torstai 22. tammikuuta 2015

Epäonnistumisten jälkeen seuraa onnistuminen

Moi! Pahoittelen kertynyttä taukoa, aikaa ei ole vain riittänyt blogille ja koneella olemiseen. Iltapäivät olen lähiaikoina viettänyt vuorotellen terveyskeskuksessa ja tallilla. Illat lukien SRL:n sääntöjä, sillä "joudun" hankkia alueluvan- meillä on tavoitteet korkealla Rassen kanssa ;)! En aio blogin puolelle avata enempää tk:ssa käymisestä, mutta kovin vakavaa ei minulla ole, sillä hoidot ehdittiin aloittaa ajoissa ja niissä vietän muutaman kerran ainakin alkuun vielä. Lääkäriltä sain kuitenkin luvan ratsastaa oman kunnon mukaan- onneksi :)
 
Maanantaina mulla oli pitkästä aikaa tunti Cavallossa ja sain ratsuksi Nipan. Meidän viime kerta meni kaikkea muuta kuin hyvin ja aioinkin parantaa omaa suoritustani niin, että hevonen kuuntelee apujani. 
 
Alkuverkassa hankala Nipa hakeutui heti alas pienellä pyörittelyllä ja ravissa en enempää muotoon keskittynyt vaan hain rennosti ja apuja yhteistyöhaluisesti toimivaa hevosta. Keskityin paljon istuntaani ja käsiini. Alkuun teimme "tötteröiden" kohdalla pysähdyksiä käynnistä. En saanut tehtyä siistiä tasajalka pysähdystä, mutta ainakin yleensä liiankin energinen ruuna pysyi paikoillaan pyytämäni ajan. Seuraavaksi tulimme ravissa ensimmäiselle tötterölle ihan suoralla hevosella ja puolessa välissä siirryimme aktiiviseen käyntiin pehmeällä siirtymisellä ja toisen tötterön kohdalla siirryimme uudelleen raviin. Meillä ei muuta ongelmaa tehtävässä ollut kuin raviin siirtymisen jälkeen Nipa oikoi kulmaa. Aina luotin siihen, että pienellä muistuttamisella sisäpohkeella, mutta eihän vahva puoliverinen kuunnellut. Sain keskittyä jokaisella kerralla tosi paljon kulman (kulmien) ratsastukseen.Laukkaa taisimme tulla aluksi pääty-ympyröillä. Nipa alkuun ennakoi paljon nostoja ja sain muutaman kerran siistin noston vain käynnin kautta. Nipa muuten pyytäessäni tarpeeksi teki tosi hyvää työtä ja takapää oli selvästi myös töissä. Laukkaa tulimme seuraavaksi tehtävällä niin, että tulimme tötterö-linjalla, nostimme laukan puoli välissä ja jatkoimme seuraavaan päätyyn. Tässäkin ruuna ennakoi, mutta pysyi käsissä kuitenkin mitä se on tehnyt pakkas-säällä enemmin minulla. 

Teimme suunnan muutoksia tehden lävistäjillä pidennyksen tai puolessa välissä viisi metriä käyntiä. Pidennykset sujui hienosti! Tulimme lopussa väistöjä muutaman metrin uran sisäpuolelta uralle. Tämä matka ja aika ei ollut meille ihan riittävä, sillä en ehtinyt tehdä muutaman metrin matkalla juurikaan eikä väistöaskelia näytetty. Loppuraveissa Nipa kulki todella rentona ja jäi kyllä tosi hyvä fiilis koko ratsastuksesta!! Ainiin mulle ja Hallalle on nyt paikka varattuna Cavallon leirille 29.6.-3.7. <3Tiistaina menin Zindin ja Rassen. Zindi oli ihan SUPER. Se ei säikkynyt yhtään mitään, kulki upeasti ja oli vain ihana. Tamma sieti harjoitusraviani hyvin, ei ollenkaan tuntunut moittivan. Tein pääty-ympyrällä siirtymisiä harjoitusravi-laukka-käynti ja tamma oli edelleen niin hieno, että vain kehuin. Oli kivaa saada jälleen yksi kokemus tuomaan varmuutta kummallekin. Rasse oli vähän tahmea ja ei innostunut pelkästä tuuppailusta ilman puomeja. Rasselle tuli tuohon väliin hyvä vähän kevyempi päivä.

Eilen ratsastin Rassen hyvin läpi puomeilla, käyttäen jälleen 17metrin linjaa sekä eri tehtäviä niillä hyödyntäen. Rasse oli aika hyvän tuntuinen ja syttyi selvästi paljon paremmin mitä edellisenä päivänä. Simpun kanssa tehtiin maastakäsin tällä kertaa, ja voi että meillä oli kivaa! Zindi oli älyttömän utelias ja seurallinen ja suoritti erilaiset tehtävät parhaiten mitä muu hevonen ikinä. 

Tämän päivän varmuuden lepäilin lääkärin pyynnöstä, mutta huomenna luvassa on estevalmennus Rassella!
 

2 kommenttia:

  1. voi ei, toivottavasti sun sairaus(tai mikä tahansa onkaan) ei mee mitenkään huonommaksi! D:

    VastaaPoista