huono, vaikka siis sehän on vain yksi laukka-askeleen sisällä; tajuatte kyllä mitä tarkoitan :D.
Oli tosi jännää huomata miten suuri ero oli meidän menossa, kun jalustimet oli jalassa ja ei. Jalustimilla siis tulimme useasti ihan puomin päälle tai sitten pappa hyppäsi kaukaa. Järkevämpi voi minulle tämän selittää, itse en ole keksinyt syytä. Tulin puomia erilaisilla teillä ja vauhdilla samalla kehittäen itseni estesilmää :)


Eroa ilman jalkkareita ja niillä.


 
Perjantaina: Menin aikalailla samanlaisen treenin Rassella mitä torstaina, mukana tällä kertaa vain oli kaksi puomia. Ja ne toimivat monen erilaisen tehtävän osina. Zindi mun oli tarkoitus ratsastaa, mutta kävellessäni vasta alkukäyntejä maastakäsin äitini sanoi, että se ei näytä astuvan puhtaasti. Äiti otti hevosen ja huomasin saman ja pyöritin sitä hetken liinassa, mutta epäpuhdas meno jatkui ja soitinkin samantien Monnalle. Lopulta syyksi selvisi se, että Zindillä on voimakas kiima ja se kyykkii ja pissailee jatkuvasti. Se on siis saanut kyykkimisellä ristiselkänsä niin jumiin, että takajalat ja -pää ei toimi kunnolla. Kävelyttelin tammaa vielä maneesissa ja sitten pääsi omaan karsinaansa.

Lauantaina: Kävin taluttamassa Zindiä maneesissa n.20minuuttia ja tuntui, että takajalat alkoivat ottaa pidempiä askelia. Rassen kanssa mentiin aika kevyt koulutreeni. Sillä oli virtaa aika paljon ja sain tehdä paljon töitä rauhalliseen tahtiin. Tein etuosakäännöksiä, "rata poikkisuuntaan leikkaalta " laukannostoja, jotka ei ihan mallikelpoisia ollut, kun R oli kovin innoissaan. Huomaa selvästi silloin, kun en keskity täysin siirtymisiin vaan muuhun. Silloin siirtymä on hutaistu ja tasapainoton. Tuolloin rasse ei polkenut niin hyvin alleen vaan olisi halunnut ennemminkin kaahottaa. Hyviäkin pätkiä tuli usein, mutta tämä kerta ei ihan niin hyvin mennyt, kun edelliset. Mutta niinhän sen pitää mennäkin :)

Mulla siis lauantaina loppui koulu ja kävin koulussa hakemassa todistuksen, joka oli todella iloinen yllätys! Sain nostettua viittä numeroa ja vain yksi laski. Kaikkien arvosanojen keskiarvo olis siis 8,8 :) Entistä hienompaa tästä tekee se, kun olen kerrankin ihan nauttinut koulussa olosta ja panostanut siihen 100% ja samalla käynyt tuulettamassa päätä tallilla. Pienellä suunnittelulla siis pystyin ratsastaa päivässä kahta hevosta ja samalla panostaa kouluun.
Aina ei onnistu...:D


3 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, toka on mun lemppari, mahtava Rasse<3! Ootte kehittyny muuten tosi paljon lyhyessä ajassa!! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja kysymyksiä ja vastauuksia! Huomasitko muuten jonkun pikkukuvan tuola postauksen taustalla? Onko tahallaan vai vahingossa laitettu? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja siis se kuva näkyy kaikille? Ihan vahingossa se on siellä, ajattelin että mun kone vain takkuilee :o

   Poista