sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Rataa ja kinkkisiä tehtäviä

Moi! Eilinen päivä meni tallilla, sillä olin itse estevalmennuksessa Rassella, katsoin ja autoin kahta muuta ryhmää sekä olin katselu oppilaana harjan nyppimisessä ja kengityksessä, mielenkiintoinen päivä siis takana! Nälkä pääsi myös yllättämään, sillä olin tuo 10-16 asti kokonaan syömättä, kun en tajunnut ottaa eväitä mukaan..
 
Valmennus itsessään sujui hyvin! Alkuun sähläystä, mutta videolta katsoen ei se edes näyttänyt niin pahalta. Menin hyvissä ajoin kävelemään samalla kantaen esteitä. Ja tuli muuten hyvä verryttely molemmille, sillä esteitä oli todella paljon siihen nähden mitä olen ennen hypännyt, edes kisoissa.
 
Aika nopeasti radan ollessa valmis ja kaikkien ratsukoiden tultua nousin selkään ja aloin ravailla ympyröillä. Saimme tulla innareita puomeina verkkana. Välit olivat aika pitkät ja pappa veteli kuin mikäkin ravuri. Ajellessa vaan tarpeeksi aktiivisessa ravissa niin pappa hoiti hienosti homman pidentäen askeltaan sopivaksi väleihin. Laukassa tulimme samaa tehtävää ja samalla sovelsin urilla pidennyksiä sekä lyhennyksiä. Rassella oli älyttömän hyvä "tatsi" päällä, se eteni tyytyväisenä hyvin itse ja sain vain ohjailla.
 
Aloitimme hyppäämisen toisessa päädyssä kolmella pystyllä. Aluksi lähestymiset meni ihan täysin sähläykseksi, sillä hypyt tuli aina pohjaan laukan ponnettomuuden takia. Mun olisi alusta alkaen pitänyt kootummassakin laukassa saada takapää alle, mutta enhän tajunnut. Ratatehtävien alkaessa Rasse alkoi pyörittää laukkaa itse paremmin ja hypytkin parani paljon. Tulimme siis molempiin suuntiin ympyrätehtävää niin, että hyppäsimme joka toisen esteen. Tästä seuraava tehtävä oli innari yhden ympyrällä olevan esteen jälkeen, joka oli siis nyt keltainen. Samaa tehtävää myös niin, että tulimme siniseltä kaarevalla tiellä sarjalle. Nämä kaarevat urat meni hyvin, välissä ehdittiin tehdä vaikka mitä korkean koulun liikkeitä, mutta yleensä päästiin ennen estettä tasapainoon uudelleen. Aluksi jännitti miten Rasse vaihtaa väleissä, sillä puomeilla meidän vaihdot eivät ole olleet oppikirjasta otettuja, mutta pappa hoiti kyllä vaihtamisen esteillä eikä kuskin tarvinnut tehdä mitään.
 
Tulimme sitten vielä vesimaton innarin jälkeen ja okserin sarjan jälkeen. Näin saimme kaikki esteet mentyä ennen itse radan ratsastamista. Vesimattoa saati sarjaa en koskaan ole ratsastanut, mutta en kyllä epäillyt etten osaisi, sillä Rasse vie yli mistä tahansa. Ja niinhän pääsimmekin ja vielä hienosti :) Ensimmäistä kertaa vesimatolle tullessa jäin vähän liian varovaiseksi ja tulimme pohjaan, seuraavalla kertaa odotin yhtä askelta enemmän ja tulimme kaukaa..
 

 
 
Täykkäreiden takajalka-tekniikka
 
Okserille tuli hyvä pyöreä hyppy jokaisella kerralla eikä sarjakaan tuottanut ongelmia. Monnan alkaessa selittää tulevaa rataa, kaikki ratsastajat ja katsojat alkoivat hymäillä. Laskiessani nyt jälkeenpäin hyppyjä taisi olla 21, jos innarin kavaletteja eikä sarjan a ja b-osaa lasketa erikseen. Taisi muuten olla uusi ennätys.. Kertailin rataa muutaman kerran, mutta luottavaisin mielin lähdettiin ekalle esteelle, sillä radan muistaminen olisi enemmän yllättävämpää kuin unohtaminen. Muistin noin puoleen väliin yksin, mutta sitten kysyin jossain vaiheessa mikä onkaan seuraava este. Kerran sieltä kuitenkin yksi unohdus tuli, sillä menin innarille vaikka olisi pitänyt kaartaa okserille. Kiersin innarin jälkeen ympäriympäri ja tulin okserin uudelleen ja jatkoimme siitä. Innareilta tullessani keltaiselle yritin ottaa vähän kiinni, josta pappa suuttui niin, etää mentiin aika moista kiemuraa esteelle ja ei olisi tarvittu, kun yksi sivuloikka niin olisin ollut kyllä tontissa.
 
Odotimme muiden radat ja pappa ei millään ymmärtänyt miksi tässä nyt piti vain odottaa. Se steppaili ja peruutteli ja vähän liikkuessani se meinasi ottaa laukkaa... Vihdoin meidän vuoron tullessa ravailin hetken ympäri maneesia, että hevosen korvien välin kiehumistaso laskee. Rata meni hyvin, muutama kontrollointi ongelma kuten edelliselläkin radalla. Loppuraveissa Rasse kulki tosi rentona ja letkeänä ja saikin sokeria palkkioksi.

säätäkää video laatua mutterista paremmaksi :)
 
 


 
Olin todella todella tyytyväinen Rasseen, mutta myös omaan tekemiseeni. Istunta oli jo paljon rennompi eikä niin pysty, sekä tein hyviä teitä ja en muista katsoneeni kertaakaan estettä! Selvästi meidän puomityöskentelyt sekä tällä hetkellä kaksi viikkoa putkeen ratsastaen lähes joka päivä on tuottanut tulosta! Näin, kun jatketaan niin ollaan kohta huippuhyviä <3

 
 
 

2 kommenttia:

  1. Hienosti menitte,tehtävät todellakin aika teknisiä ja pieniä kaarteita mukana,koko ajan piti olla hereillä ja jokainen askel ratsastaa tai oli auttamatta hukassa :) Tästä jatketaan :) -Monna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta niin kivoja tälläiset tehtävät! Jep tästä jatketaan! :)

      Poista